Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощи в Роданте

Актьорския състав - Нощи в Роданте / информация за филма

Nights in Rodanthe 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорския състав

11.11.2008  |   синефиш.бг

РИЧАРД ГИЪР (Пол) печели награда Златен Глобус за участието си с Катрин Зита Джоунс в мюзикъла, носител на Оскар „Чикаго”. Най-запомнящите му роли са в „Изневяра”, „Първичен страх”, „Хубава жена”, „Американско жиголо” и „Дните по жътва”.
 Скоро предстои да го видим в семейната драма „Hachiko: A Dog’s Story” римейк на японската класика по истински случай от 1987г. за професор, който установява интересна връзка с куче.
 През 2007г. Гиър участва в „Не съм тук”, разказващ за живота на Боб Дилан.
 Роден във Филаделфия, той започва кариерата си на сцената, където получава главна роля в лондонската продукция през 1973г. „Grease”.
  На големия екран за пръв път привлича погледите към себе си с ролята в трилъра „Looking for Mr.Goodbar”, както и в „Дните по жътва”, за който печели италианската награда ‘David di Donatello’. По-ранните му участия включват филми като: „Bloodbrothers”, „Yanks”, „Американско жиголо”, „An Officer and a Gentleman”, който носи на Гиър номинация за Златен Глобус. След това участва в: „Breathless”, „Beyond the Limit”, „Котън клуб”, „Power”, „No Mercy” и „Miles from Home”.
 През 1990г. получава похвали за участието си във „Вътрешни афери”, след което игра с Джулия Робъртс в романтичната комедия „Хубава жена”, който му носи втора номинация за Златен Глобус. След това се снима в: „Rhapsody in August”, „Червеният ъгъл”, „Чакалът”, „Булката беглец”, в който си отново си партнира с Джулия Робъртс, както и в „Д-р Т и жените”. Гиър е изпълнителен продуцент на: „Последен анализ”, „Мистър Джоунс” и „Съмърсби”.
Ученик и приятел на Далай Лама, Гиър предприема много пътувания до Индия, Непал, Тибет, Монголия и Китай през последните 20 години като фотограф. Неговата книга със снимки „Pilgrim” е колекция от снимки, изобразяващи 25-годишното му пътуване през Будизма.
 
ДАЯН ЛЕЙН (Ейдриън) има номинации за награди SAG®, Златен Глобус и Оскар и е наградена за най-добра актриса от филмовите критици в Ню Йорк за участието си във филма на Ейдриън Лайн „Изневяра”.
Тя е една от най-големите таланти в индустрията. Впечатляващата й филмография включва филми като: „The Outsiders”, „Рибка-боец” и „Котън клуб” на Франсис Форд Копола. Други нейни участия са в: „Непроследим" на Грегъри Хоблит; „Killshot” на Джон Маден; „Телепорт” на Дъг Лиман; „Холивудленд”; „Трябва да обича кучета” с Джон Кюсак; драмата „A Walk on the Moon”, който й носи номинация за награда ‘Spirit’; „Под слънцето на Тоскана”, за който получава номинация за Златен Глобус; „Перфектната буря” с Джордж Клуни и Марк Уолбърг; „Hardball” с Киану Рийвс; „The Only Thrill” с Даян Кийтън; в политическия трилър „Убийство 1600” с Уесли Снайпс; „Джак” на Франсис Форд Копола с Робин Уилямс; както и в „Дивия Бил” с Джеф Бриджис.
Дъщеря на учителя по драма Бърт Лейн и певицата Колийн Фарингтън, малката Даян се явява на прослушване за деца актьори на шест години. Печели роля за версията на „Медея” на Андрей Сербиан, след което в следващите пет години участва в продукциите „Electra”, „The Trojan Women”, „The Good Woman of Szechuan” и „As You Like It” както в Ню Йорк, така и на театрални фестивали по света.

СКОТ ГЛЕН (Робърт Торелсън) е забележителен актьор от висок клас. След участието си в „Нощи в Роданте” му предстои участие в „Surfer Dude” с Матю Макконъхи и Уди Харелсън, както и в биографичния филм на режисьора Оливър Стоун „W”.
Наскоро Глен участва в блокбъстъра „Ултиматумът на Борн”; в независимата комедия „Камил”; в драмата „Свободни писатели”; в „Местни новини”; „Просто войници”; „Тренировъчен ден”; както и във „Вертикална граница”.
Преди да направи своя филмов дебют в класиката от 1980г. с Джон Траволта „Urban Cowboy”, Глен участва с малка роля в „Апокалипсис сега” на Франсис Форд Копола. След това се снима в: „Personal Best”; „The Challenge”: „Истински неща”, в който Глен е в ролята на астронавта Алан Шепард; „Силверадо”; в приключението, спечелило Оскар „На лов за червения Октомври”; в „Мълчанието на агнетата”, спечелил Оскар; в драмата „Кураж под огъня” на Едуард Зюик; във филма на Клинт Истууд „Абсолютна власт”; както и в „Обречени да умрат” на София Копола.
Глен е женен за актрисата Керъл Шуарц от 1967г. Семейството е активен поддръжник на много благотворителни събития.

КРИСТОФЪР МЕЛЪНИ (Джак) печели номинация за Еми за ролята си на детектив Елиът Стаблър в сериала по NBC „Закон и ред”, като в момента участва в десетия сезон на сериала.
От другата страна на закона Мелъни играе като Крис Келър по HBO в драмата „Oz”. В момента работи по телевизионните сериали „NYPD Blue”, „Отдел убийства: Живот на улицата” и „Смешно отделение”.
Мелъни участва в комедията „Харолд и Кумар до белия замък”, както и в продължението му „Харолд и Кумар бягат от залива Гуантанамо”. Предстои да го видим в „Brief Interviews with Hideous Men” с участието на Джулиън Никълсън и Тимъти Хътън, в апокалиптичния трилър „Carriers” с Пайпър Перабо, както и в режисираната от него комедия „National Lampoon’s Dirty Movie”, на която е и продуцент.
По-рано Мелъни получава похвали за участието си като управител на летен лагер в независимия филм „Мокро, горещо американско лято”. Други филми с негово участие са: „Булката беглец”, „Дванайсет маймуни”, „Джуниър”, „Страх и отвращение в Лас Вегас”, както и в „Предел” с Джина Гершън.
Роден във Вашингтон, той завършва Университета в Колорадо, където за пръв път проявява интерес към актьорската игра. По-късно се мести в Ню Йорк, където започва да изучава актьорско майсторство.

ВИОЛА ДЕЙВИС (Жан) е актриса, която участва в киното, телевизията и театъра. Тя е добре позната на публиката с участието си във филма на Дензъл Уошингтън „Антоан Фишър”, който й носи номинация за награда ‘Spirit’.
Предстои да я видим редом до Мерил Стрийп и Филип Сиймор Хофман в „Doubt” по сценарий и режисура на Джон Патрик Шанли с премиера декември 2008г.; в „State of Play” с Ръсел Кроу, Бен Афлек на режисьора Кевин Макдоналд („Последният крал на Шотландия”) по известния телевизионен сериал; както и в „Medea Goes to Jail” и двата с премиера в началото на 2009г.
Наскоро игра в поддържаща роля в „Безпокойство” на режисьора Д. ДЖ. Карузо. Участва и в независимия филм „The Architect” с Антъни Лапалия. Другите филми с нейно участие включват: „Забогатей или умри” на Джим Шеридан с участието на 50 Cent; „Сириана” с Джордж Клуни; „Далеч от Рая” с Денис Куейд и Джулиан Мур; „Соларис”, „Трафик” и „Извън контрол” всички на режисьора Стивън Содербърг.
През лятото на 2008г. Дейвис участва в номинирания за Еми сериал „Щамът Андромеда”.
Виола Дейвис е омъжена за актьора Джулиус Тенън.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Ивайло Петков
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 51/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg