Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Чикен Литъл

Актьорите, които дубрират в най-новия анимационен филм на Дисни „Чикън Литъл” - Чикен Литъл / информация за филма

Chicken Little 2005
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорите, които дубрират в най-новия анимационен филм на Дисни „Чикън Литъл”

03.7.2008  |   синефиш.бг
• Ролята на главния герой Чикън Литъл Chicken Little озвучава 28-тодишният актьор от музикалния театър КИРИЛ БОЯДЖИЕВ.

Кирил Бояджиев досега е дал гласа си и на други герои на Дисни: извънземното Стич в телевезионната поредица „Лило и Стич”, прислужникът на самонадеяния Гастон, Лефу, в „Красавицата и звяра” и др.

В музикалния театър в София Кирил Бояджиев участва в мюзикълите „Евита” /ролята на Магадали/, „Царицата на Чардаша” /Бони – роля, изпълнявана някога от Видин Даскалов/. Сега репетира в българските мюзикъли „Сантиментални пиеси” и „Патиланци”.
Бил е водещ на „Силуета” в „Добро утро” по БНТ, на предаванията „Всичко е химия”, „Енциклопедия България” и др.
Дублирал е много филми за други телевизии, а от скоро е режисьор на филмов дублаж в БТВ.

В „Чикън Литъл” певческите способности на Кирил бяха голямо улеснение, защото той има едно интересно изпълнение на „We are the Champions” на английски – става дума за фалшивичко донякъде караоке. Но както се знае – да пееш умерено фалшиво е най-сложното нещо за един добър певец.

• Бащата на Чикън Литъл, БЪК КЛЪК, се озвучава от ИВАН ПЕТРУШИНОВ, актьор от театър „Зад Канала”. И. Петрушинов озвучава ролята на Пача във филма на Дисни „Омагьосания Император”, както и на Плонд в „Търсенето на Немо”.
Любимата му театрална постановка, в която участва е „Арт” /ролята на Ивън/. Снимал се е в „Без драскотина” на Зако Хеския и много други продукции напоследък.


• Ролята на най-добрата приятелка на Чикън Литъл, Аби Малард Abby Mallard - Ugly Duckling, изпълнява ВАСИЛКА СУГАРЕВА, актриса с дълъг опит в дублажа, както и в режисирането на филмово озвучаване.
Във филмите на Дисни Василка е гласът на маймунката Търк в „Тарзан”. Режисирала е озвучаването на Цар Лъв 2, Бамби, Лило и Стич, Хари Потър, Шрек и много други.

• Ролята на прасето РАНТ ОТ ПРАСИЛО (Runt of the Litter) озвучава младият ГЕОРГИ МАНЕВ. Георги е актьор от кукления театър в Сливен. Озвучава и синът на Пийт в телевизионния сериял „Отбор Гуфи”, който върви по БНТ.    



ВТОРОСТЕПЕННИ РОЛИ

Ролята на куче-спортен коментатор на драматичен бейзболен мач, в който участва и хилавичкият Чикън Литъл, се озвучава от председателя на Съюза на артистите ХРИСТО МУТАФЧИЕВ.

Извънземният МЕЛ, който говори с „дълбок глас”, докато смята, че на Земята са отвлекли синчето му Кърби, а след това разбира, че сами са си го забравили там в своята разсеяност, се озвучава от НИКОЛАЙ УРУМОВ. Той е известен на телевизионните зрители от екранизацията на „Бай Ганьо”. Ролята на същия герой на театрална сцена е едно от най-запомнящите му се превъплащения.

Ролята на съпругата му ТИНА озвучава Даниела Горанова. Също опитен режисьор на озвучаване на филми – „Тарзан” , „Търсенето на Немо” и др.

Участват още  Стефан Димитриев, Станислав Пищалов, Кристиан Фоков, Георги Иванов, Мариан Маринов и др.


Музиката в Чикън Литъл

Марин Йончев - победителят в първото кастинг-шоу Стар Академи в България, изпълнява две от песните на български език – рокаджийската  „Смес от безпорядък и от мъничко звезди” и баладичната „Само ти”.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible
Любовта цав Любовта цав Любовта цав



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg