Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Здрач 3: Затъмнение

Екипът - Здрач 3: Затъмнение / информация за филма

Twilight Saga: Eclipse 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

23.6.2010  |   синефиш.бг

ДЕЙВИД СЛЕЙД (Режисьор) е роден в Шефилд, Англия, където завършва Изкуства. Мести се в САЩ през 2002 г. През 2003 г. вече е част от проекта на Браян Нилсън "Опасна невинност". Филмът е с бюджет под милион долара и е заснет само за 18 дни. В него Елън Пейдж и Патрик Уилсън правят запомнящи се роли. Успехът на "Опасна невинност" превръща Слейд в един от обещаващите режисьори в Холивуд.

Следващото му начинание е ужасът "30 Days of Night" с участието на Джош Хартнет, Бен Фостър и Дани Хюстън. През първия уикенд след пускането си в САЩ, филмът оглавява боксофиса.

В момента Слейд живее в Лос Анжелис с годеницата и дакела си.

МЕЛИСА РОЗЕНБЪРГ (Сценарист) прави плавна промяна от телевизията към киното. Тя е една от най-успелите жени сценаристи на всички времена. Тя е написала сценариите и за първите филми от вампирската поредица – "Здрач" и "Здрач 2:Новолуние". Филмите вече са събрали над милиард долара приходи в световен мащаб.

Наскоро Розенбърг завърши работа по четвъртия сезон на хитовия сериал "Декстър". Мелиса е сценарист на някои от най-запомнящите се епизоди на "Born Free", "Finding Freebo", "Dex Takes a Holiday", "The Gateaway".

Розенбърг започва кариерата си в киното с хита "В ритъма на танца". Самата тя е била балерина и е идеална за сценарист на филма, разказващ романтичната история на проблемно момче и балерина. Филмът събира боксофис от 114 млн и помага да изгрее звездата на Чанинг Татум на холивудския небосклон.

Преди да се захване с "В ритъма на танца" Розенбърг е сценарист на сериала "Кварталът на богатите". Работила е и по "Али Макбийл", "Party of Five", "Boston Public", "The Outer Limits" и "Д-р Куин, лечителката".

Розенбърг мечтаела да стане хореограф и завършва Танци и Театър във Върмонт. Когато се мести в Лос Анжелис, се захваща с писането. Докато работи като асистент продуцент в телевизията, тя завършва магистратура в Университета на Южна Калифорния.

СТЕФАНИ МАЙЕР (Писател) е домакиня, майка на трима сина, когато през 2003 г. сънува живописен сън за група герои, които не й излизат от главата. Майер измисля сюжета през деня и го записва на компютъра си късно през нощта, когато къщата притихва. Три месеца по-късно тя завършва първия си роман „Здрач”. Само няколко седмици след излизането си през 2005 г. той дебютира като номер 5 в класацията на „Ню Йорк Таймс”. Отпечатани са над 8.4 милиона екземпляра на „Здрач”.
Очакваното с нетърпение продължение, „Новолуние”, излиза през септември 2006 г. и в продължение на 31 седмици остава на първо място в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Книгата е толкова търсена от почитателите, че предварителният тираж се продава в eBay за 380 долара книгата. Отпечатани са 5 милиона екземпляра, а права за разпространение са предоставени на 34 държави.
Третата част от поредицата на Майър, „Затъмнение”, излиза на 7 август 2007 г. Още същия ден са продадени 150 000 екземпляра. Книгата става № 1 във всички класации в страната, включително в USA Today и The Wall Street Journal. Отпечатани са 3.8 милиона екземпляра на книгата. Третата част е номер едно и в Германия, Испания и Аржентина.

Четвъртата и последна книга, „Зазоряване”, излиза на 2 август 2008 г. в 3.2 милиона екземпляра – най-многобройният първоначален тираж в историята на книгоиздаването. Още същия ден се разпродават 1.3 милиона екземпляра.
2008 е щастливата година на Майер. На 6 май Little, Brown and Company издават „Гостоприемникът”, първия роман на Майер за възрастни, който тутакси заема първото място в класациите на New York Times и Wall Street Journal.
Стефани Майер е завършила английска литература в университета Бригам Йънг.
Живее в Аризона със съпруга и синовете си.
УИК ГОДФРИ (Продуцент) започва кариерата си като продуцент в New Line Cinema, след като завършва Принстън през 1990 г. Работил е по хитовете "Маската" и "От глупав по-глупав".

През 1995 г. се мести в компанията на Пол Шиф и Майкъл Лондон Horizon Pictures, две години по-късно започва работа като вицепрезидент в компанията на Джон Дейвис Davis Entertainment. Продуцира хита "В тила на врага" с Оуен Уилсън и Джийн Хекман. През 2001 г. е повишен в президент, а по-късно същата година продуцира семейната комедия "Татковата градина" на режисьора Стив Кар с участието на Еди Мърфи. През 2003 г. продуцира хита "Аз, роботът" с участието на Уил Смит и вълнуващото приключение "Полетът на феникса", вторият му съвместен филм с режисьора Джон Мур. Годфри е изпълнителен продуцент на "Пришълецът срещу хищника".

Годфри продуцира филмите "Когато звънне непознат" и "Ерагон". След продуцирането на шест филма за четири години, Годфри чувства, че е готов да направи филм за зрители, които той и приятелят му Марти Боуен смятат, че Холивуд е забравил – жителите от сърцето на Америка, голяма част от които копнеят за филми, изпълнени със смисъл и духовно съдържание. Годфри напуснка Davis Entertainment и заедно с партньора си Боуен създава своя филмова компания – Temple Hill. Първият им проект е "Рождеството", режисиран от Катрин Хардуик.
Сред последните проекти на Temple Hill са "Management" с участието на Дженифър Анистън и Стив Зан, "С дъх на канела" по романа на Никълъс Спаркс и "Everything Must Go" с Уил Феръл.

КАРЪН РОЗЕНФЕЛТ (Продуцент) работи за 20th Century Fox, където е изпълнителен продуцент на филми като "Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии", "Дяволът носи Прада", "Алвин и чипоносковците" и "Марли и аз".
Розенфелт е изпълнителен продуцент и на предишните филми от хитовата поредица - "Здрач" и Здрач 2: Новолуние".
 Дотогава в продължение на 16 години е изпълнителен продуцент в Paramount, където продуцира филми като "Клуб Първа съпруга", "Неприлично предложение", "Булката беглец", "Запази последния танц", "Треньорът Картър" и "Гадни момичета".
Розенфелт е водеща фигура в сътрудничеството между Paramount и Nickelodeon Movies, което води до проектите "Rugrats", "SpongeBob", "Square Pants", "Лемъни Сникет: Поредица от злополучия".
Резенфелт започва кариерата си в ICM като асистентка на агента на таланти Сю Менгърс. Работи и в Jerry Weintraub Productions преди да стане вицепрезидент на MGM.
Предстоящите й проекти са "The Big Year" и "Yogi Bear".

МАРТИ БОУЕН (Изпълнителен продуцент) започва продуцентската си кариера през пролетта на 2006 г. Заедно с ветерана Уик Годфри основава продуцентската компания Temple Hill. Първият им проект е "The Nativity Story" на New Line Cinema с режисьор Катрин Хардуик. После се заемат със "Здрач", отново на Хардуик. Следващият им проект е "Management" с Дженифър Анистън и Стийв Зан. Боуен и Годфри работят заедно и "Здрач 2: Новолуние".
Наскоро Temple Hill продуцира и с "Дъх на канела" по романа на Никълъс Спаркс. В момента работят по "Everything Must Go" с Уил Феръл.
Боуен израства във Форт Уорт, Тексас. Завършва Харвард пред 1991 г. със специалност Американска история. В момента живее в Лос Анжелис.

ХАВИЕР АГИРЕСАРОБЕ (Оператор) отново работи с Крис Уайц по "The Gardener", след съвместната им работа по "Здрач 2: Новолуние".
Хавиер започва кариерата си в испанското кино с филма "Secrets of the Heart". Има 11 номинации Гоя за най-добър оператор, 6 от които печели.
Работил е по "The Others" на Алехандро Аменабар, за който печели четвъртата си награда Гоя.
Работил е по много щатски и международни филми, сред които "Говори с нея" на Педро Алмодовар, "Навътре в морето" на Аменабар, който взима Оскар за чуждоезичен филм и носи на Агиресаробе петата награда Гоя, "Пътят" на Джон Хилкоут, "Вики, Кристина, Барселона" на Уди Алън, който е номиниран за Оскар.
Списания Variety наскоро описа Агиресаробе като най-добрият оператор, излязъл от Испания през последното десетилетие.
Агиресаробе е оператор и на "The City of Your Final Destination" с Антъни Хопкинс и Лора Лини.

ПОЛ ДЕНАМ ОСТЪРБЕРИ (Кинематофраф) наскоро е работил по "Амелия" с Хилари Суонг и "Смъртоносна надпревара" с Джейсън Стейтъм.
Остърбери е кинематограф и на филмите "30 Days of Night", където отново работи с Дейвид Слейд, "Ти водиш" с Антонио Бандерас, "Нападение над участък 13" с Итън Хоук и Лорънс Фишбърн, "Заразно зло: Апокалипсис" с Мила Йовович, "Смокинг" с Чеки Джан и Дженифът Лав Хюит, "Злодеи на магистралата" с Джеймс Кавизъл, "Открити рани" със Стивън Сегал, "Чистачите", "Mercy", "Х Мен", "Forever Mine", "The Corrupter", "Недопечен", "Истинската блондинка", "Extreme Measures", "Хариет шпионката", "Kids in the Hall: Brain Candy".

ТИШ МОНАХАН (Дизайнер костюми) е работила по многобройни проекти, сред които "Денят, в който Земята спря" с Киану Риивс, Дженифър Конъли, Кати Бейтс и Джон Хем, "Опасно безсъние" с Ал Пачино, Робин Уилямс и Хилъри Суонг, "Луда глава" с Анди Самберг и Айла Фишър, "Екзорсизмът на Емили Роуз" с Дженифър Карпентър, Лора Лини и Том Уилкинсън, "Happy Gilmore" с Адам Санлър.
Сред другите й филма са "An Unfinished Life", "Невидимият", "Chaos Theory" и "Котки и кучета".
Сред последните й проекти са "Здрач 2: Новолуние" и продължението на "Котки и кучета".
В телевизията Тиш е работила по "The Five People You Meet in Heaven", "Traffic", "Монк", "Жътварят" и "The Damn Thorpes".
Монахан започва кариерата си като кроячка в театрални продукции в Британска Колумбия. Любовта й към проучванията и анализите задържат интереса й към работата, която обича.
Монахан живее във Ванкувър,Канада.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Даниел Симеонов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
Среден резултат: 56/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg