Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Създателите на “Жената в черно” се завръщат с нов мрачен готически трилър

Създателите на “Жената в черно” се завръщат с нов мрачен готически трилър
Създателите на “Жената в черно” се завръщат с нов мрачен готически трилър
Cinefish.bg

Филми
Създателите на “Жената в черно” се завръщат с нов мрачен готически трилър

20.04.2015, 10:48  |   Видяна: 1615  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Благодарение на успехите на “Жената в черно” и сериала "Викторианска готика" интереса на филмовите студия към мрачните готически истории се увеличи значително. Поредното доказателство за това е оповестената от студиото Lionsgate новина за разработвана кино-адаптация на публикувания преди 20 години литературен бестселър "Dan Leno and the Limehouse Golem".

Създателите на “Жената в черно” се завръщат с нов мрачен готически трилърГотическият роман на английския писател Питър Акройд ще бъде адаптиран за големия екран от сценаристката на “Жената в черноДжейн Голдман, а официалното заглавие на продукцията ще бъде "The Limehouse Golem" ("Звярът от Лаймхаус").

От Lionsgate описват бъдещата лента като "мрачна мистика с атмосферата на "Седем"", чието действие се развива в лондонския квартал Лаймхаус през 1880-та година.

Режисурата на "The Limehouse Golem" вече е поверена на испанеца Хуан Карлос Медина, за когото това е втори пълнометражен филмов проект след трилъра от 2012-та година "Безчувствен".

Работата по сценария на продукцията е към своя край, а сега от Lionsgate разкриха и имената на актьорите, които ще изиграят главните роли. Избраниците на продуцентите са познатия от "Умирай трудно" и "Хари Потър" Алън Рикман, Дъглас Буут ("Ной 3D") и 21-годишната англичанка Оливия Кук, която вече има значителен опит в хорър-жанра (най-вече благодарение на участията си в "Тихите" и продуцирания от Майкъл Бей хит "Уиджа").

Снимките на "The Limehouse Golem" се очаква да стартират до края на тази година, а бюджета с който ще разполага режисьора Хуан Карлос Медина няма да надвишава сумата от 30 милиона долара. Екранната история ще разказва за серия от изключително жестоки убийства във викториански Лондон, за които се смята, че са свързани с Голем - древно митично същество от нежива материя, което е одухотворено от човешка дейност.

Продуцентът на филма Стивън Уули: "Винаги съм обичал този тип филми. Филми-мистерии с ефективна и въздействаща атмосфера. Горд съм, че съм част от екипа на "The Limehouse Golem" и мога да гарантирам, че Ви очаква нещо наистина интересно и неочаквано. Във филма има сензационен обрат, който може да се конкурира дори и с обрата в "Играчка-плачка"."

Все още не се знае нищо за персонажите на Алън Рикман, Дъглас Буут и Оливия Кук и поне за момента от Lionsgate не разкриват по-конкретни детайли за сюжета.

Освен режисьор на "The Limehouse Golem" Хуан Карлос Медина е също така и продуцент, в партньорство с Шон Уийлън (“Жената в черно”), Елизабет Карлсън ("Как да губиш приятели и да дразниш хората") и вече споменатия Стивън Уули ("Интервю с вампир").

В най-добрият случай готичския трилър ще тръгне по световните киноекрани през втората половина на 2016-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg