Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Бурлеска

Екипът - Бурлеска / информация за филма

Burlesque 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

17.1.2011  |   синефиш.бг
СТИВЪН АНТИН (сценарист и режисьор) отбелязва своя филмов дебют с филма „Бурлеска”, в който са събрани цяло съзвездие от таланти.
От няколко години Антин разработва идеята за филма - написва сценария, избира песните, дори и написва текста за една от основните песни във филма, а именно „But I'm a Good Girl”.
Следващият филм на Антин е мюзикълът „Mash-Up”, на който също сам написва сценария. Филмът вече се снима в студията на Уолт Дисни.
Антин режисира няколко музикални видео клипа на изпълнители като „The Pussycat Dolls”, „Paul Van Dyke” и „Girlicious”. Той е изпълнителен продуцент на успешния филм по CW Network, „The Pussycat Dolls Present: The Search For The Next Doll.”
Антин се мести в Калифорния от Ню Йорк и едва деветгодишен открива света на филмите, участвайки в: „Обвинената” на режисьора Джонатан Каплан и с участието на Джоди Фостър и Кели МакГилис; „Дяволчетата” на Ричард Донър; както и във филма на Боаз Дейвидсън „Последният американски девственик”.
В момента живее в Лос Анджелис.

ДОНАЛД ДЕ ЛАЙН (продуцент) работи повече от 20 години във филмовия бизнес, партнирал си с някои от най-големите имена в киноиндустрията от двете страни на камерата.
Предстоящите му проекти включват: „Green Lantern”, режисиран от Мартин Кембъл и с участието на Раян Рейнолдс, както и „Yogi Bear”. 
Последният филм, по който работи е „Легенда за пазителите” на режисьора Зак Снайдер.
Някои от предишните филми на Де Лайн са: комедията „Обичам те, човече” с Пол Ръд и Джейсън Сигъл; „Мрежа от лъжи” на Ридли Скот с Леонардо Ди Каприо; „Следи и докладвай” със Сет Роугън. Първият филм, който  продуцира е „Италианска афера” /2003 г./ с Марк Уолбърг, Чарлийз Терон и Едуард Нортън.

СТЕЙСИ КОЛКЪР КРЕЙМЪР (изпълнителен продуцент) е бивш вицепрезидент  по продукция на компанията ‘Sony Screen Gems’. По време на седемгодишната му работа там, той отговаря за продуцирането на: „Дяволът в Емили Роуз” с Лора Лини; „Когато звънне непознат” с Кейт Бекинсейл; „Улични танци”; „Свободни стаи”; както и „Първата неделя”.

РИСА ШАПИРО (изпълнителен продуцент) започва кариерата си през 1981 г. в Ню Йорк в ‘The William Morris Agency’. Тя подпомага за откриването и създаването на кариерите на звезди като Джулия Робъртс, Дженифър Конъли, Роузи О’Донъл, Дейвид Духовни, Анди МакДауъл и много други. През 1991 г. Риса се присъединява към екипа на ‘International Creative Management’, където кариерата й процъфтява и си печели репутация на една от най-успешните жени-агенти в индустрията. Тя продължава да представлява Шер, Дженифър Конъли, Хедър Греъм, Стивън МакКуин, Ричард Драйфус, Анди МакДауъл и други. Тя е съпродуцент на филма на ужасите „Убийствен пъзел”. За пръв път работи като изпълнителен продуцент по филма „Бурлеска”.

БОЯН БАЗЕЛИ, ASC (оператор) преди „Бурлеска” заснема филма „Чиракът на магьосника”.
Преди това Базели снима хитовете: „Лак за коса” на режисьора Адам Шанкман; „Господин и Госпожа Смит” на режисьора Дъг Лиман с Брад Пит и Анджелина Джоли; трилъра „Предизвестена смърт”; „Кралят на Ню Йорк”; както и „Съдба на куртизанка”.
Базели живее в Лос Анджелис със съпругата си и техния син.

ДЖОН ГАРИ СТИЙЛ (художник) е един  от най-талантливите художници в индустрията. Способността му да създава декори му печели безспорна репутация в света на филмовия дизайн.
Стийл е отговорен за дизайна на филми като: „Обирджии”; „Смърт на погребение”, „Брониран”, „Абитуриентска нощ”, „Свободни стаи”, „Когато звънне непознат”, „Карантина”, „Луков филм”, „Служител на месеца”, „Самотни сърца”, „Моцарт и китът”, „Царете на хаоса”, „Салон за красота”, „Най-сладкото нещо”, „Стъклената къща”, „Секс игри” и други. Работи и по римейка на „Вихърът на танца”.

ВИРДЖИНИЯ КАЦ
, A.C.E. (монтаж) печели наградата Еди на американските киномонтажисти за работата й по мюзикъла „Мечтателки”.
 Други филми, по които работи са: „Безстрашен”, „Her Majesty”, както и „Mrs. Palfrey at the Claremont”.
За малкия екран Кац работи по монтажа на сериалите „Наричана още” и „Фелисити”.

КРИСТОФ БЕК (музика) пише музиката на много филми с различен жанр. Талантливият композитор има зад гърба си над 40 филма. Някои от тях са: „Стражът”, „Електра”; „Луди амазонки”; „Под слънцето на Тоскана”; „Последният ергенски запой”; „Да си остане във Вегас”; „Чарли Бартлет”; „Ние сме Маршал”; „Розовата пантера”; „Розовата пантера 2”; „Пърси Джаксън и боговете на Олим: Похитителят на мълнии”; „Смърт на погребение”; „Луда нощ”; „Твоите, моите и нашите”, „Такси”, „Приказка за Пепеляшка”, „Гарфилд” и продължението му „Гарфилд 2”, „Деца на килограм”, „Бракувани”, както и „След дипломирането”.
    Родом от Монреал, Бек свири на пиано от 5-годишен. В гимназията изучава флейта, саксофон, тромбон и барабани. Завършва Йейл през 1992 г., след което се мести да живее в Лос Анджелис.

МАЙКЪЛ КАПЛАН (костюми) печели награда BAFTA за работата си по костюмите на филма на Ридли Скот „Блейд рънър”. След това той налага на цяло едно поколение модната си линия с филма на Ейдриън Лайн „Флашданс”.
 Работи по костюмите на: „Паник стая”, „Боен клуб”, „Играта” и „Седем” на Дейвид Финчър; „Пърл Харбър” и „Армагедон” на режисьора Майкъл Бей; „Кибритлии” на Ридли Скот; на режисьорския дебют на Едуард Нортън „Изкушението”; „Господин и госпожа Смит” на Дъг Лиман; „Маями Вайс” с Колин Фарел и Джейми Фокс; „Аз съм легенда” с Уил Смит; както и на „Стар трек” на Дж.Дж. Абрамс, което носи на Каплан третата номинация за кариеарата му от ‘Costume Designers Guild’.
Съвсем наскоро Каплан работи по „Чиракът на магьосника” с Никълъс Кейдж.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 66/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg