Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Звездата от „Цената на славата” Селма Ергеч е внучка на османски султан

Звездата от „Цената на славата” Селма Ергеч е внучка на османски султан
Турската актриса Селма Ергеч, която изпълнява ролята на Натали в сериала „Цената на славата”, е потомка на Османската династия.
Cinefish.bg

Тв новини
Звездата от „Цената на славата” Селма Ергеч е внучка на османски султан

19.12.2011, 13:30  |   Видяна: 6488  |   Press Release  |   ТВ

Турската актриса Селма Ергеч, която изпълнява ролята на Натали в сериала „Цената на славата”, е потомка на Османската династия. Тя е праправнучка на 30-ия османски султан Махмут Втори, Реформаторът, живял през 19 век. Султанът имал 37 деца от жените в харема си и оставил след смъртта си голямо семейство.

Турската актриса Селма Ергеч, която изпълнява ролята на Натали в сериала „Цената на славата”, е потомка на Османската династия. Тя е праправнучка на 30-ия османски султан Махмут Втори, Реформаторът, живял през 19 век. Султанът имал 37 деца от жените в харема си и оставил след смъртта си голямо семейство.Фамилията ми се отнася към мен като с принцеса, казва Селма, чиято най-нова роля е на османската принцеса Хатидже в най-гледания в Турция телевизионен сериал „Великолепният век”.

33-годишната Селма, позната у нас и като Дефне от „Гордата Аси”, е родена в Германия. Получила е солидно образование в престижни германски училища и в Оксфорд. Освен немски и турски владее английски, френски, италиански и латински.

Турската актриса Селма Ергеч, която изпълнява ролята на Натали в сериала „Цената на славата”, е потомка на Османската династия. Тя е праправнучка на 30-ия османски султан Махмут Втори, Реформаторът, живял през 19 век. Султанът имал 37 деца от жените в харема си и оставил след смъртта си голямо семейство.Преди да започне да следва медицина, е учила психология, философия и английска литература под влияние на професията на родителите си. Баща й е хирург, а майка й – медицинска сестра. След трети курс, когато била на стаж в болницата в родния град на баща си – Адана, Селма решила да опита актьорската професия. Едновременно с това станала и манекен и зарязала медицината. Десет години след това решение артистичната й кариера се развива успешно, а на модния подиум е сред най-добрите. Въпреки това, понякога съжалява за медицината и за мечтата си да помага на хората в Африка.

Селма е и цигуларка. Свирила е в няколко германски оркестъра. Сега обаче се притеснява да излезе с цигулката на сцената. От 9-годишна е вегетарианка, а най-добре отпочива с йога. В свободното си време обича да язди, занимава се с таекуондо, фехтовка и гмуркане. През септември тя се появи със синини и охлузвания на снимачната площадка на „Великолепният век”. Оказа се, че те са й спомен от ваканцията, която е прекарала гмуркайки се в морето и катерейки опасни маршрути в планините в Швейцария.

Друга от актрисите, изпълняваща една от главните роли в сериала „Цената на славата” – Нурсели Идиз, има сериозни проблеми с алкохола и папараците все по-често я засичат да излиза подпийнала от ресторанти след среща с приятели.Друга от актрисите, изпълняваща една от главните роли в сериала „Цената на славата” – Нурсели Идиз, има сериозни проблеми с алкохола и папараците все по-често я засичат да излиза подпийнала от ресторанти след среща с приятели.

Проблемът с алкохола на 51-годишната актриса, театрална и филмова звезда в Турция през 80-те и 90-те години, е свързан с депресивно маниакалните състояния, в които все по-често изпада. През пролетта тя постъпи в болница и й бе поставена диагноза биполярно разстройство. В интервю за „Телевизион газетеси” Нурсели разказва, че възходът и падението в живота й са й повлияли отрицателно и са я довели до това състояние. Тежък пристъп през пролетта на тази година, при който не спала 18 часа и непрекъснато плакала, спомняйки си за наскоро починалата си майка, й попречил да отиде на представление и тогава решила да потърси лекарска помощ.

Животът на актрисата е бурен и драматичен. Тя е родена в Истанбул в семейство на интелектуалци и получава добро образование -  театрално майсторство в Анкарската консерватория и археология, и история на изкуството в университета Хаджеттепе.

Друга от актрисите, изпълняваща една от главните роли в сериала „Цената на славата” – Нурсели Идиз, има сериозни проблеми с алкохола и папараците все по-често я засичат да излиза подпийнала от ресторанти след среща с приятели.На 23 години се омъжва за Джем Идиз, класически музикант и композитор на симфонична и театрална музика, от когото има дъщеря Елиф. Прави няколко впечатляващи роли в театъра, но решава за повече пари да се ориентира към телевизията. Предаванията й имат успех, но тя сменя, по нейните думи, за повече пари канал след канал. Следват дела за нарушени споразумения. А предизвикателните й дрехи и поведение не слизат от първите страници на жълтите вестници. След 20-годишен брак се развежда с Джем, като твърди, че никога не му е изневерявала, но в следващите години сменя често доста по-младите си любовници. Напълнява, злоупотребява с лекарства, при едно от постъпванията в болница се твърди, че е направила опит да сложи край на живота си.

22 сериала и над десет игрални филма, за ролите в които е получила няколко награди, бележат кариерата й. 99 на сто от героините й са „лоши жени” и понякога я наричат „дългокраката дяволска актриса”.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg