Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Малко истинска любов

Малко истинска любов
"Нощи в Роданте" е история, която много пъти сте гледали и като типична мелодрама няма завърши с хепи енд. Даян Лейн (Ейдриан) и Ричард Гиър (Пол) играят както могат - силно, драматично, емоционално
Cinefish.bg

Рецензии
Малко истинска любов

14.11.2008, 19:17  |   Видяна: 3328  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Какво искат жените? Малко неща. Най-огромното от тях е хубаво отношение от  техните половинки. Банковите сметки и стегнатите коремни мускули са приоритет на много малък процент нежни създания, които не са истински дори към себе си.

Големият процент имаме нужда от колкото елементарни, толкова специални неща. Да ни усещат, да ни желаят, да ни изслушват, да ни уважават, да ни гушкат... Всъщност на дамите понякога им стига и един филм. Където като на кино да си поплачат, защото “вече няма такива мъже”. Тази седмица те имат подарък - поредната любовна история. След продължителната суша на дълбоки филмови заглавия, на екран е “Нощи в Роданте” (2008).

Негов сценарист е Никълъс Спаркс, който ви е познат като автор на романите, станал по-късно сценарист и на едноименните хитове Писмо в бутилка” (1999) и ”Тетрадката” (2004). И този път, той предлага на дамите (разбира се и на господата, които не заспиват на тъжни любовни заглавия) много чувства, малко време и прекрасни природни картини “в унисон с преживяванията на героите”. “Нощи в Роданте” е един страхотен филм средно качество “произведен в Холивуд”.
Той ще ви разкаже история, която много пъти сте гледали и като типична мелодрама няма завърши с хепи енд. Даян Лейн (Ейдриан) и Ричард Гиър (Пол) играят както могат - силно, драматично, емоционално. Ходят по брега със запретнати крачоли и се гледат жадно. Всъщност това е идеалът за романтика и изпълнена мечта за много от дамите, седнали удобно с пуканки в синеплекса. Някои не чак толкова вглъбени в историята, ще заподозрат, че нещо ще се случи, защото много се “намериха” двамата герои. Други ще пропуснат тази подробност, докато търсят носни кърпички в чантите си.


Режисьорът Джордж С .Улф няма да ви покаже нищо ново, но коя от нас отива да гледа любовна история заради сюжета -"важното е да се обичат". “Нощи в Роданте” е за тези, които вярват в любовта, в това, че няма случайни срещи и за тези, които мислят,  че е важно обичайки се да оставаме личности. Не да ставаме по-малки, а да порастваме в любовта. Другите вместо да се мъчат, могат да си изберат някое от заглавията на “Киномания” 2008.

Още рецензии
Руси амбиции и неволи
Бонд, Астън Мартин, Крейг. Една невероятна комбинация
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 05:33
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg