Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Пак ли ти?

Още за филма - Пак ли ти? / информация за филма

You Again 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

18.10.2010  |   синефиш.бг
“Какво ще стане, ако най-големият ви кошмар се завърне, за да ви преследва трайно? Ако съперничката ви в гимназията се омъжи за брат ви?”, пита се Джелин.

Дебютиращата сценаристка Мо Джелин е написала „Пак ли ти?” преди 4 години. Историята е вдъхновена от нейно лично преживяване.

Джелин разкрива: „Винаги ми е било любопитно защо гимназията е толкова важен етап от живота ни. Само 4 години са, а преживяванията в този период ни белязват завинаги. Всеки, който се е колебал дали да отиде на среща на випуска, знае за какво говоря.”
Тя продължава: „Имам много привлекателен брат и докато обмислях сценария, мои приятелки ми се обаждаха, за да ме питат дали си има приятелка и дали ще ги запозная с него. Тази идея малко ме ужаси. Брат ми да излиза с някоя от приятелките ми? Няма начин!”

Джелин разсъждава: „Тогава ми хрумна, че е по-добре да излиза с момиче, което харесвам, а не с някоя неприятна личност. Така се роди още една идея, която преплетох с преживяванията си от гимназията.”
Така се появи «Пак ли ти?»
Продуцентът Ерик Таненбаум първи чете сценария. Той си спомня: „Мо работи за мен много години и един ден дойде и ми предложи да прочета сценарий, който е написала въз основа на преживяванията си в училище.”
Той продължава: „В сценария имаше нещо уникално, затова реших да го покажа на своя приятел Джон Строс. Той също сметна, че име потенциал.”
Продуцентът Джон Дж. Строс, сценарист на блокбастъра „Ах, тази Мери” и на хитовете на Дисни „Договор за Дядо Коледа 2” и „Лизи Макгуайър” коментира: „Винаги съм искал да напиша или продуцирам трогателна комедия, в чиято основа стои една истинска, достоверна история. Харесвам сюжети, в които героите, поставени в истински ситуации, реагират така, както би реагирал всеки от нас в живота, но не съвсем. Сценарият притежаваше всички тези компоненти.”

Продуцентът продължава: „Имам дълга и плодотворна връзка с Дисни и когато вицепрезидентът на творческия отдел Луан Брикхаус ми каза, че търсят семейна комедия за всички възрасти, веднага се сетих за сценария на Мо. Беше проект идеален за Дисни.”
Както често се случва в Холивуд, от този момент нататък нещата се задвижват бързо.
Продуцентът Строс си спомня: „В Дисни останаха очаровани от сценария на Мо и самата концепция. За сравнително кратко време сценарият беше прехвърлен за разработване – само за няколко месеца. И преди да се усетим, Анди Фикман се съгласи да режисира и започна подбор на актьорите.”
Той се усмихва: „Моментът просто беше идеален.”

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg