Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Стивън Кинг ни надъхва за „Доктор Сън“

Стивън Кинг ни надъхва за „Доктор Сън“
Стивън Кинг ни надъхва за „Доктор Сън“
Cinefish.bg

Теми
Стивън Кинг ни надъхва за „Доктор Сън“

19.06.2019, 09:29  |   Видяна: 1445  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Знаем, че той не е голям фен на екранизациите по своите бестселъри. А и Стивън Кинг никак не харесва версията на Стенли Кубрик по знаменития си роман "Сиянието", макар че филмът отдавна е признат за култова класика. Ето че все пак Кинг има фаворит сред своите екранизации.

Хорър краля явно много харесва очакваното с огромен интерес продължение „Доктор Сън и е убеден в успеха му. Той написа в Туитър: „Този филм ще ви отнесе главите. Ако въобще са ви останали такива след „То: Част втора“.

Нов Хорър по Стивън Кинг

Разбираме, че Кинг добре промотира двете предстоящи екранизации по свои романи, но това определено му се отдава. А и първият трейлър на „Доктор Сън“ подсказа, че режисьорът Майк Фланаган наистина се доближава максимално до стила на великия Кубрик.

Юън Макгрегър във филм по Стивън Кинг

Юън Макгрегър е в ролята на порасналия Дани Торънс, малкият син на героя на Джак Никълсън от „Сиянието“. Ребека Фъргюсън ще е в поредната си злодейска роля, след участието й в „Мъже в черно: Глобална заплаха“. Тя играе Роуз Капелата, водачката на вампирски култ, който се храни с „озарението“ на своите жертви.

„Уорнър“ бяха планирали премиерата на филма да бъде през януари 2020 г. Явно обаче и шефовете на студиото са впечатлени от работата на Фланаган и изместиха премиерната дата с два месеца по-рано. Очакваме „Доктор Сън“ по кината на 8 ноември.










Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg