Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Зеленият стършел” зае лидерската позиция в американската бокс офис класация

“Зеленият стършел” зае лидерската позиция в американската бокс офис класация
“Зеленият стършел” зае лидерската позиция в американската бокс офис класация
Cinefish.bg

Бокс офис
“Зеленият стършел” зае лидерската позиция в американската бокс офис класация

17.01.2011, 17:17  |   Видяна: 3118  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Продукцията на Sony Pictures Entertainment, “Зеленият стършел”, застана на първо място в американския бокс офис.

За премиерния си уикенд, екшън-комедията с участието на Сет Роугън и Камерън Диас успя да спечели 34,000,000 долара.

Според анализатори, приходите не могат да се нарекат впечатляващи, но са индикатор за това, че филма ще се представи напълно прилично, въпреки конкуренцията. А това от своя страна ще доведе до направата на продължение.


Да кажа или да не кажаНа втора позиция застава другото премиерно заглавие в класацията – комедията с Винс Вон и Кевин Джеймс, “Да кажа или да не кажа?”, която регистрира приходи от 17,419,000 долара. Имайки в предвид екипа зад филма (режисьор е Рон Хауърд, а продуцент Брайън Грейзър), очакванията бяха по-големи, но изглежда, че те няма да бъдат оправдани.

Независимо от това, Вон и Джеймс остават едни от най-печелившите комедийни изпълнители през последните пет години, и има голям шанс в следващите две седмици “Да кажа или да не кажа?” да получи по-голяма подкрепа от техните почитатели.

НепреклоннитеНепреклонните”, на Итън и Джоуел Коен, се намира на трето място с приходи от 126,412,000 долара за четири седмици по кината. Лентата вече надмина очакванията както на създателите си, така и на анализаторите.

Първоначално се смяташе, че филма ще завърши представянето си с 45-50 милиона долара бокс офис, но досегашните приходи са повече от впечатляващи за филм от този жанр, който също така не разчита на по-високите цени на 3D билетите.
В класацията за най-печелившите уестърни на всички времена, “Непреклонните” се намира на второ място, след филма на Кевин Костнър, “Танцуващият с вълци”.


Речта на краляЧетвъртата позиция е заета от историческия “The King's Speech”, който за осем седмици е спечелил 44,595,000 долара. Не беше сигурно дали независимата продукция на The Weinstein Company ще получи широко разпространение в САЩ.

Благодарение на множеството номинации за “Златен глобус”, лентата не само започна да се прожектира в над 1500 киносалона, но и успя да събере доста стабилна сума, която вече покри малкия бюджет от 15 милиона долара.

Черен лебедНа пето място е “Черен лебед”, с участието на Натали Портман. За седем седмици по американските кина, филма на Дарън Аронофски натрупа приходи от 72,993,000 долара.

Също както “The King's Speech”, “Черен лебед” доби по-голяма популярност сред публиката благодарение на номинациите си за “Златен глобус”.
Запознай се с малкитеКомедията “Запознай се с малките” заема шеста позиция с приходи, близо един месец след премиерата, от 134,224,000 долара.

Изненадващо, филма с Робърт де Нирo и Бен Стилър успя много бързо да надмине границата от 100 милиона долара, въпреки конкуренцията от страна на “TRON: Заветът”. До момента по света, лентата е спечелила над 245 милиона долара.Трон: Заветът TRON: ЗаветътНа седмо място застава 3D-продукцията на режисьора Джоузеф Косински, “TRON: Заветът”, която спечели 156,913,000 долара за пет седмици по кината. Очакванията филма да надмине приходите на “Аватар” не се сбъднаха, и дори може да се каже, че “TRON: Заветът” не се представя толкова добре. Според анализатори, това се дължи на факта, че оригиналния “ТРОН” не е достатъчно познат на широката публика, и че повечето хора са били привлечени в киносалоните благодарение на масивната рекламна кампания, а не защото лентата е продължение на продукцията от 1982 година.

Но, въпреки че не се превърна в голям хит от ранга на “Аватар” или “Алиса в страната на чудесата”, “TRON: Заветът” вече събра стабилни приходи по света, до момента равняващи се на 325 милиона долара.

Мечето ЙогиНа осмо място в класацията е триизмерния “Мечето Йоги”.

За пет седмици, лентата озвучена от Дан Акройд и Джъстин Тимбърлейк натрупа приходи от 82,095,000 долара и в най-добрия случай ще успее да надмине границата от 100 милиона долара.

The FighterНа девета позиция се намира драмата “The Fighter”, която спечели, за шест седмици, 65,770,000 долара.

Бюджетът от 25 милиона долара вече е покрит, и въпреки че модерните филми разказващи за боксьори не могат да се похвалят с големи успехи в бокс офиса, “The Fighter” доказа, че все още има достатъчно голяма публика, която изпитва интерес към тези заглавия.
Сезонът на вещицитеСезонът на вещиците”, с участието на Никълъс Кейдж и Рон Пърлман, е на десето място. За две седмици след премиерата, филма на Доминик Сена е спечелил скромните 17,998,000 долара.

Въпреки добрия актьорския състав, “Сезонът на вещиците” не успя да привлече американската публика и по всичко изглежда, че лентата ще завърши представянето си с разочароващ бокс офис.
Но все пак има надежда за по-добро представяне извън границите на Съединените Щати.


Бокс офис класация на Северна Америка за периода
14 януари - 16 януари

1 The Green Hornet - $34M / $34M
2 The Dilemma - $17.4M / $17.4M
3 True Grit - $11.2M / $127M
4 The King's Speech - $9.07M / $44.6M
5 Black Swan - $8.12M / $73M
6 Little Fockers - $7.14M / $134M
7 TRON: Legacy - $5.67M / $157M
8 Yogi Bear - $5.34M / $82.1M
9 The Fighter - $5.12M / $65.8M
10 Season of the Witch - $4.5M / $18M

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg