Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Чиракът на магьосника

Актьоркият състав - Чиракът на магьосника / информация за филма

The Sorcerer's Apprentice 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьоркият състав

12.7.2010  |   синефиш.бг

БАЛТАЗАР БЛЕЙК (Никълъс Кейдж) е магьосник и ученик на Мерилин. На над 1000 години, Балтазар не спира да търси по света достоен наследник на великите сили на Мерилин. Когато Балтазар най-сетне го открива в лицето на 10 годишния Дейв Стътлър, той доста неохотно приема идеята да бъде чирак на магьосник. „За Балтазар да открие наследник на Мерилиан е пътуване, което трябва да бъде завършено, независимо от времето и разстоянията”, казва Кейдж. „Взаимоотношенията между Балтазар и Дейв са почти като между баща и син. Помислих си, че той е наследникът на Мерилин заради факта, че може да носи пръстена – дракон и когато го открих почувствах облекчение и привързаност. Исках да го водя, да го насочвам и обучавам за една по-велика цел. За Дейв обаче е доста съкрушително някой да нахлуе в живота му и да му кажа, че е е наследник на великия магьосник Мерилин и, че заедно с някой трябва да сапси света. Ако вие бяхте Дейв, сигурно щяхте да кажете на този някой, че е напълно луд.”

ДЕЙВ СТЪТЛЪР (Джей Барушел)  е грубоват специализант по физика в Ню Йоркския Университет, несъобразителен и неуравновесен, непопулярен сред нежния пол, дори сред своите състуденти. 10 годишен, Дейв преживява ужасяващ инцидент, когато се сблъсква с магьосника Балтазар Блейк лутайки се антикварния магазин Аркана Кабана. Момчето получава пръстен с формата на дракон, който оживява на пръста му и му е казано, че някога ще стане много важен магьосник. В този ден, той става свидетел на яростна битка между Балтазар и друг магьосник на име Максим Хорват, заради която му се иска да забрави всичко...докато двамата магьосници не  влизат отново в живота му 10 години по-късно, принуждавайки го да посрещне съдба, която той силно желае да отхвърли! „Самият Дейв е своят най-голям враг и архитект на своето нещастие”, казва Барушел. „Той живее живота си опитвайки се да забрави събитията в Аркана Кабана, когато за първи път среща Балтазар и Хорват. Привлечен е от физиката, на която отдава живота си. Когато отново се среща с Балтазар, той му казва, че няма никакво съвпадение, че е увлечен по физиката, защото, въпреки че илюзията и магията се различават, магията и науката са едно и също нещо”.

ЗЛОДЕЯТ МАКСИМ ХОРВАТ (Алфред Молина), както своите антиподи във филма Балтазар Блейк и Вероника, е бил ученик на Мерлин и част от силите на Доброто в продължение на хиляди години. Любовта, която Балтазар и Максим изпитват към Вероника ги разделя, като Хорват става партньор с вещицата Моргана, която убива Мерлин и иска да завладее света заедно със своите роби. Битката между злото и доброто продължава с хилядолетия, като се пренася в днешен Ню Йорк. „В ЧИРАКЪТ НА МАГЬОСНИКА мисията на Хорват е да завладее света”, разказва Молина. „Конфликтът между бившите приятели продължава с хилядолетия. Балтазар използва магията, научена от Мерлин, за да помага на човечеството. Хорват е последовател на Моргана, като използва наученото от нея, за да покорява хората. Това е битката между доброто, въплътено в образа изигран от Никълъс Кейдж, и злото, изиграно от мен. Хорват е по-скоро умен, елегантен злодей, който се отличава от класическия образ на злодей. Но той е наистина зъл и сее разруха”.

МАГЬОСНИКЪТ СЪН ЛОК (Грегъри Ву) е древен китайски магьосник, който е запазил своя младолик вид. Когато злият Максим Хорват го отключва от неговия гримхолд, той предизвиква огромно разрушение в ню йоркския „Чайнатаун” по време на фестивала като съживявява огромен, бълващ огън дракон. „Сън Лок е държан в малък контейнер хиляди години и когато го освобождават от него, той е наистина много агресивен” казва Грегъри Ву.

ВЕРОНИКА (Моника Белучи) е магьосница, която има късмета да бъде обичана от Балтазар Блейк, но и нещастието да бъде харесвана от Максим Хорват. „Балтазар и Вероника са готови на всичко за тяхната любов” казва

Белучи. „Същевременно те са двама бойци. Хорват, който също като тях е последовател на Мерлин, също е влюбен във Вероника. Тя го отхвърля заради Балтазар и това го подтиква да ги предаде и да се съюзи с Моргана. Това е красива и силна история за любовта, ревността и отмъщението”.

БЕКИ БАРНС (Тереза Палмър) е млада и лъчезарна студентка от Ню Йорк. В продължение на 10 години тя е обект на желание от страна на Дейв Стътлър. Изявява се като DJ в колежа, тя обожава музиката, а също така и физиката. Точно заради това, когато Дейв и предлага да й помогне с предмета, тя веднага приема, без да има ни най малка представа, че той е чиракът на магьосника и се занимава с много опасни неща. „Беки винаги е смятала Дейв само за приятел” казва Палмър, „въпреки, че той винаги е имал нещо повече към нея. Те се срещат случайно в ню-йоркския университет и искрата пламва отново. Дейв все още изпитва нещо повече към нея и тя е леко предпазлива, но малко по малко започва да забелязва колко чаровен и прекрасен човек е той.”

ДРЕЙК СТОУН (Тоби Кебъл) е пънкар и магьосник, който е последовател на Моргана и асистент на Максим Хорват в борбата му с Балтазар и Дейв. Егото му надминава всички възможни граници и се мисли за велик, но е единствения си почитател. „Дрейк Стоун е момчето, което иска да направи много пари, да бъде известен и всички жени да са в краката му. Точно затова харесах ролята”, споделя Тоби Кебъл. „Фактът, че Дрейк е магьосник с мистични сили наистина бе вълнуващ за мен, а карането на Ферари по Таймс Скуеър и създаването на огнени кълба още повече ме мотивира за ролята. Ролята на Дрейк предпоставя да изразиш арогантността и помпозността по креативен и атрактивен начин – неща, които всеки човек притежава в определен момент. Дрейк Стоун е глупак, а винаги е по-лесно да изиграеш такъв типаж, отколкото наистина да бъдеш такъв!

БЕНЕТ (Омар Бенсън Милър) е съквартирантът и колега на Дейв от университета. Той е добър приятел на Дейв и винаги се опитва да го отвлече от скучния му живот и го кара да поживее истински. „Бенет не е просто съквартирант на Дейв, той е основен мотиватор за Дейв” казва Милър. „Той е един от малкото хора във филма, които карат Дейв да бъде проактивен в живота и да прави повече неща, отколкото да бездейства. В моята роля аз се опитвам да науча Дейв да преследва важните неща в живота, като момичето, което обича, магията и магьосничеството, както и учението.”

МЛАДИЯТ ДЕЙВ (Джейк Чери) е несигурен и оплашен 10 годишен младеж, който е влюбен в съученичката си Беки Барнс. Когато случайно попада в мистериозния магазин наречен Аркана Кабана, той се среща с магьосника Балтазар Блейк, и научава – независимо колко невероятно да звучи – че ще бъде много силен магьосник един ден. „Дейв е несигурен в себе си и объркан. Той е от зубърите, но от тези, които всички харесват” казва Чери.

АБИГЕЙЛ УИЛЯМС (Никол Ехингър) е много млада магьосница, последовател на Моргана, която е обвинена във вещерство през 17 век. В нейните черно-бели пуритански дрехи, Абигейл изглежда невинна, което разбира се е чиста илюзия. „Аз играя зла магьосница, която след освобождаване от Гримхолда, отвлича и предава Беки на Хорват” казва Ехингър.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] сп. Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Владимир Константинов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Жени Монева
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 57/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg