Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Порталът

ПОРТАЛЪТ е приключенска драма с елементи на романтика, комедия и интригуваща кримка - Порталът / информация за филма

Portalat 2020
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ПОРТАЛЪТ е приключенска драма с елементи на романтика, комедия и интригуваща кримка

12.11.2020  |   синефиш.бг
Сериалът е в разгара на снимачния процес. А тези дни ключови сцени бяха заснети в Софийския университет и клуб „Яйцето“, където се развива част от действието.  Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, в компанията на Ивайло Огнянов, директор „Програмно съдържание“ и главният продуцент на СТФ "Екран" Миладин Гергов се срещнаха на терен с част от актьорите и екипа на новия филмов проект на БНТ.

Над 180 души е екипът, близо 60 се събират на терен, като стриктно се следят мерките за сигурност, правят тестове и отделни графици. Преди дни снимат голямата Татяна Лолова - като буржоазна дама дисидент, разкриват от екипа на снимачната площадка. Актьорският ансамбъл е съставен от популярни актьори и нови лица, които тепърва ще спечелят зрителите. В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева. В други основни роли ще видим Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат актьорите Борис Луканов и Христо Мутафчиев.
„Сериалът ще получи подобаващо място в програмата в неделя вечерта, където излъчваме български филми. Снимките вървят по план. Март месец, когато очакваме да бъде завършен, ще дадем най-доброто програмиране, за го гледаме през пролетта на 2021 година. Той ще бъде в Дома на българското кино - именно БНТ“, казва уверено Ивайло Огнянов, директор „Програмно съдържание“ на обществената медия.

Изпълнителен продуцент на „ПОРТАЛЪТ“ е Мирамар филм – продуцентската компания, създала „Дзифт“, “LOVE.NET” и „Вездесъщият“. Сценарият е на Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Нели Димитрова, а режисьор на всички шест серии е Илиян Джевелеков. Оператор е Мартин Балкански. Както във всички продукции на Мирамар филм, художник е Георги Димитров, в чиито ръце е пресъздаването на софийски екстериори и интериори от 70-те години.

В следващите дни предстои да бъде открита и новата сесия на БНТ за филмопроизводство на български сериали и филми. Oбщата сума за периода 2021-2022 е в размер на 4 663 680 лева, с ДДС, а предложения по обявените позиции се събират от 16.11.2020 до 31.01.2021. Пълните условия за участие са достъпни на сайта на БНТ.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible
Любовта цав Любовта цав Любовта цав



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg