Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Свободни птици

ТВОРЧЕСКИЯТ ЕКИП - Свободни птици / информация за филма

Free Birds 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ТВОРЧЕСКИЯТ ЕКИП

05.11.2013  |   синефиш.бг
Създаването на СВОБОДНИ ПТИЦИ започва с оригиналната идея на сценаристите Дейвид Стърн и Джон Строс. "Първоначалната история по онова време беше - Два пуяка се връщат назад във времето до първия Ден на благодарността, за да се опитат да се махнат от менюто," казва Стърн. Стърн и Строс осъзнали, че имат нещо уникално пред себе си, и след като прекарали шест месеца в развиване на идеята, те отишли в Далас през есента на 2008 г., за да я представят пред шефовете на Reel FX. Дългогодишно студио за дигитални ефекти и анимация, обслужващо клиенти в търговския и развлекателния бизнес, Reel FX отдавна чакало, според думите на президента Дейвид Рос "да се трансформира от обслужваща в създаваща компания." Когато чули идеята на Стърн и Строс, всички избухнали в смях. СВОБОДНИ ПТИЦИ бил идеалният първи проект за компанията, и двамата сценаристи се захванали да напишат окончателния сценарий.

СВОБОДНИ ПТИЦИ продължава комическата традиция на събратската комедия с участието на два несъвместими героя - в случая, пуяци - егоистичния Реджи и тъпичкия, но героичен Джейк. "Искахме СВОБОДНИ ПТИЦИ в сърцевината си да предаде посланието за приятелство, лоялност и това какво означава "да постъпиш правилно"," казва Строс. Стърн добавя "Поиграхме си със събирането на различни личности, за да създадем множество комическо напрежение. А щом започнахме да изследваме пуйките, използвахме истински различия - свободно израсли срещу отгледани във ферма, генно модифицирани срещу естествени - за да създадем наистина несъвместима двойка."

Предпродукцията започва в Reel FX през 2009 г., но едва през пролетта на 2011 г. сценаристът и режисьор Джими Хейуърд, който преди това режисира Хортън, се присъединява към проекта. С Хейуърд идва и сценаристът и продуцент Скот Мосиър и награденият с Оскар продуцент Арън Уорнър (поредицата Шрек). "Щом дойдоха Джими, Скот и Арън, филмът се изстреля напред като от оръдие," казва Дейвид Рос, президент на Reel FX. "Те притежават много свежо и странно чувство за хумор, което много помогна на филма."

Дългогодишният опит в анимацията на Хейуърд в Pixar и Blue Sky му помага да създаде висококачествен продукт извън студийната система. "Джими е анимационен режисьор," казва Арън Уорнър. "Той внасяше толкова страст във всяка сесия на анимацията и монтажа. Разиграваше изключително детайлно сцените за аниматорите. Той успява отлично да предаде какво иска да усети в една сцена и какво иска да види на екрана."

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 65/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg