Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Отстреляй бившата

Още за филма - Отстреляй бившата / информация за филма

The Bounty Hunter 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

22.3.2010  |   синефиш.бг

Идеята за „Отстреляй бившата” се ражда по време на един приятелски разговор между съседи. Двамата съседи се оказват продуцентът Нийл Х. Мориц и режисьорът Анди Тенант, които работят съвместно по хитовата комедия „Сватбен сезон”. 

„Често си бъбрим, буквално през оградата.”, казва Тенант. „Нийл ме попита: „Хей, какво смяташ да правиш?”, а аз му отвърнах: „Нямам никаква идея.” Тогава Нийл каза: „Имам сценарий. Искаш ли да го погледнеш?”
Сценарият, написан от Сара Торп, перфектно пастна на чувствителността и емоционалността на Тенант. „Филмът не е обикновена романтична комедия.”, казва продуцентът Мориц. „А е една екшън комедия, изпълнена с много романтични моменти. Анди е човекът, който владее комбинацията от смях, любов и екшън до съвършенство.”
„Майло Бойд, бивш полицай и настоящ „ловец на глави”, получава невероятната задача – да залови и върне обратно на съда своята собствена съпруга, вече бивша.”, обяснява Тенант. „Само те двамата са участниците в надпреварата. Да я хванеш е лесно, но да я върнеш на правосъдието се оказва доста трудно.”

„Майло на времето е бил страхотно ченге“, казва Бътлър за своя герой. „Но когато се развежда той изпада в криза. Изритват го от полицията и той става частен детектив, чиято задача е да връща на правосъдието избягали подсъдими и свидетели. Честно казано не се справя много добре и не му върви много в тази му дейност. Майло прекарва половината от деня си, излежавайки се на дивана на свой приятел и убеждавайки се, че е щастлив.” „Прочетох сценария и веднага го харесах.”, продължава Джерард. „Беше весел, жив и динамичен. Смях се от началото до края и си помислих: „Искам да играя този тип.””

Дженифър Анистън казва: „Тя е репортер, а той полицай. На времето двамата са били страхотен тандем по разбиването на отделни случаи и отразяването им в пресата. По една или друга причина техните взаимоотношения се променят и това, което преди са харесвали един в друг, сега ги дразни безумно. Никол работи в „Дейли Нюз”. Тя пропуска да отиде до съда за даване на показания по даден случай, тъй като е по следите на нова история. Неявяването в съда  я прави нарушител на закона. И сега е момента щастието да се усмихне на Майло, като му се отдава уникалната възможност да намери бившата си съпруга и да я тикне в затвора.” Бътлър добавя: „Майло си мисли, че това е най-щастливия ден в живота му. Той е много  развълнуван. И разбира се от този момент натам нещата се объркват.”
„Докато Майло преследва Никол, той бива въвлечен в случая, който тя се опитва да разнищи. В хода на събитията те отново започват да се забавляват и да преоткриват чувствата си един към друг и точно това прави филма толкова забавен.”, добавя Анистън.

Бътлър е привлечен от ролята имено заради шантавите взаимоотношения между двамата души, които се обичат много и в същото време се дразнят до полуда. „Те си пасват много добре на интелектуално ниво.”, казва актьорът. „Майло обича Никол, заради чувството й за хумор, духовитостта й, упоритостта й и дори ината й – все неща, които сега го влудяват. Очевидно е обаче, че двамата все още имат чувства един към друг.”

Изпълнителният продуцент Ари Мармур добавя: „Анди Тенант направи страхотен филм за двама души, които са се хванали за гушите, но за публиката е ясно че те не могат един без друг. Майло и Никол са родени  да бъдат заедно, само където все още не го знаят.”


 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 58/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg