Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Мечето Йоги

Още за филма - Мечето Йоги / информация за филма

Yogi Bear 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

08.2.2011  |   синефиш.бг

Крадецът на кошниците за пикник, безспирният лудетин, любимецът на всички – мечето Йоги, оживява на големия екран на 3D, в едно невероятно приключение, в което умело се смесва анимация с живи актьори.

В оригиналната версия Дан Акройд озвучава анимационния герой Йоги, прочутият размирник на парка „Джелистоун”, а с гласа си Джъстин Тимбърлейк дава живот на Бу Бу, верният приятел на Йоги и негов подстрекател в неспирните му идеи как да гепят обяда на хората, решили да си отпочинат и направят пикник в парка. Филма е дублиран на български с гласовете на Георги Тодоров(Йоги), Петър Бонев(Бу Бу), Явор Караиванов(Смит), Светломир Радев(Браун), Яна Маринова(Рейчъл), Иван Велчев(Джоунс), Иван Петков(шеф).
 Йоги винаги е разчитал на своето остроумие и бързи крака, за да бъде поне една крачка напред пред разгневените от него почиващи в парка, докато в същото време се опитва да се скатае от нежелана среща с дългогодишния си противник, парковият надзирател Смит. Но на Йоги и Бу Бу им предстои да се изправят пред ситуация доста по-неприятна от всички досега...Паркът „Джелистоун” е продаден!  
 За да понапълни малко градските хазни /които са се поизпразнили в следствие на лошото му управление/, както и да си подготви кампанията за предстоящите избори, кметът Браун планира да продаде парка.

Вече никой няма да може да се радва на прекрасната природа, която „Джелистоун” дарява на многобройни семейства, а пък за Йоги, Бу Бу и другите обитатели на парка става още по-лошо, защото те ще трябва да напуснат своя единствен дом. Изправен пред най-голямото си предизвикателство, Йоги ще трябва да докаже, че наистина е „по-умен от средностатистическата мечка”. Той и Бу Бу ще трябва да обединят сили с надзирателя Смит и да намерат начин да спасят парка от затваряне.

Сигурно всеки човек, щом чуе името на Мечока Йоги, си представя един крушовиден лакомник със смешна шапка и вратовръзка – прекрасния крадец на пайчета и други вкусотии, който се има за по-умен от всяка друга мечка и чиито маймунджилуци и лудории поставят парка „Джелистоун” на челно място в картата на анимационния свят.
 Говорейки с много любов за своя главен герой във филма, режисьорът Ерик Бревиг казва: „Винаги съм обичал Йоги. Той прави нещата уникално, по свой си начин. Не иска да вреди на никого или да прави пакости, но просто обича стомаха си и по-скоро неговите импулси, които му казват: „Вземи това кексче от масата! Вземи това кексче от масата!” Той е като едно голямо дете и си мисля, че във всеки един от нас живее по един малък Йоги. Той може да е мечка, но повечето от нещата, които прави са характерни за човешката природа.” „Хората се усмихват, само когато чуят името Йоги.”, казва продуцентът Доналд Де Лайн. „С времето той е станал легендарен и незабравим герой. В момента, в който си помисля за него, веднага дочувам гласа му в главата си.”

„Оригиналната анимация е направена така, че да забавлява както деца, така и големи хора. Щастлив съм да пренеса тази страхотна лудория на големия екран, превръщайки го в семеен филм, на който ще се радват родители заедно с децата си.”, добавя Бревиг.
„Мечето Йоги” запазва класическите елементи, които правят анимацията вечна, чувството за хумор на Йоги и безспирният му конфликт с властите, като са въведени и нови съвременни елементи, които придават актуалност на историята.  „Във филма може да видите модерни дрехи и коли, но няма да видите Йоги да използва съвременни електронни джиджавки. Така че, за децата, които за пръв път се срещат с анимационния герой ще го видят като една невероятна, щура мечка, която може да направи самолет от боклуците изхвърлени в парка.“, казва режисьорът.

 Кинодейците се спират за озвучаване на главните герои на Дан Акройд и Джъстин Тимбърлейк. „Всяка сряда, след училище, забавлението ми беше да седна и да гледам „Мечето Йоги””, спомня си Акройд. „От всички анимационни герои, той ми беше най-любим, затова защото е най-добър, щастлив и положителен герой. Харесва ми, че си пада малко бандит, че обича да прави неща, които са извън закона. Възхищавам се на приятелството му с Бу Бу, което е абсолютно чисто и истинско, без следа от завист, злорадство или лицемерие в нито един от тях.”

 Тимбърлейк също си спомня: „Когато бях ученик, все отлагах да пиша домашните си и вместо това гледах анимационни филмчета по телевизията. Задължително гледах „Мечето Йоги” в събота сутрин. По-късно разбрах, че и моите родители са го гледали като малки.”
 Заснет изцяло на 3D, с последно поколение стерео фотография, филмът ще смае зрителите с невероятни ефекти, невиждани досега. „Такава техника не е съществувала преди година.”, казва Бревиг. „Резолюцията, яснотата и детайлите, които уловихме с новите 3D камери са невероятни.”

 Бревиг прави своя режисьорски дебют през 2008 г. със семейното приключение „Пътуване до центъра на земята”, който също беше на 3D. Той има голям опит в тази сфера, работейки през последните 20 години с най-добрите екипи по визуални ефекти. Да работи на 3D система за Бревиг е като втора природа, но въпреки това той подчертава: „Никога не сме искали технологията да изпъква и по този начин да ни пречи. Това, което е важно за нас е да направим образите истински и живи.”

 Мисията на Йоги и Бу Бу да спасят парка е толкова важна, че те дори обединяват сили с човека, който винага са се опитвали да избягват – парковият надзирател Смит, изигран от Том Кавано. Ана Фарис играе Рейчъл Джонсън, млада режисьорка на документални филми, дошла по работа в „Джелистоун”, която остава очарована от красотата на природата, а в последствие от...Смит. Тя също се включва в спасителната мисия. Джоунс (Т. Дж. Милър), заместникът на Смит, също се опитва да помогне, но по-скоро се получава така, че само пречи и вреди на останалите, отколкото да им е в помощ. В същото време кметът Браун (Андрю Дейли) и неговият подчинен, шефът на общината (Нейт Кордри) продължават да кроят своя пъклен план.
В заключение Бревиг казва: „Надявам се, че всеки, който дойде да гледа филма ще си спомни за чувството, което е изпитвал, когато е бил малък и е гледал оригиналната анимация. Също така се надявам порасналите зрители да доведат децата си и да споделят това чувство с тях.”


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
10/100
 
Димитър Дринов
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 36/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg