Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Подземен свят: Еволюция

ЕВОЛЮЦИЯ НА СЪЗДАНИЯТА - Подземен свят: Еволюция / информация за филма

Underworld: Evolution 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЕВОЛЮЦИЯ НА СЪЗДАНИЯТА

28.6.2008  |   синефиш.бг
При филм за вампири и върколаци, голяма част от успеха е свързана с вида на съществата в него, т. е. от работата на гримьорите и от визуалните ефекти. Патрик Татопулос отговаря за грима, както е било и при първия филм. Той разказва: “В първия “Подземен свят” имахме проблеми с костюмите на върколаците – актьорите почти не можеха да си мърдат вратовете. Този път измислихме специална материя, която покрихме с козина.”

Във вторият филм са направени и по-големи удължители на крака за актьорите, играещи върколаци. Така те могат да стъпват много по-стабилно, а и изглеждат доста по-големи, тъй като лапите добавят 20-30 см към височината им.

Главите на върколаците са механични и имат мотори, които задвижват веждите, очите, челюстта и устните. Всяка глава се управлява освен от актьора, който я носи, и от още трима души. Всеки от тях има радио, по което направлява актьора.
Татопулос обаче е най-горд от крилата на Маркус. За да не се развяват около него във всички сцени, на създателите на специални ефекти им хрумва те да се прибират в гърдите на вампира. Така героят му е елегантен, като всички останали вампири, а когато пожелае, може да се превръща в прилеп. За модел на това как толкова големи крила могат да се приберат в гърдите на човек, е използван модела на пеперуда излизаща от какавидата си.

Въпреки оригиналните и хитри дизайнерски решения, работата на актьорите в ролите на върколаците не е особено улеснена поради теглото на костюмите – 15 кг костюма за тяло плюс още десетина за механичната глава плюс 3-4 кг за всеки уголемен крак вълча лапа. Продуцентът Дейвид Коутсуорт не пести похвали за тези актьори: “Тези момчета бяха страхотни, а работата им беше изключително трудна. Трябва да си в много добра физическа форма, за да издържиш. Костюмите тежат, обличат се трудно, снимките бяха на горещи и мокри места, преминаха през какво ли не. Изживяването никак не е приятно, а да трябва да се опитваш и да си играеш ролята, докато се справяш с физическите неудобства, си е цяло геройство.”

А ако играеш хибрид, изживяването става още по-интересно. Сякаш снимачният ден не трае достатъчно дълго, Скот Спийдман и Тони Куран трябва да издържат и над четири часа полагане на грим преди снимките и още два часа почистване на грима след приключване на работа. За да изиграе Маркус, Куран е “украсен” с допълнителни глава, нос, устни, гърди, гръб и рамена, като всеки елемент се полага отгоре му всеки ден. Следват костюм, контактни лещи и 32 протезни зъба.
 “Слагат ми дрехите, а после зъбите и очите, покриват ме целия в кръв и накрая ми викат “Готов си, играй’. Да не става толкова лесно?!,” шегува се Куран. “Не беше никак лесно да се съсредоточа, а и костюмът и гримът до голяма степен ограничаваха движенията ми.”

Скот Спийдман се съгласява, въпреки че той самият доста повече се наслаждава на моментите, в които е хибрида Майкъл и може да се размотава насам-натам, изглеждайки и правейки се на някой друг.

Един от главните гримьори, Гай Химбър, не пести похвалите си за актьорите: “Имахме късмет да работим с наистина страхотен екип. Скот Спийдман е супер, а Бил Найи също беше страхотен в първия филм. А що се отнася до Тони, не можехме да извадим по-голям късмет. Толкова часове грим, а накрая пак се чудехме как да подтиснем енергията, която струеше от него.”

При наличието на “Подземен свят: Еволюция”, нормално е да възникне въпросът дали не се очаква още едно продължение. Лен Уайзман обаче отказва да даде категоричен отговор: “Има идеи, както за продължение, така и за предистория, но още не сме планирали нито едно от двете. Има и герои, които умряха в първия филм, а има още какво да се каже за тях. Определено има база за още един филм.”
“В главата му непрекъснато се блъскат разни идеи,” казва Кейт Бекинсейл за талантливия си съпруг. “Лен не само има невероятно въображение, но е и способен да го пренесе на екрана. Нямам търпение да разбера какво ще се случи по-нататък. Имаме интересна история със страхотни герои, а да бъда част от нея беше страхотно преживяване.”

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg