Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми 20-те най-добри научнофантастични ужаси за последните 25 години

20-те най-добри научнофантастични ужаси за последните 25 години
20-те най-добри научнофантастични ужаси за последните 25 години
Cinefish.bg

Теми
20-те най-добри научнофантастични ужаси за последните 25 години

17.06.2016, 14:59  |   Видяна: 3691  |   Novinar.bg  |   ГОРЕЩА ТЕМА
За последните 25 години Холивуд непрестанно инфектира зрителите със зловещо добри научнофантастични ужаси. Следващите заглавия комбинират в себе си тези два жанра по възможно най-добрия начин, превръщайки се в култови филми. Подгответе се за много вампири, зомбита и космически работи. Списъкът не е изчерпателен, но е забележителен…

Прометей (2012)

Прометей (2012)
 
Ридли Скот се опита да възроди качествата на шедьовъра си „Пришелецът“ с успешния си нещо като римейк „Прометей“. Принципно проблемът е, че продълженията и  „римейките“ рядко успяват да отговорят на високите очакванията на публиката, наследени от оригинала. Но този е от успешните!

Daybreakers (2009)
 
Прометей (2012)

Вампирите от филмите на ужасите често са възприемани като зловещо силни чудовища. Но в този иновационен и визуално завладяващ трилър с Итън Хоук те представляват по-голямата част от населението и кръвта всъщност ги кара да изглеждат и да се държат като хора.

30 Days of Night (2007)
 

30 Days of Night (2007)

В този напрегнат и неочаквано вълнуващ филм за вампири най-после се случва неизбежното. Всички герои са ситуирани във вечна и непрогледна нощ и няма лъч светлина, която да ни даде почивка от кървавата касапница.


Event Horizon (1997)

Event Horizon (1997)
 
Действието се развива през 2047 г. – група астронавти са изпратени на мисия да изследват и поправят изгубен космически кораб, тъй като той е изчезнал преди седем години и сега мистериозно се е появил.

Заразно зло (2002)
 
Заразно зло (2002)

Този филмов франчайз направи от Мила Йовович още по-голяма звезда. Тя играе Алис, която има амнезия и работи за специално военно поделение, опитващо се да спре разпространението на вирус, избухнал след лабораторен инцидент.

Пандорум (2009)

Пандорум (2009)
 

„Пандорум“ ни отвежда в космоса, разказвайки ни за двама астронавти, които се събуждат след амнезия на борда на видимо изоставен космически кораб, за да установят, че всъщност не са точно сами.

Хелбой (2004)

Хелбой (2004)
 
Всъщност и двата филма за Хелбой са написани и режисирани от маестрото на ужасите Гийермо дел Торо. Явно формулата работи, щом се подготвя за снимки и трета част.

Блейд (1998)

Блейд (1998)
 
Уесли Снайпс се сдоби със звездна слава още с първия филм от този франчайз, изигравайки Блейд – герой, базиран на едноименния комикс – полувампир, полусмъртен човек, който работи за запазването на човешката раса.

Подземен свят (2003)

Подземен свят (2003)
 
В този филм пък изгря звездата на Кейт Бекинсейл.Тя играе Селен – войн вампир, който се бори с върколаците и се влюбва в хибрида Майкъл.

Хрониките на Ридик (2004)

Хрониките на Ридик (2004)
 
Още един научнофантастичен ужас, мракът на сетивата е комбиниран с кръвожадни нощни чудовища…от друга планета.

Z-та световна война (2013)

Z-та световна война (2013)
 
Това е филмът за световния зомби пандемичен апокалипсис, който всички очаквахме.Е, не е толкова добър, колкото книгата, но е най-реалистичният зомби филм. 

Чудовищно (2008)
 
Чудовищно (2008)

Ако от операторската работа не ви се завие свят, то това ще ви се случи от напрегнатия сюжет. Група млади хора от Ню Йорк се опитват да оцелеят, докато мистериозни чудовища атакуват града…А младоците се опитват да заснемат цялото си приключение.

Предизвестена смърт (2002)
 
Предизвестена смърт (2002)

Наоми Уотс играе в този хорър филм журналист, който разследва градска легенда, според която гледането на една определена видеокасета води до смъртта на зрителя ѝ до седмица.

Мъглата (2007)

Мъглата (2007)
 
Франк Дарабонт режисира този наистина ужасяващ трилър, базиран върху книга на Стивън Кинг. Интересно е, че голяма част от актьорския състав намира място и в продуцирания от него култов сериал „Живите мъртви“.

The Descent (2005)

The Descent (2005)
 
Филмът се отправя в противоположна на космоса посока – в дълбините на земята. Група приятели отиват на пещерна експедиция, но изведнъж нещата зловещо се объркват.

Аз съм легенда (2007)

Аз съм легенда (2007)
 
Героят на Уил Смит се оказва единственият оцелял след епидемия, целяща да излекува света от рак, но вместо това погубва почти цялото човечество. Всъщност хората са се превърнали в зомбирани чудовища, които се появяват само през нощта.

Dawn of the Dead (2004)
 

Благодарение на остроумния си, забавен и модерен сценарий, както и на триизмерните герои и, разбира, се доста кръв и зомбита, този римейк всъщност има доста солидна фен база.

Rec (2007)
 
Rec (2007)

Историята е разказана от гледната точка на телевизионен екип на местна мадридска телевизия, който проследява тим от спешни лекари, извикани на адрес. Те се оказват хванати в капан в сградата и нещо ужасно ги преследва.

28 дни по-късно (2002)
 
28 дни по-късно (2002)

Може би именно този филм на Дани Бойл доведе модата на зомби жанра. Той ни даде образа на  Килиън Мърфи – герой, който се събужда в болница след дълга кома, докато светът вече е обладан от апокалипсиса на неживите. Всичко това се развива много преди на Рик от „Живите мъртви“ да му се случи същото.

Покани ме да вляза (2008)
 
Покани ме да вляза (2008)

Това е красива, резервирана, мрачна, смущаваща, изтънчена, тъжна, зловеща и ужасяваща драма, в която просто се разказва за дванайсет годишно момиче вампир.

ДАС




Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg