Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощ в музея

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ЕКСПОНАТИТЕ В МУЗЕЯ - Нощ в музея / информация за филма

A Night At The Museum 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ЕКСПОНАТИТЕ В МУЗЕЯ

03.7.2008  |   синефиш.бг
ТЕДИ РУЗВЕЛТ:  Далеч преди да се превърне във восъчна статуя, Теодор Рузвелт е 26–ия американски президент. Бил е историк, автор на 35 книги, консерватор, баща на 6 деца и  естествоизпитател, участвал в две доста смели експедиции до Южна Америка и Африка за възвръщане на музейни експонати, подобни на тези от НОЩ В МУЗЕЯ. Освен с мустаците си, той е известен с разширяване правомощията на съвременния Президент, с Панамския канал, действията за защита на потребителя, както и спечелването на Нобелова награда за мир.

САКАГАУИЯ: Една от легендарните жени на Американският Запад,  Сакагауия е била дъщеря на вожда на Шошоните,  която заради уменията и интелекта си е избрана за водач и преводач на експедицията на Люис и Кларк от Северна Дакота до Тихия океан през 19 век – а във филма помага на Лари Дали да върне бягащите от музея експонати. 

ЕГИПЕТСКИТЕ ФАРАОНИ:  Фараоните са били кралете на Древен Египет, мистериозна и мощна империя ,  която съществува от Ерата на Неолита от 3500 г.пр.н.е. до Римската епоха, една от най-дълго просъществувалите цивилизации в човешката история. За всеки един от фараоните е смятано, че е преродил се бог Хорус, затова те били мумифицирани в подготовка за възвръщане на мощта им в задгробния живот – дори ако задгробния живот свършва в музея! 

ОКТАВИАН:  Октавиан е бил първият от великите Римски императори и управлява Римската империя цели  40 години. Осиновен син на Юлий Цезар, Октавиан влиза във властта през 31 г.пр.н.е и управлява империята до смъртта си  през 14 г.н.  След края на множество граждански войни, той въвежда  “Pax Romana” – плодотворен период на продължителен мир и просперитет – спокойствието му бе нарушено от съседите-каубой в музея. 

ВОЖДЪТ НА ХУНИТЕ, АТИЛА – вождът на Хунската империя и прочут воин-ездач, който води битка с римляните през IV век.  Той се превръща в легендарна фигура в Европа , заради създадената от него най-яростна и страшна армия в Европа.

НЕАНДЕРТАЛЦИТЕ: 
Неандерталецът е ранен подвид на Хомо сапиенса, който първоначално населява части от териториите на Европа и Азия преди около 350,000 години.  Те са известни с ниските си, набити тела, дебели вежди и издадени напред брадички – както и с ловните си умения и ранно използване на инструменти, да не споменаваме тяхната жажда за огън. 

КАМЕННИТЕ ГЛАВИ ОТ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ОСТРОВИ:  Едни от най-изолираните острови на света, намиращи се на 2,000 мили от всяка точка на сушата. В средата на Южния Тих океан мистериозни култури издълбават повече от  800 масивни каменни глави, всяка тежаща повече от 10 тона.  Репликирани в музея, гигантските глави имат няколко думи за съвет към Лари Дали. 

ТИРАНОЗАВЪРЪТ РЕКС: т.нар “T-Рекс,”. Тиранозавърът Рекс е бил огромен, месояден динозавър, живял в края на периода Креда , преди около  85 милиона години. Въпреки тънките си ръце /лапи/, мощното тяло на динозавъра и дългите му остри зъби го правят истински страшен хищник – но може би това, което той наистина е искал е само да се забавлява. 

МАЙМУНКИТЕ КАПУЦИН :  Маймунките капуцин са един от най- интелигентите видове маймуни, живеещи в Централна и Южна Америка.  Те са били обучавани да свирят на латерна,  като домашни любимци и дори като помощници на парализирани хора  –  но са по-популярни, както Лари скоро забелязва с пакостливите си и изобретателни действия. 

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg