Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Шрек завинаги

Още за филма - Шрек завинаги / информация за филма

Shrek Forever After 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

05.7.2010  |   синефиш.бг
След като си победил зъл дракон, спасил си красива принцеса и си избавил кралството от алчни за власт благородници, какво ти остава? Да сe превърнеш в отегчен семеен мъж, каквато е съдбата на Шрек.
Тъгувайки по стария си, изпълнен с тръпка живот на чудовище, Шрек се подлъгва да подпише договор със сладкодумния Румпелстилтскин. Изведнъж той се озовава в изкривена версия на Далечното далечно кралство, където чудовищата биват преследвани, Румпелстилтскин е крал, а Шрек и Фиона никога не са се срещали.

В тази кошмарна приказка Шрек трябва да спаси приятелите си, да върне нещата по местата им и да спечели отново своята истинската любов.

„Обичам посланието, което тези филми носят” казва Майк Майърс, озвучил Шрек във всичките 4 части. „Уроците, които Шрек трябва да научи и, които е научил, могат да бъдат пример и за нас. За мен възможността да се превъплатя в този герой и да преживея неговото развитие бе необикновено пътешествие през моята актьорска кариера”.

Режисьорът Майк Мичъл добавя: „В процеса на работа художниците се спряха на образа на Шрек, който поглежда в огледалото и се пита: „В какво се превърнах?”. За създателите на филма това бе доказателство, че в тази част историята се променя. Сметнахме за интересно той да не бъде огъра, който бе в предишните три филма. Сега той е домошар, не е страшен, всички хора от града го обичат. Всъщност, последното нещо, което искахме бе да променим Шрек. В крайна сметка това се обръща във филма. Рано или късно всички се сещаме за момент, когато сме искали да върнем времето назад и да изживеем живота си от този момент наново.”

Продуцентът Джина Шей добавя: „Шрек започва да пита себе си страшно много въпроси за това какво означава да си истински огър? Ние се върнахме към самото начало на неговото пътуване. Знаехме, че този филм трябва да бъде една истинска Шрек история, разказана през неговите очи. Шрек започва да се чуди кой всъщност е, в какво се е превърнал, и какъв щеше да е живота, ако не бе спасил Фиона от дракона.”

Уолт Дорн, един от главните сценаристи споделя: „В първата част Шрек се научи да обича себе си такъв, какъвто е. Във втората, той се научава какво е да бъдеш част от семейство; в третата част той сам поема отговорността, ставайки баща и съпруг. В ШРЕК:ЗАВИНАГИ, той се изправя пред големия въпрос: „Какво щеше да стане, ако животът се бе развил по по-различен начин”?

Всичко, което публиката знае за Шрек и Фиона се обръща с главата надолу в една друга реалност. И, разбира се, никой в Далечната земя не знае кой е Шрек. Те просто го виждат такъв, какъвто е – страшен огър.

Зрителите може да си помислят, че под „Друга реалност” се има впредвид тотално различно място на действието, различен дизайн на самия филм и всичко познато до сега да е променено. Режисьорът Майк Мичъл споделя: „Беше истинско предизвикателство да определим как точно ще изглежда филмът. Искахме да добавим нещо ново и различно, но същевременно да прилича на света на Шрек – този свят, който всички познаваме. Бяхме сигурни, че всички ще са любопитни да видят познатата среда от Далечната земя трансформирана в друга реалност”.

Светът на Шрек ще бъде малко по-тъмен този път. По-голямата част от действието се развива през нощта. Фактът, че филма е направен в 3D формат позволява на дизайнера Петер Заслав да разшири още повече новото място на действието. „Освен да направим последната глава от поредицата, за нас предизвикателство и удоволствие беше да продуцираме ШРЕК ЗАВИНАГИ в 3D, което добавя страхотно ниво на визуално потапяне, недостигано в никой филм ШРЕК досега, казва режисьорът Майк Мичъл. „Използвахме 3D-то, за да създадем тръпката на возенето със скоростно влакче – например в сцената, в която Шрек го преследват банда зли вещици, яхнали метли, - но също и като могъщо разказваческо средство, за да предадем най-съкровените чувства на героите... а никъде другаде тези преживявания не са  така ангажиращи и вълнуващи, както на гигантските IMAX3D екрани.”

Режисьорът добавя: „В ШРЕК:ЗАВИНАГИ Фиона сменя тиарата си за ножове и брадви. Тя се превръща в модел на подражание, истински и безстрашен боец. Промените във всички герои са видни. Времето е променило живота на всеки един от тях по различен начин.

Показателно тук е, че дълбоко в себе си те са същите герои, познати на цялата публика и това си проличава тогава, когато трябва да покажат своята истинска същност.”

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] сп. Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Владимир Константинов
[+] в-к Новинар
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Николов
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
Среден резултат: 60/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg