Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Домашен арест

Героите - Домашен арест / информация за филма

House Arrest 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Героите

15.2.2012  |   синефиш.бг

Мама Еми (Татяна Лолова) - властна и самодостатъчна реститутка, на която се налага да приюти семейството на дъщеря си. Родена в аристократично семейство и израснала в средите на софийската бохема, тя харесва всички класно, мечтае за безсмъртие и контрол над всичко. Егоцентрична до мозъка на костите си, Мама Еми е истински емоционален изнудвач, готова е да прави „добро” за други хора, когато може да извлече изгода. Тя е  умопомрачително саркастична, но и крайно делова.

Коцето (Филип Аврамов) - застаряващ, с бирено коремче, бивш моряк, а понастоящем – собственик на магазин за риба. Обстоятелствата го принуждават да заживее със семейството си в дома на тъщата, което с течение на времето, започва все повече да му харесва. Много е чувствителен на тема футбол, а приоритетите му са доброто ядене, студената бира и личното спокойствие. Коцето е скръндза, авантаджия, доста непостоянен и обича да преувеличава. На думи е решителен и отговорен, но всъщност съвсем не е така. Често се оплаква от семейството си, особено от тъщата си, но не би го напуснал по своя воля. Същото се отнася и до жена му Сиси(Мая Бежанска)– не би й изневерил, въпреки че обича да се хвали с успехите си сред жените. Когато проявява ирония или самоирония, то е напълно неосъзнато.

Анастасия (Мая Бежанска) - завършила е Италианския лицей и международни икономически отношения, но е разбила мечтата на майка си да бъде водещ икономически експерт, защото се е оженила за Коцето. Работи като счетоводител на малки фирми (включително и на рибния магазин на Коцето) на половин работен ден. Тя е  интелигентна, енергична, самокритична и грижовна. Като всяка дева, Сиси е педантична в реда, както в бита, така и в живота, и се грижи за другите, защото й носи удовлетворение, а не защото се налага. Вярва, че любовта на всички хора минава през стомаха. Непоправим оптимист и романтичка, тя умее с лекота да предразполага хората. Сиси има чувство за самоирония, въпреки че е напълно доволна от социалния си статус - няма комплекси, не припада по звезди и авторитети.

Емко (Иван Панев) – брат на Анастасия (Мая Бежанска) девствен романтик, интелигентен, но му липсва социален опит. Емко е изцяло отдаден на науката. Завършва физика и химия. Прави докторантура в БАН, където работи като асистент в Института по механика. Непрестанно прави различни изобретения, някои от които дори смислени. Не обича да взема страна, притеснителен е и неконфликтен.

Зара (Стефани Дойчинова) – дъщеря на Коцето (Филип Аврамов) и Анастасия (Мая Бежанска). Запалена блогърка, виси в социалните мрежи, винаги е с телефон в ръка и цъка sms-и. Учи в СМГ, 8 клас, защото брат й Лъчо (Велизар Величков) е спечелил олимпиада и е приет без изпит, а те  вървят в пакет, защото са близнаци. Спазва неписаните правила на емо културата - винаги е контра, но робува на модните тенденции и звезди. В същото време е амбициозна, но и непостоянна, обича да драматизира, когато й е изгодно. Зара е  много хитра – би си послужила дори с измама, за да постигне своето. Почти винаги успява да натопи брат си за щуротия или беля, която всъщност тя е направила или измислила.

Лъчо (Велизар Величков) – син на Коцето (Филип Аврамов) и Анастасия (Мая Бежанска). Хаплив и остроумен, но разсеян, със силно развито чувство за ирония и самоирония. Той е небрежен по отношение на външния вид и се чувства несигурен, заради промените, които се случват с тялото му в пубертета. Непрекъснато е във война със сестра си Зара (Стефани Дойчинова), защото каквото и да каже, тя му отговаря на контра. Срамува се от навиците на баща си и постоянно се опитва да го вразуми. Разглобява всички интересни вещи, за да види какво има вътре, знае всяко компютърджийско нещо къде се намира.

Бисерка (Магделена Павлова) - приятелка на Анастасия (Мая Бежанска) и Коцето (Филип Аврамов) от детските години. Завършила е хореографско училище и е професионална изпълнителка на ориенталски танци. Бисерка е много емоционална и наивна. Крайно позитивна и оптимистична, тя е абсолютно убедена, че живее в най-добрата възможна вселена. Винаги, когато някой й се оплаче, тя намира нещо положително в ситуацията и го кара да погледне от добрата страна. Бисерка често говори с цитати от източни мъдреци и хайку, а в напрегнати моменти преподава техника на дишане.

Милко (Борислав Захариев) – съсед и най-добър приятел на Коцето (Филип Аврамов). Завършил е библиотекарския колеж в София и много се срамува от това. Работи като домакин на блок в студентски град, обича хазартните игри и особено тото 2. Той притежава всички „качества” на истински човек от народа - скрънза, мнителен, добродушен, търгашче… Женен е за 12 години по-млада жена, от която се страхува и малко се срамува. Възхищава се на Коцето и неистово желае да притежава въдицата му.


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible
Любовта цав Любовта цав Любовта цав



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg