Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Сексът и градът 2

Сексът и градът 2
Ако искате обаче да се разтушите, да повоайорствате и да помечтаете, то 146-те минути в приятно прохладен киносалон са добре дошли.
Cinefish.bg

Рецензии
Сексът и градът 2

28.05.2010, 18:00  |   Видяна: 6038  |   stand.bg  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Славина Илиева - Сю

Още докато узурпираше телевизионната ниша под формата на сериал, „Сексът и градът" постепенно се превърна във верую за едни, в табу за други и във всичко останало, стоящо между тези два полюса за трети.

Сексът и градът 2 Крис Нот Сара Джесика ПаркърБез съмнение най-женският сериал, правен някога. „Женскостта" му лъха не само от дрехи и аксесоари, чрез които четирите приятелки от Ню Йорк заявяват себе си. Тя не прозира само изпод безкрайните раздумки за мъжете, връзките, брака, изневярата, децата, бившите и т.н. „Женскостта" е отчетлива именно в начина, по който тя се излива от всяка серия, от първия филм за голям екран и съответно от последвалата го втора част.

Сексът и градът 2 Синтия Никсън  Кристин ДейвисСексът и градът 2" наподобява синтез на отделните серии, не толкова логично продължение на историята от предходния филм. Познатият ни квартет отново е на линия - обут в Jimmy Choo, с Hermes в ръка, с Dior на гърба и Van Cleef and Arpels около шията. Кари е с видимо изкуствен загар, добавящ още няколко години отгоре й, Саманта прецизно се грижи за собственото си мумифициране, закусвайки с шепа таблетки, Миранда преборва работохолизма си, Шарлот е уморена от ролята на всеотдайна майка, чието по-малко дете плаче постоянно.

Сексът и градът 2 Сара Джесика ПаркърНаред с това Кари и Тузаря са семейна двойка, която гледа телевизия вечер вкъщи, Шарлот се опасява от влиянието на бавачката - тип баварска Хайди - върху Хари, Стив на Миранда продължава да е безгласният Стив на Миранда, а Саманта е отново single lady, обаче с притъпен полов нагон.

Има гей сватба, на която пее Лайза Минели, а гостите танцуват, припявайки „Cuz if you liked it then you should have put a ring on it". Но основният фокус не пада върху всички тези наивистични „сладурщини" - сюжетът се върти около брака и последиците от него, остаряването, трудността в отглеждането на деца и подобни „улегнали" теми. А около всичко това се носи аромат на феминизъм, на места натрапчив.

Сексът и градът 2 Сара Джесика Паркър Синтия НиксънПо щастливо стечение на обстоятелствата квартетът получава шанса да прекара една седмица в невероятно луксозен хотелски комплекс в Абу Даби без да се налага каквото и да било заплащане. На хиляди километри от Ню Йорк четворката се отдава на забавления, почивка, сменя тоалети по сто пъти на ден, язди камили, пазарува от сука-та, не се свени да демонстрира разкрепостеност, среща се с бивши любови.

В географска ширина, в която жената се къпе с буркини, сексът все едно не съществува, а едно разголено рамо може да доведе до лапидация, четирите хубостници „пльосват" с юнашки замах своята еманципираност върху съмнително чистия тезгях на Близкия Изток.

Сексът и градът 2 Сара Джесика Паркър Крис НотВъпреки някои остроумни пробиви в сценарно отношение, въпреки някои конкретни облекла, обувки и аксесоари, втората част на „Сексът и градът" изобилства от безсмислени сцени, нелогични развръзки и от онези моменти, които са толкова абсурдни, че на зрителя чак му става неловко.

Ако искате обаче да се разтушите, да повоайорствате и да помечтаете за вечеря в хубав ресторант в красива рокля и закачлив clutch под ръка, 146-те минути в приятно прохладен киносалон са добре дошли.

Още рецензии:
Кошмари на Елм Стрийт
Не Робин Худ, а Лейди Кейт Бланшет
Вълнуващи приключения в "Принцът на Персия: Пясъците на времето"
Скатавки
"Железният човек 2"
На кино: "Не е лесно"
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

3 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
mone Неутрално
1 27.11.2010, 09:21
Оценка: 0
0 гласа

Чух, че не бил кой знае какво, разбира се, трябва да се провери. Иначе откъм визия винаги са на ниво.

 
 
 
behwolf Неутрално
2 16.11.2010, 10:25
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
lus Весело
3 13.11.2010, 03:00
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg