Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Свободни птици

КРАТКО СЪДЪРЖАНИЕ - Свободни птици / информация за филма

Free Birds 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

КРАТКО СЪДЪРЖАНИЕ

05.11.2013  |   синефиш.бг
В една спокойно семейна ферма, огромно ято пуйки води тих, задоволен и изпълнен със зърно живот. Всички се вълнуват единствено от времето за хранене и щастливо похапват на слънце в компанията на фермера, за когото се кълнат, че ще ги отведе в "Пуешкия рай". Всички, с изключение на Реджи - интелигентен пуяк, чието оплюване на фермера и незаинтересованост от рутинния живот на пуйките го прави изгнаник сред ятото.

Животът на Реджи се променя завинаги след неочаквано посещение на президента на САЩ, който го удостоява с честта да стане "Помилваната пуйка". Това означава да живее в Кемп Дейвид, да гледа телевизия и да похапва пица. Чрез това помилване, Реджи открива своя Пуешки рай - място, където той (и само той) определя правилата. Но това продължава само докато Реджи не е измъкнат от своя рай от Джейк - неумолимия основател (и единствен член) на Фронта за освобождение на пуйките.
Джейк има само една мисия - да промени завинаги историята и да спаси всички пуйки. Но той не може да се справи сам - такава мисия се нуждае от мозък и мускули, затова той е принуден да привлече Реджи. "Това е нашата съдба!" обявява той, за неодобрение на Реджи. Въпреки отказа на Реджи да напусне луксозния живот, Джейк го отвлича и двамата проникват в свръхсекретна правителствена лаборатория и отвличат машина на времето с името СТИВ, която ги връща в 1621-ва година, броени дни преди първия Ден на благодарността.

За съжаление, щом пристигат в миналото, двамата се озовават на мушката на капитан Майлс Стандиш от колонията Плимут - ненаситен ловец, чиято задача е да хване достатъчно птици, за да нахрани колонизаторите и техните индиански съюзници в предстоящия пир. Преди Реджи и Джейк да станат основното ястие във вечерята на Стандиш, те са спасени от Джени, красивата и страстна дъщеря на вожда на дивите пуйки Широка човка.
Джени ги отвежда в края на гората, където се крие останалата част от ятото. Джейк трябва да образова дивите птици за бъдещето и да си осигури подкрепата им в своята мисия да промени историята, но Реджи очевидно има своя мисия - сърдечна - тъй като се влюбва в Джени.

Вдъхновен от смелостта на Джени, Реджи повежда смело нападение над селото на колонизаторите, за да спасят техните пленени събратя. Но техните планове се обръщат срещу тях, след като лекомисленият замисъл на Джейк всъщност отвежда Стандиш и ловците право до ятото, излагайки на опасност Джени, семейството й и бъдещето на всички пуйки.

Обезсърченият Реджи се връща в настоящето със СТИВ, следвайки отколешната си философия, че е най-добре да бъде сам. Но животът в Кемп Дейвид вече не му е достатъчен без Джени и Джейк. Реджи най-накрая осъзнава, че шантавата мисия на Джейк наистина е неговата съдба, и заедно със СТИВ се връща, за да помогне за махането на пуйките от менюто.

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 65/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg