Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Земекис иска нова категория "Оскар" за филмите си

Земекис иска нова категория Оскар за филмите си
Режисьорът Робърт Земекис е уверен, че филмите, създадени с новата технология Performance capture, трябва да се състезават за наградата "Оскар" в отделна, специално създадена категория
Cinefish.bg

Артисти
Земекис иска нова категория "Оскар" за филмите си

27.11.2009, 09:58  |   Видяна: 1855  |   actualno.com  |   АРТИСТ

Режисьорът Робърт Земекис е уверен, че филмите, създадени с новата технология Performance capture, трябва да се състезават за наградата "Оскар" в отделна, специално създадена категория, а не наравно с останалите, предаде БТА, позовавайки се на SlashFilm.

Да припомним, че българинът ВладимирТодоров е един от майсторите на новия метод Performance capture, който улавя облика и мимиките на истински актьори и ги прехвърля върху рисувани създания.

"От моя гледна точка е оправдано да бъде учредена нова категория. Нещо подобно е правено и преди, например когато Уолт Дисни промени киното с първите си анимационни филми. На него му връчиха специална награда, тъй като дотогава никой не бе правил нещо подобно" - заяви Земекис.

По всяка вероятност Земекис има предвид наградата "Оскар", която Улот Дисни получава през 1939 г. за "изклюючително важно нововъведение, очаровало милиони зрители и създало нова област в развлекателната индустрия". А отделната категория пълнометражни анимационни филми е учредена едва през 2001 година.

Лента.ру припомня, че всички последни ленти на Земекис са създадени с Performance capture. Тази технология вече се използва и от други режисьори, като например Питър Джаксън.

Българинът Владимир Тодоров работи със Земекис от години и е създател на облика на героите по новия метод Performance capture в анимираното фентази "Беулф", в детския "Полярен експрес" и в лентата с Джим Кери "Коледна песен". БТАОще новини:
Нови откъси от „Очи от Рая”
Първи тийзер трейлър на хита "Beastly"
Никол Кидман и Кийт Ърбан – дует и в живота и на сцената
Хю Грант е готов за семейство
Роман Полански остава под домашен арест

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 23.11.2010, 02:03
Оценка: 0
0 гласа

по по тази логика,може да се направят още много категории ""оскар"

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg