Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София

Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София
Ще бъдат показани наградените филми от 5-ия Международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда
Cinefish.bg

Теми
Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София

24.11.2009, 11:25  |   Видяна: 2666  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Фондация “Европейски екологичен фестивал” ви кани на поредната инициатива в столицата:
„ЗЕЛЕНО КИНО: СЕДМИЦА НА ЕКОЛОГИЧНИТЕ ФИЛМИ В СОФИЯ” от 30 ноември до 6 декември, 17.30 – 20.00 ч. в Чешкия център в столицата.


Седмица на екологичните филми в София се организира броени дни преди Международната конференция на ООН в Копенхаген за изменението на климата за изработване на нов, ефективен договор за намаляване парниковите емисии до 2020 г. 

По време на Панорамата ще бъдат показани наградените филми от 5-ия Международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда, 10 – 12 юли, 2009, Копривщица след успешното приключване на инициативата на фондацията „Зелено кино за най-младите” в Гьоте-институт България в края на месец октомври тази година. Събитието се организира в партньорство с Чешкия център и Екологично сдружение „За земята”.

Ще се проведат дискусии за ролята на държавите, неправителствените организации и отделния човек в борбата с климатичните промени, „Другото лице на глобализацията” и дебат за екопредизвикателствата пред България и визията за Зеленото бъдеще.

Ще бъдат показани филми от четирите континента за измененията в климата и глобалното затопляне, преработката и унищожаването на битовите отпадъци, постиженията на най-новите екотехнологии, действията на природозащитните организации за опазване на биологичното разнообразие, влиянието на човека върху екологичните процеси, както и филми за опазване на културното и природно наследство.

Публиката ще се срещне с авторите на филмите на водещите световни и български медии, независими продуцентски къщи и неправителствени организации и членовете на Международното жури на 5-ия Международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”.
 „ЗЕЛЕНО КИНО: СЕДМИЦА НА ЕКОЛОГИЧНИТЕ ФИЛМИ В СОФИЯ” се организира поради големия интерес на столичната общественост и най-вече на младите хора към съвременни екологични филми от цял свят, които всяка година участват в Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”.

По време на Седмица на екологичните филми ще се открие фотоизложбата „Гората, каквато не я познаваме” на международната природозащитна организация WWF в България и презантация на книгата албум „Земя на водите – Образи от Амазония“ на българския фотограф Румен Койнов, Бразилия на ИК “Жанет 45”.

„ЗЕЛЕНО КИНО: СЕДМИЦА НА ЕКОЛОГИЧНИТЕ ФИЛМИ В СОФИЯ” е поредното послание на фондация „Европейски екологичен фестивал” към широката публика за осмисляне на екологичните проблеми и промяна на консумативната ни понастоящем ценностна система към по-добра информираност, екологично образование и култура и здравословен начин на живот.

МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЕЛЕНА ВЪЛНА – 21 ВЕК”

Фондацията „Европейки екологичен фестивал” организира ежегодния Международен екологичен фестивал ”Зелена вълна – 21 век” с участието на филмови и телевизионни компании, продуцентски, рекламни и издателски къщи и агенции, неправителствени организации, електронни и печатни медии, експерти и представители на науката и изкуството, работещи по отразяването и решаването на проблемите на екологията и опазването на околната среда. Целта на фестивала е създаването на конкурентни филмови и медийни продукти, насочени към повишаване на екологичната култура и информираност на обществото, които допринасят за опазването на човешкия живот и природа.

Основна цел на фондация “Европейски екологичен фестивал” е запознаване на обществото със съществуващите екологични рискове, пред които сме изправени, както и търсене на решения за тяхното преодоляване с помощта на медиите и на неправителствените организации.

Тази година в 5-тия Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” участваха 105 продукции на най-големите световни филмови и телевизионни компании от 28 държави, както и водещите български телевизии, редица  независими продуцентски къщи и екологични организации.

Работата на фондацията е свързана и с провеждането на редица екологични прояви и инициативи с широк диапазон на участие от страна на най-отговорни държавни и общински български институции, академични заведения и центрове, университети, екологични и правозащитни организации, водещи експерти в областта на екологията и медицината, електронни и печатни медии.
Още новини:
Стивън Спилбърг ще екранизира роман на Стивън Кинг
Всички обичат Бътлър
Венсан Касел – гангстер №1
"Здрач 2: Новолуние" на първо място в американския бокс офис
Арнолд Шварценегер се завръща в киното

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 23.11.2010, 02:19
Оценка: 0
0 гласа

добра идея,може и в другите градове

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg