Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Зеленият стършел

Подборът на актьорския състав - Зеленият стършел / информация за филма

The Green Hornet 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Подборът на актьорския състав

10.1.2011  |   синефиш.бг
„Със започването на работата по сценария, не можех да се сетя за друг по-добър, който да изпълни главната роля.”, разказва Мориц за избора на Роугън като Зеления Стършел.
„Цялата история на филма е за Брит – един безотговорен празноглавец, който иска да постигне нещо съществено в живота си.”, разказва Роугън. „Аз се справям изключително добре като безотговорния празноглавец.”

След като Зеленият Стършел вече е налице, създателите на филма се изправят пред избора на актьор за Като. За тази водеща роля, те се спират на азиатската поп звезда Джей Чоу. „Ние буквално обърнахме света в търсене на лице за Като. ”, споделя Мориц.
Чоу е една от най-нашумелите азиатски поп-икони – „кралят на азиатския поп”, според списание Тайм. Той е продал над 32 милиона албума и е в Топ 10 на най-продаваните изпълнители от 10 години насам. Някои американци може би не са чували за него, но за тези с азиатски произход той е звезда, която може да напълни Лос Анджелис Мемориал Колизеум.
„Веднага стана ясно, че той е супер.”, разказва Роугън. „Той е много харизматичен, красив и е с много яка прическа. Той никога не би приел, някой като Брит Рейд да го командва. Това го правеше подходящ за ролята.”

„Зеленият Стършел е героя, но именно Като стои зад всичко.”, разказва Гондри. „Това е обръщане на взаимоотношението герой-партньор. В действителност партньорът е истинския герой, но остава в сянка…Те са с различен произход, но са като братя. Брит е забавния, а Като по-сериозния.”
Разбира се, Чоу е заинтригуван от ролята, направила Брус Лий звезда. „В представянето си, Лий запълва празнините с обаяние, от каквото се нуждае героят му. В изпълнението му, позата е от изключително значение.”, твърди той.

Според Гондри, Чоу, макар и вдъхновен от предшественика си, вмъква собствения си почерк в изграждането на образа. „Сигурен съм, че не му е било лесно. Наследството и аурата на Брус Лий са титанични. Подходът му обаче изобщо не беше имитация на Лий. Очевидно бе, че той е обаятелен по съвсем различен начин. Той постигна увереността на Като във всяко едно отношение.”
Леонор Кейс е друг персонаж, пресъздаден по различен начин във филма. Камерън Диаз се превъплъщава в секретарката на Брит Рейд.
През 30-те, Леонор е жена, изпреварила времето си. През 2011 Леонор е жена на своето време. „Тя е по-умна от Бйрит и Като, взети заедно.”, заявява Диас през смях. „Те нямат представа с какво се захващат, без значение дали се касае за списването на вестника или борбата с престъпността. Леонор е страстен журналист и е обсебена от криминологията и съдебната медицина.”

„Единственото нещо, което Леонор не знае е, че тя е мозъка на операцията „Зелен Стършел”., разказва Мориц. „Тя води разследването вместо Брит и Като и им осигурява нужната информация. Според нея, всичко това е необходимо на Брит за вестника, но всъщност, те използват разследването й, за да бъдат Зеления Стършел и Като на улицата.”  
„Извадихме късмет с Камерън в ролята на Леонор. Тя е известна с комедийния си талант. Заснемахме с лекота сцени, с тях тримата, които да са завладяващи и емоционални, но същевременно и истински забавни.”, споделя Мориц.

Рролята на Чудновски, най-големия враг на Зеленият Стършел, изпълнява Кристофър Уолц, който се справя изумително в ролята на полковник Ханс Ланда в „Гадни Копилета”. Филмът е пуснат на екран в същата седмица, когато започва и продукцията на „Зеленият Стършел” и участието на Уолц във филма, внася осезаемо вълнение на снимачната площадка.

Според Уолц, от гледна точка на  Чудновски, планът на Брит Рейд да се представя за престъпник, за да се добере до лошите, работи с пълна сила. „Той е обсебен от Зеления Стършел, защото му проваля бизнеса. Смята го за конкурент. Планът на Брит работи прекрасно.”, разказва Уолц.

„Когато обсъждах ролята с Нийл, той каза: „Това е престъпник в криза на средната възраст.”, разказва Уолц. „Сметнах това за изключително интересно. Той е много чувствително и наранено човешко същество, интелектуалец, който се гордее с това, което е и същевременно е много, много предпазлив. Той се справя с хората по свой начин – с пушка в ръка.”
Уолц твъди, че за да влезеш в ролята на злодей, трябва да откриеш човешкото в него. „Чудновски е човек, който просто иска да е в разбирателство със заобикалящия го свят.”, твърди той. „Винаги ми е било интересно да търся човешките качества на героите си. Защо злодеите да са изключение?”

Номинираният с Оскар® актьор, Том Уилкинсън превъплъщава Джеймс Рейд – малка, но съществена роля, предвид факта, че взаимоотношенията с баща му вдъхновяват и подтикват  Брит да се превърне в Зеления Стършел.

Отгледал сина си сам, докато създава цяла империя, Джеймс Рейд е разочарован от избора му. „Той е много огорчен от факта, че Брит води изключително порочен живот.”
Взаимоотношенията между баща и син могат да бъдат обтегнати и като типичен случай, Джеймс и Брит Рейд страдат от липса на общуване помежду си. „Колкото и да си огорчен от глупостите на децата си, не спираш да ги обичаш. Обичаш ги повече от самия живот.”, обяснява Уилкинсън.
След смъртта на баща си, Брит вижда във вестника Дейли Сентинел средството, с което да направи Зеления Стършел известен. Дясната ръка на Джеймс Рейд, Майк Аксфорд (в ролята - Джеймс Олмос) трябва да намери място в заседателната зала за новото попълнение – безделника Брит, който нищо не разбира от новини, вестници и бизнес. Аксфорд няма идея какво да предприеме с Брит и се чувства задължен да защити това, което са изградили с баща му.
Ролята на областния прокурор, Сканлън, изпълнява, номинираният с награда „Тони”, Дейвид Харбър.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 71/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg