Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Смърфовете 2

За Гаргамел - Смърфовете 2 / информация за филма

The Smurfs 2 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За Гаргамел

08.8.2013  |   синефиш.бг
Той се завръща, за да се впусне в поредното преследване на сините създания! Невероятно е, че отблъскващият и неприятен Гаргамел сега е световна суперзвезда, на която се възхищават безброй фенове, намиращи парижкото му шоу за поразително, а злият магьосник - за очарователен. Независимо от цялата слава и богатство, той все още отчаяно се стреми това, което наистина иска - да залови всички смърфове и да стане най-мощният илюзионист в света! Създаването на калпазаните и отвличането на Смърфиета е само началото на един подъл план, който може да бъде билетът му към абсолютната власт.

Ханк Азария отново влиза в образа на този зъл магьосник. „Той е нещастен, ядосан, тъжен човек, а смърфовете са толкова щастливи, че той го прием като лична обида, - казва Азария. - Той ги мрази заради това колко са щастливи. И тъй като е зъл магьосник, който е обсебен от смърфовете, естествено е именно те да стоят на на пътя му за осъществяване на мечтата да бъде най-могъщият магьосник в света. "
За Азария ролята на Гаргамел е без аналог. „Това е като да си в друг свят, наистина е странно, - споделя Азария. – Усещам се сякаш съм малко луд по време на снимки, понеже през цялото време крещя, викам и гоня неща, които ги няма на сцената."

Котаракът Азраел е единственият „специален човек" в живота на Гаргамел. „Мисля, че е наистина смешно, че той има това силна връзка с котка, която е по-умна от него, - казва Азария. - Котката знае по-добре от него какво прави, и когато Азраел мяука, Гаргамел може да изрече какво казва котката. Намирам това за много забавно."

Казват, че дрехите правят човека. И със сигурност това никога не е било по-вярно, отколкото за Гаргамел. Азария прекарва часове на стола за грим всяка сутрин, за да получи необходимия външен вид, а гардеробът добавя подплата на корема и гърбицата под наметалото. Движенията на тялото, позата, всичко в него се променя толкова драстично, че е трудно да разпознае къде е Ханк."

ЗА КАЛПАЗАНИТЕ
Когато става въпрос за унищожаване на смърфове, мисленето на Гаргамел е едно: ако не можете да ги победите, направете си ги. В края на краищата, той вече е правил нещо такова: взел е глина и е добавил вълшебство. „Смърфиета е направена от буца глина, която Гаргамел пусна в своя котел и и вдъхна живот, за да може да проникне в селото на смърфовете. Но Татко Смърф видя доброто в нея и чрез магическо заклинание я превърна в истински син смърф, - казва Госнел. – Затова сега Гаргамел създава калпазаните Лепка и Шматко, и единственото, от което се нуждае, е тайното заклинание на Татко Смърф, за да превърне своите калпазани в истински смърфове. От тях той ще може да черпи неограничена смърфосубстанция."
ЛЕПКА е сестрата, която Смърфиета никога не е имала - до сега. Но за разлика от Смърфиета, тя не е толкова мила и е решена да бъде калпазанка и да изпълнява заповедите на Гаргамел. Не е лесно с баща като него – Лепка израства лоша, подла и твърдо решена да присламчи Смърфиета към тях ... но когато двете се срещат, се оказва, че Лепка не може да бъде толкова зла, докато си мисли.
Кристина Ричи озвучава Лепка с глас, изпълнен със сарказъм и нахалство. „Когато мислех за изборът на актриса за Лепка, не забравях, че става сума за сестрата на Смърфиета, - казва Кернер. - Разбира се едната е блондинка, а другата - брюнетка, едната е перфектна, а другата – крайна и груба, но ние искахме гласовете има да подсказват, че са от една порода. Кристина вложи страхотно чувство за хумор, с чист, ясен глас и дълбоко дрезгав смях. Тя е страхотна в пресъздаването на палави персонажи, а взаимното им сътрудничество с Кейти даде наистина страхотен резултат."
Ричи споделя, че Лепка и Шматко просто търсят нещо, от което всяко дете се нуждае. „Те нямат семейство и любов, - казва тя. - Те не са лоши, а са просто самотни деца. Когато отвличат Смърфиета, и двамата се опитват да спечелят „бащина" любов. Но в същото време ми харесва, че трябва да бъда калпазанка.“
Разбира се, Лепка е само половината от подлия план на Гаргамел. „Лепка е мозъкът на операцията, - казва Кернер. - а брат й Шматко, е необузданата енергия и мускули."
ШМАТКО е мил, сладък, хиперактивен калпазан, който лесно се влияе от лошата му сестра Лепка. Той напомня донякъде на безумен циклон от енергия, който е лош само на думи.
Джей Би Смуви озвучава непослушния Шматко. „Бях голям фен на смърфовете като дете, - казва Смуви. - Това беше в дните, които трябваше да се събудя преди брат ми, ако исках дистанционното за телевизора да е у мен. Така че с голям ентусиазъм приех да играе Шматко и ето ме - част от историята на смърфовете."
За персонажа си той казва: „Той е като сбъркан експеримент. Шматко обича да се забавлява и да лудее. Със сестра си правят номера на Азраел, правят номера на Гаргамел, правят си номера и един на друг. Той е ентусиазиран, игрив, любопитен и забавен. Той е Шматко!"

ЗА ХОРАТА
Изминали са три години откакто Патрик и Грейс Уинслоу за последно видяха сините си приятели. Но когато калпазаните отвличат Смърфиета и я водят до Париж, Татко Смърф, Непохватния смърф, Мърморко и Кокетния смърф посещават семейство Уинслоу, защото им трябва помощта им, за да спасят Смърфиета.
Човек би си помислил след като е станал баща на сина си Блу, Петрик Уинслоу ще се успокои и ще се отпусне по течението. Е, можеше и да е така, ако не бяха проблемите му със собствения му баща, Виктор Дойл. Двамата се сблъскват непрестанно с твърдоглавието на другия в продължение на десетилетия. Патрик си спомня детството по един начин, и никога не му е минало през ума, че Виктор може да коренно различна перспектива. Въпреки тези неразбории, смърфовете включват семейство Уинслоу (и Виктор!) в спасителната мисия, за да избавят Смърфиета.
Нийл Патрик Харис се идентифицира с героя си, Патрик Уинслоу, защото и самият той е баща. Да бъде част от от поредицата за смърфовете е възможност за Харис да споделите опита си относно семейството. „Много се забавлявах да работя в първата част на Смърфовете - казва Харис - и бях много горд от крайния резултат. Сега, когато съм семеен човек и баща, мисля, че е добре да има роли във филми, които са подходящи за възрастта ми."
Харис смята историите на Патрик и на Смърфиета като паралелни пътища към идеята за семейството. „Историята задава въпроса за съществуването на Смърфиета, кое е нейното семейството, на кого да вярва, от кои е тя?, - обяснява Харис. - Това става основен въпрос за всички нас, по различен начин в рамките на филма."
Както Смърфиета се занимава с нейните неизяснени чувства към своя произход, така че също Патрик трябва да се установи връзка с човека, който го е отгледал – Виктор Дойл. „Бащата на Патрик ги е изоставил, когато той е бил малко дете и Виктор е негов втори баща. Те никога не са се разбирали поради редица причини, - казва Харис. - И така, докато Виктор не идва и се присъединява към смърфоприключението. Патрик не се чувства като син на Виктор и всъщност не иска да бъдат заедно. Но постепенно разбира, че семейството са онези, които ви обичат и се грижат за вас, а няма значение от къде са и кои са. Това е един голям урок за всички."
Джейма Мейс е в ролята на Грейс. Актрисата споделя, че е израснала обсебена от смърфовете, благодарение на майка си. „Тя им е голям фен и бе тази, която ме накара да ги гледам, - спомня си Мейс. - Когато бях малка, всяка събота сутрин слизах надолу по стълбите и си мислех: „Иха, това е моята сутрин, ще мога да гледам това, което искам... О, не, мама пак гледа смърфовете".
Отношенията на Грейс със смърфовете са я е направили по-добра майка. „Според мен Грейс е може би с най-земен характер от всички персонажи. - обяснява Мейс - Тя е добра майка, грижи се за семейството си и мисля, че това е защото толкова много обича смърфовете. Смятам, че нейните майчински инстинкти разцъфнаха, след като се запозна с тези очарователни прекрасни сини същества "
За Мейс е особено приятно да се работи с Нийл Патрик Харис. „Работата с Нийл е фантастична. Той е прекрасен и грижовен, толкова е забавен извън снимачната площадка.. и на снимачната площадка, - казва Мейс. – Идват му невероятни идеи, и наистина мисли за това, което прави. Чудесно е да се работи с него. "
Виктор Дойл е приветлив, импулсивен, неорганизиран и с голямо сърце - точно обратното на сина си (доведения си син!), Патрик Уинслоу. Изглежда, че няма значение какви са намеренията на Виктор, действията му в повечето случаи се оказват погрешни, поне в очите на Патрик. Пропастта е твърде широка между тях двамата... докато не са принудени да загърбят вражда си, за да помогнат за спасяването на Смърфиета.
Брендън Глийсън, който е в ролята на Виктор, казва: „Чувствам се привилегирован да бъда част от този свят - вълшебен, млад, оптимистичен, забавен и вълнуващ. Виктор има много голямо сърце. Той изпълва пространството в цялата стая. Това, което ме накара наистина го харесвам е, че той е добър баща, независимо от чувствата на Патрик към него."
„Бащинството е най-доброто нещо, което някога ми се е случвало в живота ми, - казва Глийсън. – За доведените бащи предизвикателството е още по-голямо. Но този филм разкрива, че любовта е безусловна и че хората в едно семейство ги е грижа един за друг. Мисля, че това е наистина безценно."

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велчо Стефанов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 70/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg