Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Ловци на шаферки

“ПОКАНИТЕ СА САМО ЗА СМОТАНЯЦИТЕ” - Ловци на шаферки / информация за филма

Wedding Crashers 2005
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

“ПОКАНИТЕ СА САМО ЗА СМОТАНЯЦИТЕ”

01.7.2008  |   синефиш.бг
За младоженците и роднините, сватбите са отпразнуване на любовта на двама души, но често поканените, които нямат връзка, гледат на сватбените партита като на възможност да се запознаят с някой и да си хванат гадже.

“Идеята за филма ми хрумна, когато получих покана за сватба,” разказва продуцентът Андрю Панай. “Сетих се, че като бях студент с един приятел се изявявахме като ‘ловци на шаферки’, ходейки по сватби на непознати хора, за да се запознаваме с жени. Тогава ми хрумна да направя филм за това, само че тук единият приятел нарушава правилата и се влюбва в една от ‘шаферките’.”

Постепенно идеята се развива от него и другите продуценти, Питър Ейбрамс и Робърт Леви, и сценаристите Стив Фейбър и Роб Фишър, като се измислят и правила, които двамата “ловци на шаферки” са развили за странното си хоби, както и сюжетната линия за това, че единият нарушава правилата и се влюбва в жена, с която се е запознал на сватба.

Оуен Уилсън и Винс Вон са избрани за ролите лично от режисьора Дейвид Добкин, който е работил и с двамата актьори преди.

Едно от най-важните неща за Добкин било да покаже, че главните герои са добри хора. Те ходят неканени на сватби и свалят жени, но у тях няма злоба или лоши намерения и те правят всичко от сърце – партитата, танците, оркестрите, да забавляват децата и да се издокарват в костюми.

Важно било да се избере и подходящият актьор за ролята на финансовия министър баща на изгорите на главнит геори. За Добкин всяка роля съответства само и единствено на един актьор и в случая, това е Кристофър Уокън, който, за щастие, приема ролята.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg