Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Поглед към екшъна “Need for Speed” и нови детайли за филма

Поглед към екшъна “Need for Speed” и нови детайли за филма
Поглед към екшъна “Need for Speed” и нови детайли за филма
Cinefish.bg

Филми
Поглед към екшъна “Need for Speed” и нови детайли за филма

11.03.2014, 11:05  |   Видяна: 2644  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През пролетта на 2012-та година от студиото на Стивън Спилбърг Дриймуъркс Пикчърс оповестиха, че ще финансират и разпространяват по света високобюджетна филмова адаптация на популярната серия автомобилни видеоигри “Need for Speed”. За изпълнител на главната роля в екшъна беше привлечен познатия от сериала “В обувките на Сатаната” Арън Пол, а на режисьорския стол седна създателя на “Мъже от стомана” Скот Уо, който в ролята си на каскадьор е работел по наситени с автомобилни преследвания филми като “Лоши момчета 2” и “Мистър и мисис Смит”.

Въпреки първоначалния отказ на режисьора да заснеме “Need for Speed” с триизмерни камери от Дриймуъркс Пикчърс заявиха преди около две седмици, че е било взето решението лентата да бъде конвертирана в 3D-формат по компютърен път.

Need for Speed

Българската премиера на продукцията с бюджет от 70 милиона долара ще се състои след броени дни и имайки предвид популярността на игрите “Need for Speed” очакванията са, че филмовата адаптация ще привлече стабилен брой зрители в кината.

С наближаването на премиерата от Дриймуъркс разпространиха и няколко нови стилизирани плакати на приключенския екшън на които могат да бъдат видени главните персонажи, в чиито роли се превъплъщават вече споменатия Арън Пол, Доминик Купър (“Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири”), Имоген Потс (“Нощта на ужасите”) и познатия от “Трансформърс: Отмъщението” Рамон Родригес.

Need for Speed

Арън Пол се превъплъщава в главната роля на младия Тоби Маршъл – механик и начинаещ състезател в нелегални ралита, който редовно помага на своите приятели да тунинговат своите автомобили. Всичко в живота му обаче се променя след като той бива обвинен за престъпление, което не е извършил.

Натопен от бившия NASCAR състезател Дино Брустър Тоби бива осъден и изпратен в затвора за две години. След като излежава присъдата си той се потапя отново в състезателния свят и с помощта на привлекателната брокерка на коли Джулия Мадън започва да подготвя своето отмъщение.

Режисьорът Скот Уо: “Когато правиш филм със заглавие “Need for Speed” знаеш много добре какво се очаква от теб. Хората имат конкретни очаквания и последното нещо, което искам е да ги разочаровам. Затова целта ми беше всяка сцена с движеща се кола да прави впечатление. Зрителите сами ще се уверят, че в много от автомобилните сцени не използваме дубльори и това което виждате са само и единствено актьорите. Почти всички от тях преминаха специални курсове с едни от най-добрите шофьори и каскадьори в бизнеса.

За мен най-добрите автомобилни преследвания са тези в които намесата на екипа по визуални ефекти е минимална. Още от самото начало решихме, че за “Need for Speed” ще разчитаме най-вече на практическите ефекти.

Нямам нищо против компютърните ефекти, но колкото и добри да са те когато биват използвани прекалено често се губи голяма част от реализма и напрежението на автомобилните сцени. Особено когато става дума за филми, които не са от фантастичния жанр.”

Need for Speed


От Дриймуъркс Пикчърс заявиха, че въпреки съвременните автомобили, които присъстват в “Need for Speed”, филма се различава от конкурентния “Бързи и яростни” най-вече по това, че е заснет в традициите на автомобилните ленти от 70-те години.

Все още не е потвърдено, но според последния слух от студиото ако приходите от кинопрожекциите по света оправдаят очакванията екшъна на Скот Уо ще се сдобие с поне две продължения.

Българската премиера на триизмерния “Need for Speed” ще бъде на 14-ти март, 2014-та година.



Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg