Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощ в музея 2

Екипът - Нощ в музея 2 / информация за филма

Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

18.5.2009  |   синефиш.бг

ШОН ЛЕВИ (режисьор/продуцент) е един от най-успешните кинорежисьори за последното десетилетие. В момента работи по няколко филма, които ще се продуцират от неговата компания ‘21 Laps Entertainment’, дъщерна компания, работеща под шапката на ‘Twentieth Century Fox’.
‘21 Laps’ наскоро продуцира хитовата комедия за 2008г. „Да си остане във Вегас” с участието на Камерън Диаз и Аштън Къчър, която натрупа печалба над 200 милиона долара по света.
В момента Леви продуцира и режисира екшън комедията „Date night”, с участието на Тина Фей и Стив Карел. Леви е продуцент и режисьор на блокбъстъра „Нощ в музея” с участието на Бен Стилър, Робин Уилямс, Оуен Уилсън и Мики Руни, който спечели над 580 милиона долара по света.
Леви режисира успешната за 2006г. комедия „Розовата пантера” с участието на Стив Мартин, Кевин Клайн, Бионсе и Жан Рено и е изпълнителен продуцент на нейното продължение „Розовата пантера 2”. Други негови постижения са комедиите: „Деца на килограм” с участието на Стив Мартин, Аштън Къчър и Хилъри Дъф; „Бракувани”, с участието на Аштън Къчър и Британи Мърфи и „Голям тлъст лъжец” с участието на Франки Мюниц, Пол Джиамати и Аманда Байнс.

КРИС КЪЛЪМБЪС (продуцент), който също е продуцент на „Нощ в музея”, е основна фигура в съвременната холивудска киноиндустрия. Негови са както класиките от 80-те години на миналия век „Дяволчетата” и „Гремлини”, така и нашумелите наскоро филми за Хари Потър.
Кълъмбъс е роден в Спенглър, Пенсилвания. Запалва се по комикси още в училище. В гимназията заснема първите си домашни 8мм филми. По-късно се записва да учи в престижното училище за изкуства Тиш. Кълъмбъс първо бележи успехи като сценарист. Още в колежа той успява да продаде първия си сценарий „Jocks”. След завършването на университета написва драмата „Reckless” (1984). Филмът е режисиран от Джеймс Фоули и е с участието на Ейдиън Куин и Дарил Хана.
Кълъмбъс става известен с написването на няколко оригинални сценария, продуцирани от Стивън Спилбърг, между които хитовите филми на ужаси: „Гремлини” (1984) на режисьора Джо Данте и „Дяволчетата” (1985) на режисьора Ричард Донър. След тях написва приключенския „Младият Шерлок Холмс” на режисьора Бари Левинсън.
Кълъмбъс прави своя режисьорски дебют през 1987г. със семейната комедия „Приключенията на бавачката” с участието на Елизабет Шу. Срещата му със сценариста Джон Хюз води до тяхната съвместна работа по хитовите комедии, в които изгрява звездата на Маколи Кълкин: „Сам вкъщи” (1990), и „Сам вкъщи 2” (1992).
Кълъмбъс режисира и невероятните комедии „Мисис Даутфайър" (1993) с участието на Робин Уилямс и Сали Фийлд и „Девет месеца” (1995) с участието на Хю Грант и Джулиан Мур преди да смени жанра, режисирайки драмата „Втората майка” (1998) с участието на Джулия Робъртс, Сюзън Сарандън и Ед Харис.
Истинско предизвикателство за Кълъмбъс става когато той е поканен да режисира „Хари Потър и философският камък” (2001), първият филм адаптиран по феноменалната поредица от романи на Дж.К.Роулинг. Във филма изгрява талантът на младите актьори: Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт.
Кълъмбъс е режисьор и изпълнителен продуцент на „Хари Потър и стаята на тайните” (2002) и продуцент на „Хари Потър и затворникът от Азкабан” (2004). И трите филма се радват на огромен успех.
В момента работи като режисьор по приключенската фантастика „Percy Jackson”, продукция на Fox 2000 Pictures.

МАЙКЪЛ БАРНАТАН (продуцент) е президент на продуцентската компания ‘1492 Pictures’, която съществува от май 1994г. Той е продуцент на филмите: „Девет месеца”, „Втората майка”, „Нощ в музея”, „Коледата невъзможна”, „Деца на килограм”, „Наемът” и „I love you, Beth Cooper”. Барнатан е изпълнителен продуцент на трите филма за Хари Потър: „Хари Потър и философският камък”, „Хари Потър и стаята на тайните” и „Хари Потър и затворникът от Азкабан”.
В момента работи като продуцент по приключенската фантастика „Percy Jackson” на Fox 2000 Pictures.
Преди да се присъедини към ‘1492 Pictures’ Барнатан работи като вицепрезидент на ‘Largo Entertainment’ в продължение на 4 години, а преди това 7 години в ‘Edgar J. Scherick Associates’.

РОБЪРТ БЕН ГАРАНТ (сценарист) заедно със своя партньор Томас Ленън написва девет сценария за игрални филми, едни от които са „Нощ в музея”, „Такси”, „Рено 911!: Маями”, „Яростни топки”, „Невероятният смаляващ се човек” и „Умиротворителят”.
Гарант прави своя режисьорски дебют с филма „Яростни топки” за Universal, след което режисира „ Рено 911!: Маями” за Fox и Paramount.
В началото на 90-те години на миналия век Гарант участва в комедийната трупа “The State”, която става много популярна в Ню Йорк. Тя се радва на голям успех и става хит в продължение на три сезона. Шоуто им се излъчва по MTV.
Заедно с Ленън, Гарант създава, продуцира, написва сценария и участва в два много успешни сериала по Comedy Central: „Viva Variety” и „Reno911!”.

ТОМАС ЛЕНЪН (сценарист) е дългогодишен партньор на Робърт Бен Гарант. Заедно с него написват девет сценария за игрални филми, между които „Нощ в музея”, „ Такси”, „ Рено 911!: Маями”, „Яростни топки”, „Невероятният смаляващ се човек” и „Умиротворителят”.
Ленън завършва училището за изкуства Тиш, където се присъединява към комедийната група “The State”.
Като актьор Ленън участва в 16 филма, включително „Мементо”, „Тайните на Манхатън”, „Разговор с друга жена” и „Разводът”.
Заедно с Гарант продуцира и участва в супер успешните сериали по Comedy Central: „Viva Variety” и „Reno911!”.
Ленън живее в Лос Анджелис със съпругата си, актрисата Джени Робъртсън.

ТОМАС M. ХЕМЪЛ (изпълнителен продуцент) съвсем наскоро работи като изпълнителен продуцент по хитовите комедии „Нощ в музея” с участието на Бен Стилър и Робин Уилямс и „Срещи с Дейв”, с участието на Еди Мърфи. Преди това работи по филмите: „Пришълецът срещу хищникът”, „Господарят на греха”, „От ада”, „Честна игра”, „Любовен елексир номер 9”. Като продуцент работи по „Подземия и дракони”, „Firestorm” и „След утрешния ден”.
Хемъл получава награда Златен Глобус за продуцирането на телевизионния филм „The burning season” и награда Еми за „Barbarians at the gate”.

ДЖОШ МАКЛАГЛЪН (изпълнителен продуцент) има над 30 филма зад гърба си, по които работи главно като първи асистент режисьор. Негови постижения са предстоящата епическа драма на Джеймс Камерън „Avatar”, „Титаник”, „Нощ в музея”, „Беулф”, „Къщата на езерото”, „Константин”, „Електра”, „Полярен експрес”, „Бандити”, „Корабокрушенецът”, „Прозрачно минало”, „Свърталище на духове”, „Досиетата Х”, „Код счупена стрела”, „Долорес Клейборн” и „Хищникът 2”.

МАРК РАДКЛИФ (изпълнителен продуцент) е продуцент на „Хари Потър и затворникът от Азкабан” и изпълнителен продуцент на „Хари Потър и философският камък” и „Хари Потър и стаята на тайните”. Той е дългогодишен партньор на Крис Кълъмбъс. Заедно с него работи като продуцент по филмите „Наемът” и комедията „I Love You, Beth Cooper”. Радклиф е изпълнителен продуцент на приключенската фантастика „Percy Jackson”, която в момента се снима и е с режисьор Крис Кълъмбъс. През 2006г той става изпълнителен продуцент на „Нощ в музея”.
Преди това работи като продуцент по хитовите филми: „Фантастичната четворка”, „Фантастичната четворка: Сребърният сърфист”, „Мисис Даутфайер”, „Втората майка”. „Девет месеца”, „Да пропуснеш коледа”, „Коледата невъзможна” и като изпълнителен продуцент по „Сам вкъщи 2”. За първи път работи съвместно с Кълъмбъс по филма „Heartbreak Hotel”.
Родом от Оклахома, Радклиф започва филмовата си кариера като асистент режисьор на Франсис Форд Копола за филма му „The Escape Artist”. По-късно работи отново с Копола по филмите „Rumblefish” и „Пеги Сю се жени”. Други филми, по които работи като асистен режисьор са: „Самолети, влакове и автомобили” на режисьора Джон Хюс; „Дух” на Джери Зукер; „Mystic Pizza” на режисьора Доналд Петри и „Light of Day” на Пол Шрейдър.

ДЖОН ШВАРЦМАН, ASC (оператор) е номиниран за Оскар за драмата „Воля за победа” и печели наградата на гилдията на американските кинематографи за „Воля за победата” и „Пърл Харбър”. Други негови постижения са филмите: „Съкровището: книгата на тайните”, „Ритни камбаната с финес”, „Запозанай ме с вашите”, „Дебютантът”, „Армагедон”, „Теория на конспирацията”, „Скалата” и „Бени и Джун.
Швартцман започва своята кариера като помощник на Виторио Стораро, работейки по филма „Tucker”, режисиран от чичо му Франсис Форд Копола.

КЛОД ПАРЕ (Художник) работата му по „Нощ в музея” е първата му работа като дизайнер за голяма холивудска продукция. Наскоро работи по драмата „Елегия” на режисьора Изабел Куишет и с участието на Пенелопе Крус и Бен Кингси.
Негови постижения са: филмът на Мартин Скорсезе „Авиаторът”, за който получава много награди, включително и Оскар; блокбъстърът „След утрешния ден” на Роланд Емерих; драмата „Отвъд граници” (2002) с участието на Анджелина Джоли и Клайв Оуен; трилърът „Всички страхове” с Бен Афлек и Морган Фрийман; „Прецакването” на режисьора Франк Оз и с участието на Робърт Де Ниро, Марлон Брандо и Едуард Нортън; фантастиката „Бойно поле: Земя” с участието на Джон Траволта и Форест Уитакър; трилърът „Колекционерът” с Дензъл Уошингтън; „Grey Owl” с Пиърс Броснън и приключенската драма „Седем години в Тибет” на режисьора Жан Жак Ано и с участието на Брад Пит.
Родом от Монреал, Паре работи като художник и на много канадски филми като: „This Is My Father”, „Les Boys”, „La Comtesse De Baton Rouge” и „Rainbow”.

ДОН ЦИМЕРМАН, A.C.E.’s (монтаж) работи съвместно с режисьора Шон Леви за трети път - първите два пъти по филмите „Нощ в музея” и „Бракувани”, а сега заедно със сина си Дийн по „Нощ в музея 2”. Някои от многобройните му постижения включват филмите: „Час пик 3”, „Дик и Джейн”, „Полет над Финикс”, „Котка с шапка”, „Любов в облаците”, „Смахнатият професор”, „Лъжльото”, „Недопечен”, „Пач Адамс”, „Принцът на приливите”, „Морски пехотинци”, „Неприлично предложение”, „Роки 3”, „Роки 4” и „Водно конче”.
През 1978г получава номинация за Оскар за работата по монтажа на първия му филм „Coming Home”, на режисьора Хал Ашби и с участието на Джон Войт и Джейн Фонда.

ДИЙН ЦИМЕРМАН (монтаж) работи по филмите: „Телепорт”, „Час пик 3”, „Нощ в музея”, „Дик и Джейн”, „Бракувани”, „Льжльото”, „Галактическа мисия”, „Смахнатият професор” и други.

МЕРЛИЙН СТЮАРТ (костюми) успехите й започват, работейки в сферата на музикалните видеоклипове, особено обличайки легендарната Мадона. Стюарт работи по 11 нейни клипа, едни от които са: „Vogue”, „Material Girl”, „Like a Prayer” и „Express Yourself.”
Работата й свързана с киното включва най-различни жанрове, епохи и външен вид. Сътрудничи си с голям диапазон от светила-режисьори, от Алехандро Гонзалес Инариту в „21 грама” до Оливър Стоун в „Доорс” и „Джей Еф Кей” и Майкъл Ман в „Али”.
Съвсем наскоро Стюарт работи като дизайнер на костюмите по филма на Бен Стилър „Тропическа буря”; романтичната комедия „Ваканцията” на Нанси Майерс и драмата „Отменено уволнение” на Кимбърли Пиърс.
Други нейни постижения са филмите: „Хитч” на режисьора Анди Тенант; „Терминатор 2: Страшният съд” и „Истински лъжи” на Джеймс Камерън; „Пропадане” на Джоуел Шумахер; „Дивата река” на Къртис Хенсън; „Космически забивки” на Джо Питка; „Досиетата Х” на Роб Боуман; „Обществен враг” на Тони Скот; „Да изчезнеш за 60 секунди” на Доминик Сена; „Грозна като смъртта” на Дейвид МакНали и „Плачът на слънцето” на Антоан Фукуа.
  
АЛАН СИЛВЕСТРИ (музика) получава номинация за Оскар и печели Грами за песента „Believe”, написана за филма на Робърт Земекис „Полярен експрес”. Преди това получава номинации за Оскар и Златен Глобус за „Форест Гъмп” отново на Земекис. Силвестри пише музиката и за много други филми на Земекис като: „Корабокрушенецът”, „Прозрачно минало”, „Контакт”, „Романс за камъка”, трите филма „Завръщане в бъдещето”, „Кой натопи заека Роджър?”, „Смъртта й прилича” и предстоящия „A Christmas Carol”.
Други негови постижения са: предстоящия „G.I. Joe”, „Хана Монтана”, „Нощ в музея”, „Fred Claus”, „Беулф”, „Див живот”, „Ван Хелсинг”, „Лара Крофт Томб Рейдър: Люлката на живота”, „Самоличност”, „Петзвезден романс”, „Мумията се завръща”, „Мексиканеца”, „Стюърт Литъл” 1 и 2, „Лило и Стич”, „Знак на съдбата”, „Какво искат жените”, „Приложна магия”, „Заличителят”, „Капан за родители”, „Ловът на мишката”, „Вулкан”, „Дълга целувка за лека нощ”, „Сърдити старчета” и „По-сърдити старчета”, „Ричи Рич”, „Бащата на булката” 1 и 2, „Съдия Дред”, „Взрив”, „Бодигард”, „Рикошет”, „Хищникът” 1и 2, „Бездната” и много други.


 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Владислав Апостолов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Калина Гарелова
[+] Екран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Неда Ковачева
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 53/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg