Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Денят на влюбените

Екипът - Денят на влюбените / информация за филма

Valentine's Day 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

08.2.2010  |   синефиш.бг

Гари Маршал (Режисьор) е един от най-високо ценените Холувудски писатели, продуценти и режисьори за телевизия, кино и театър. Той е спомогнал за стартирането на кариерите на много филмови и телевизионни звезди, включае участващите в „Деня на влюбените” – Джулия Робъртс и Ан Хатъуей.

Под режисьорството на Маршал преминават редица боксофис хитове, един от тях е класическата романтична комедия „Хубава жена”, с участието на Джулия Робъртс и Ричард Гиър. В дългия списък с негови филми попадат и “The Flamingo Kid” с Мат Дилън, “Зад борда” с участието на Голи Хоун и Кърт Ръсел, “Beaches” “Франки и Джони”, “The Other Sister”, “Дневниците на принцесата” and “Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии” и “Прекрасния живот на Хелън”.
Маршал стартира кариерата си в телевизията.

Добре познат е и със своите актьорски изяви. Най-ярките от които са във филмите „Изгубени в Америка”, “Сапунена опера”, “Необикновен отбор”, режисиран от сестра му – Пени Маршал, “The Twilight of the Golds” и „Щурото еврейско семейство”, който е дебютния режисьорски проект на сина му.

През 1997 заедно с дъщеря си Катлийн, Маршал осъществява мечтата си като построява Falcon Theatre, 130 –местен театър в Бърбанк, Калифорния. Театърът преуспява и до днес. През 2005 Маршал режисира и първата си опера Jacques Offenbach’s Grand Duchess. През 2008 режисира и L’Elisir d’Amore (The Elixir of Love) на Доницети.
Маршал, с помощта на дъщери си написва автобиографичната си книга Wake Me When It’s Funny през 1995.

Майк Карц (Продуцент) е успешен филмов и телевизионен продуцент вече повече от 20 години.  Предстощ проект на Карц е екшън комедията “Killers”, в която участват Аштън Кътчър и Катрин Хейгил, под режисурата на Робърт Лукетич, който се очаква на големия екран през 2010. Карц ще работи отново с Гари Маршал и тази година върху комедията “Blended”. Карц работи върху няколко проекта: “Honeymoon with Harry”, “Say Uncle” и “Fratboy”.
Филми, продуцирани от Карц са “Sorority Row”, „Чък за късмет” ,“Дъщерята на президента”, “Malibu’s Most Wanted” както и “Големият удар на Макс Кийбъл”. 

Уейн Райс (Продуцент) е писател и продуцент на редица студийни и независими филмови продукции. Създател и продуцент е на хитовата комедия „Пич къде ми е колата?”, която дава старт на филмовите кариери на Аштън Кътчър и Шон Уилям Скот; продуцира комедията “Който търси - намира”; изпълнителен продуцент е на “Преследването на Либърти” (с участието на Манду Мур).
 Райс е автор и продуцент на независимата продукция „Само ти” с участието на Хелън Хънт и Андрю МакКонъхи; продуцира и “Suicide Kings” с участието на Кристофър Уолкън и Денис Леъри. “The Runner”, в  който участват Джон Гудмън и Кортни Кокс е също негово продуцентско дело.
Наскоро Райс основава Capacity Pictures. Под тази марка той продуцира “Finding Amanda” режисиран от Питър Толън, с участието на Матю Бродерик и Британи Шоу, а също и “House Broken” режисиран от Сам Харпър и с участието на Дани ДеВито.

Катерин Фугейт (Сценарий/история) Отрасла в южна Калифорния, Фугейт започва кариерата си като асистент-продукция.  По-късно работи в литературния отдел на агенция ICM. Следва работата и в студията на 20th Century Fox и Columbia Pictures преди да концентрира цялото си внимание върху мечтата си – да бъде филмов сценарист.
През 2008 Фугейт е избрана за една от 50-те жени, повлияли на Холивуд според годишната класация на Daily Variety.

Аби Кон и Марк Силвърщайн (История) неотдавна работят заедно по романтичната комедия „Той не си пада по теб”, която излезе на големия екран миналата година.
Този филм, обаче не е първият, в който дуото си партнира. Кон и Силвърщайн работят съвместно още откакто се запознават в университета. Още в университета те написват сценария за късометражния филм “Fairfax Fandango”, който съвместно режисират и който им донася наградата за “Най-добър късометражен Филм” на Лос Анджелиския Филмов Фестивал през 1997.
Малко след този успех, дуото създава и продава проект за романтична комедия озаглавен „Целуни ме”. Няколко месеца по-късно, филмът с участието на Дрю Баримор започва своите снимки. Последвалия успех на „Целуни ме” прави дуото още по-известни и те започват да пишат за Warner Bros., DreamWorks, Disney, Spyglass и UA.  В момента двамата работят по сценарий за филма “How to Be Single” вдъхновен от книгата на Лиз Тучило.

Тоби Емерих (Изпълнителен продуцент) От 2001 до 2008, той е директор на продуцентската компания ‘New Line Cinema’, като това е най-успешния период в историята на компанията. Под негово ръководство излизат такива хитове като: носителят на Оскар „Властелинът на пръстените”/трилогията/, най-успешната комедия за 2005г. „Ловци на шаферки”, „Свекървище”, “Тексаско клане”, “Elf”, „Тетрадката”, „Сексът и града”, „Лак за коса”.
Изпълнителен продуцент е на проектите на New Line  “Пътуване до центъра на Земята”, комедията “Четири Коледи” и романтичните комедии “Той не си пада по теб” и “Призраци на бивши гаджета”. Предстои и дългоочаквания  „Сексът и градът 2”, на който той е изпълнителен продуцент.  Филмът може да бъде видян на големия екран в България от 4 юни тази година.

Самюъл Дж. Браун (Изпълнителен продуцент) е изпълнителен продуцент по разработване на нови проекти в New Line Cinema от 2002 и в момента е вице-президент на продукция в студиото.
Наскоро работи като директор развитие и креативен изпълнител във филмовите продукции “Последният гост от бъдещето”, “Пропукване”, “Час пик 3”, “Харолд и Кумар 2: Бягство от Гуантанамо ”, “Апалуза” и “Гордост и слава”. 
Брайн започва кариерата си в New Line като асистент в отдел продукция, а по-късно е промотиран в изпълнителен асистент на Тоби Емерих. Възпитаник е на университета Харвард.  

Майкъл Диско (Изпълнителен продуцент) е изпълнителен продуцент в New Line Cinema от 2000 и в момента е вице-президент на продукция в студиото.
Наскоро работи като директор развитие и креативен изпълнител във филмовите продукции “Пропукване”, “Лак за коса”, “Харолд и Кумар 2: Бягство от Гуантанамо ”,” “Пътуване до центъра на Земята”, “Четири Коледи” и “Той не си пада по теб”.  В момента работи по предстоящия фентъзи екшън на Брайън Сингър: “Jack the Giant Killer”.

Дияна Покорни (Изпълнителен продуцент) е изпълнителен продуцент на драмата “My Sister’s Keeper”, в която участва Камерън Диас.  Тя е продуцент на приключенският фентъзи филм „Мастилено сърце”,  с участието на Брендън Фрейзър и е изпълнителен продуцент на комедията „Господин Удкок”, в която участват Били Боб Торнтън и Сюзън Сарандън. Филми, над които тя работи като копродуцент са трилърът “Мрачна вода”, “Местни новини”,  “Развален телефон”, “The Astronaut’s Wife”, “A Thousand Acres” и филмите  на режисьора Никълъс Хинтър: “Обект на желание” и  “Лов на вещици”.

Чарлз Мински (Оператор) за първи път работи съвместно с Гари Маршал в романтичната комедия „Хубава жена”. След този хит, съвместната му работа с режисьора обхваща още няколко филма, сред които са “Dear God” и „Прекрасният живот на Хелън”.  Операторски заслуги Мински има и във филмите „Добре дошли в Коливуд”, „Продуцентите”,”Аз, ти и Дюпри” и “Post Grad”. 

Албърт Бренър (Художник) е ветеран в индустрията. Кариерата му обхваща повече от половин век.  Има пет номинации за “Оскар” за работата си  във филмите “The Sunshine Boys”, “The Turning Point” и “California Suite”, “2010” и  “Beaches” от режисьора Гари Маршал.
Работил е с Маршал по време на снимките на „Хубава жена”, “Франки и Джони”, “Dear God”, “Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии” и “Правилата на Джорджия”. Бренър неведнъж е работил с режисьори като Питър Хаймс, доказателство за това са филмите “The Presidio”, “Running Scared” и “Capricorn One”; Хърбърт Рос във филмите “Max Dugan”, “I Ought to Be in Pictures”, “The Goodbye Girl” и “T.R. Baskin”; и Робърт Мулигън  във филмите “The Other” и “Summer of ’42.”
Част от дългия списък на художеничеки заслуги на Бренър включва филмите: “Обратна тяга”, “The Morning After”, “Sweet Dreams”, “Coma”, “Silent Movie”, “По Мисури”, “I Walk the Line”, “Bullitt”, “Point Blank” и “Fail-Safe”.

Брус Грийн (Монтаж) е работил не еднократно с Гари Маршал. Монтажист е на филмите “Булката беглец”, “The Other Sister”, “Дневниците на принцесата”, “ Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии ”, “Прекрасният живот на Хелън” и “Правилата на Джорджия”.
Сред по-скорошните проекти на Грийн се нареждат: комедийните хитове “Майка под наем” и “Призраци на бивши гаджета”. Други негови филми са “Истина ли е ...”, “Шантав петък”, “Big Momma’s House”, “Феномен”, “While You Were Sleeping”, “Angels in the Outfield”, “Cool Runnings”, “Изчезването”, “The Doctor”, “Млади стрелци 2”, “Three Fugitives” и “Punchline”. Грийн започва кариерата си като асистент монтажист във филмите “Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот”, “Индиана Джоунс и храмът на обречените” и “Star Wars”.  Бивш вице-президент на Гилдията на Филмовите Монтажисти е и в момента е част от учителския колектив в Американски Филмов Институт.

Гари Джоунс (Костюми) е номиниран за “Оскар” за дизайн на костюми, работил е по множество успешни филми. Заедно с Гари Маршал си е сътрудничал във филмите “Дневниците на принцесата”, “ Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии” както и “Прекрасният живот на Хелън”, “The Other Sister” и “Правилата на Джорджия”.
Сред най-новите му проекти са предстоящият незавивим филм “Main Street”.  Множеството му филмови заслуги включват жанрово-разнообразни филми като “Спайдър-мен 2”, “Срок за влюбване”, „Съкровените тайни на жриците”, “Уморени лъвове”, “Последен шанс”, “Ваня от 42-ра улица”, “Фатални жени”, “Фатален грях”, “The Mosquito Coast” и “The Trip to Bountiful”.

Джон Дебни (Композитор) е композитор с номинация за “Оскар” за  музиката във филмовия феномен на Мел Гибсън „Страстите Христови”.

Дебни е работил многократно с именити режисьори, включително с Гари Маршал във филмите “Дневниците на принцесата”, “ Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии”, “Прекрасният живот на Хелън” и “Правилата на Джорджия”. Няколко пъти е работил и заедно с Робърт Родригес във филмите “Деца шпиони”, “Деца шпиони 2: Островът на изгубените мечти”, “Sin City: Град на греха” и „Приключенията на Шаркбой и Лава Гърл”, заедно с Том Шедиак в „Лъжльото” “Водно конче”, “Всемогъщият Брус” и “Всемогъщият Еван”; и заедно с Джон Фавро във филмите “Elf” и “Затура”.

Музиката на Дебни ще можем да чуем в дългоочаквания екшън „Iron Man 2,” много скоро тази година, а също и във филма “A Thousand Words” на режисьора Брайън Робинс.  Обширните му постижения се простират във филмите  “Стари кучета”, “Хана Монтана”, “The Stoning of Soraya M.”, “Вотът”, “Ритъм & трус” “Мечтател”, “Умиротворителят”, “Swimfan”, “Кралят на скорпионите”, “Снежни кучета”, “Джими Неутрон: Момчето гений”, “Котки и кучета”, “Фатални жени”, “The Emperor’s New Groove”, “Краят на дните”, “Инспектор Гаджет”, “Знам какво направи миналото лято”, “The Relic”, “Little Giants” и “Hocus Pocus”.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Даниел Симеонов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 66/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg