Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Зеленият стършел” е отново на лидерската позиция в българския бокс офис

“Зеленият стършел” е отново на лидерската позиция в българския бокс офис
“Зеленият стършел” е отново на първо място в българския бокс офис.
Cinefish.bg

Бокс офис
“Зеленият стършел” е отново на лидерската позиция в българския бокс офис

26.01.2011, 10:50  |   Видяна: 2131  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Триизмерната екшън-комедия “Зеленият стършел” е отново на първо място в българския бокс офис. За близо две седмици по кината, филма в който участват Сет Роугън и Камерън Диас, е натрупал сумата от 166 241 лева.

Зеленият стършелВъпреки че лентата успя да запази лидерската си позиция и през втората седмица, приходите до момента съвсем не са достатъчни за високобюджетен филм, който също така разчита и на по-високите цени за 3D прожекциите. Имайки в предвид тези скромни приходи, може да се каже със сигурност, че “Зеленият стършел” остана на първата позиция поради липсата на сериозна конкуренция, а не защото е успял да привлече голяма част от публиката.

Все пак трябва да се отбележи, че комиксовата поредица по която е базиран игралния филм не е позната в България, и това е може би основната причина, поради която приходите не са на очакваното за триизмерна продукция ниво.

Епоха на животните 3DНа второ място в класацията застава премиерната германска анимация “Епоха на животните 3D”, която спечели общо 45 967 лева. Точно както и в по-голямата част от света, така и в България анимационните продукции, които се разпространяват в 3D формат се радват на нестихващ зрителски успех. Спечеленото от “Епоха на животните 3D” не може да се сравнява с резултатите на конкурентния “Рапунцел и разбойникът”, който само за премиерния си уикенд натрупа 207 961 лева, но въпреки това то е прилично за европейски анимационен филм неразполагащ със средствата на Walt Disney.

ТуристътФилмът “Туристът”, със звездите Анджелина Джоли и Джони Деп, е на трета позиция с приходи от 504 215 лева, след триседмичен престой в българските кина.

За разлика от представянето си в САЩ, в България филма се превърна в безспорен финансов успех.

По всичко изглежда, че тандемът Джоли/Деп се е харесал на публиката и без съмнение приходите ще продължават да се покачват.


Булевард ЛондонВторото премиерно заглавие, “Булевард Лондон”, заема четвъртото място със спечелени до момента 42 605 лева. По света, продукцията на режисьора Уилям Монахан се сдоби с ограничено разпространение, и затова въпреки талантливия си актьорски състав, който включва Колин Фарел, Дейвид Тюлис и Кийра Найтли, няма да може да се похвали с големи приходи. Но все пак четвъртата позиция в България е напълно прилична, особено като се има в предвид, че “Булевард Лондон” не разчита на масивна рекламна кампания.


Сезонът на вещицитеПетата позиция е за приключенския “Сезонът на вещиците”, който регистрира приходи от 197 896 лева за близо две седмици престой по кината.

Филмът с Никълъс Кейдж стартира представянето си със сравнително слаб премиерен уикенд, но изглежда вече е открил своята публика.

Както повечето продукции от този жанр, и “Сезонът на вещиците” не успя да натрупа стабилни приходи в Америка, но за сметка на това спечеленото до момента по света, най-вече от европейските страни, се равнява на приличните 50 милиона долара.


Запознай се с малкитеЗапознай се с малките” е на шеста позиция с общи приходи, пет седмици след премиерата, от 623 575 лева. Със сигурност може да се каже, че третия филм от популярната комедийна поредица с Робърт де Нирo и Бен Стилър надмина всички очаквания, и вече се нареди сред най-печелившите чисто комедийни продукции излезли в България през последната година. Успехът на филма сред българската публика не е случаен, защото в САЩ приходите са вече над 140 милиона долара, а общо по света наближават границата от 300 милиона.


Рапунцел и разбойникътТриизмерната анимация “Рапунцел и разбойникът” заема седмо място в класацията. За осем седмици на екран, продукцията на Walt Disney е спечелила впечатляващите 1 159 377 лева.

Без съмнение, лентата се е харесала на голяма част от българските зрители повечето, от които са посетили киносалона поне два пъти и са допринесли за този огромен успех. По света, “Рапунцел и разбойникът” също може да се похвали с големи приходи – над 400 милиона долара.


Трон: Заветът TRON: ЗаветътФантастичният “TRON: Заветът” е на осма позиция със спечелени 859 845 лева за шест седмици.

В последните две седмици, филма на Джоузеф Косински получи нужния тласък от българската публика и въпреки слабия премиерен уикенд, приходите до момента са напълно достатъчни за да го превърнат в безспорен бокс офис успех.
Пътешествията на Гъливер3D комедията “Пътешествията на Гъливер” заема девето място, като за един месец е успяла да събере сумата от 187 533 лева. Както и в останалата част от света, новия филм с Джак Блек не се превърна в очаквания голям комедиен хит, но също така не се превърна и във финансов провал.

Лeнтата вече се счита за “скромен успех”, а създателите очакват много по-добри резултати от продажбите на DVD и Blu-ray.Такъв е животътКакто и миналата седмица, комедията “Такъв е животът” е отново на десета позиция. За шест седмици в България, лентата с Джош Дюамел е натрупалa приходи от 241 692 лева. Очакванията към филма не бяха големи и затова тази сума може да се нарече напълно прилична.

Световните приходи на “Такъв е животът” вече наближават границата от 100 милиона долара, и имайки в предвид бюджета от 35 милиона долара, продукцията е без съмнение успешна във финансово отношение.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg