Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Мемоарите на една Гейша

АКТЬОРИТЕ В ГЛАВНИТЕ РОЛИ - Мемоарите на една Гейша / информация за филма

Memoirs of a Geisha 2005
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

АКТЬОРИТЕ В ГЛАВНИТЕ РОЛИ

28.6.2008  |   синефиш.бг
Ролята на Саюри е мечта за много актриси, но също така и огромна отговорност, която включва да се изиграе Саюри и в ранните й години, докато е още слугинята Чийо. А Маршал определено не иска две различни актриси за ролята. Трябва му някой, който да е убедителен и като 15-годишна слугиня, и като 30-годишна прекрасна гейша. Трябва му добра актриса, която да говори английски и да е добра танцьорка. В крайна сметка за ролята е избрана Зий Жан, която е вече доказана актриса („Тигър и дракон”, „Герой”, „Летящи кинжали”) и танцува професионално от ранна детска възраст.

Ролята на наставничката на Саюри, Мамеха, се изпълнява от Мишел Йео. Фактът, че и двете актриси са и танцьорки е голямо предимство за филма и позволява създаването на по-сложна хореография.

Що се отнася до Хацумомо, Маршал не иска ролята да се изпълни като такава на класическия злодей: „Би било лесно, ако е просто зла. Но Гон Ли успя да й вдъхне живот, като покаже не само лошата й страна, но и тъгата и ранимостта на Хацумомо.”
Ролята на Председателя се изпълнява от Кен Уатанаби („Батман в началото”, „Последният самурай”), а тази на Нобу от Коджи Якушо известен с ролята си в японския оригинал на „Ще танцуваме ли?”.

Каори Момои, звезда в Япония, изпълнява ролята на Майка. Тя е участвала в над 40 филма и е работила с легендарни режисьори като Акира Куросава и Шохей Имамура.
Йуки Кудо е звездата на американския филм „Кедри в снега” и изпълнява ролята на Пити, друго момиче, което се обучава за гейша в окията на Саюри. Ролята на младата Саюри – когато е все още детето-слугиня Чийо – се изпълнява от Сузука Ого.

 
 

Снимки

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg