Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Запознай се с малките” – отново начело на американската бокс офис класация

“Запознай се с малките” – отново начело на американската бокс офис класация
Комедията с Робърт де Нирo и Бен Стилър, “Запознай се с малките”, запази лидерската си позиция в американския бокс офис.
Cinefish.bg

Бокс офис
“Запознай се с малките” – отново начело на американската бокс офис класация

03.01.2011, 16:44  |   Видяна: 2999  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Комедията с Робърт де Нирo и Бен Стилър, “Запознай се с малките”, запази лидерската си позиция в американския бокс офис. За близо две седмици по екраните, филма успя да подмине границата от сто милиона долара и общите приходи до момента се равняват на 103,191,000 долара.

Запознай се с малкитеПървоначално се смяташе че продукцията на режисьора Пол Вайц ще се превърне във финансово разочарование, най-вече заради вложения огромен бюджет и силната конкуренция от страна на триизмерния “TRON: Заветът”, но изглежда че филма е успял да намери своята публика, която от своя страна го превърна в напълно задоволителен успех. Общо по света, “Запознай се с малките” е спечелил над 130 милиона долара.
НепреклоннитеВторото място в класацията е заето от уестърна “Непреклонните”, в който участват Джеф Бриджис и Мат Деймън. За две седмици, филма е спечелил 86,765,000 долара – сума която е повече от впечатляваща за подобен род филми.

Според бокс офис анализаторите, филма на братята Коен е на път да се превърне в един от най-успешните уестърни в историята.
Отделеният бюджет от 38 милиона долара е вече покрит и ако няма спад в посещаемостта, много скоро лентата ще може да се похвали с приходи от над 100 милиона долара, само в САЩ.


Трон: Заветът TRON: ЗаветътНа трета позиция застава високобюджетния “TRON: Заветът”, който за три седмици е събрал приходи от 130,854,000. Със сигурност може да се каже, че триизмерната лента не оправда големите очаквания на студиото Walt Disney.

Спечеленото извън границите на Северна Америка се равнява на скромните 65 милиона долара, и според анализатори, това се дължи най-вече на факта, че оригиналния филм “ТРОН” не е достатъчно познат на международната публика.
Въпреки всичко, не може да се каже че “TRON: Заветът” е финансово разочарование.

Преди да бъде свален от екраните, филма ще може да се похвали със сравнително прилични приходи, но при всички положения, общия бокс офис няма да бъде това което се очакваше.


Мечето ЙогиТриизмерната комедия “Мечето Йоги” е на четвърто място с приходи, три седмици след премиерата, от 66,130,000 долара.

Поредното доказателство че слабия премиерен уикенд не е индикация за цялостното представяне, филма на Ерик Бревиг получи нужната подкрепа от публиката и в най-скоро време бюджетът от 75 милиона долара ще бъде покрит. В най-добрия случай, “Мечето Йоги” ще успее да достигне границата от 100 милиона долара.Хрониките на Нарния: Плаването на РазсъмванеПетата позиция е за фантастичния “Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване". За близо един месец в кината, лентата е спечелила 87,141,000 долара при бюджет от 155 милиона.

Въпреки че се разпространява в 3D формат, третия филм от популярната поредица вече се счита за едно от големите бокс офис разочаровани на 2010 година. По света, филма се представя значително по-добре и приходите до момента се равняват на 186 милиона долара.


Рапунцел и разбойникътАнимационната продукция “Рапунцел и разбойникът” е на шесто място със спечелена сума, за шест седмици, от 168,027,000 долара.

Американските приходи няма да бъдат достатъчни за покриването на значителния бюджет от 260 милиона долара и затова създателите ще разчитат най-вече на спечеленото извън територията на САЩ. До момента, общите световни приходи се равняват на близо 300 милиона долара.


The FighterНа седма позиция се намира боксьорската драма “The Fighter”, с участието на Марк Уолбърг и Крисчън Бейл. За един месец филма е успял да спечели 46,389,000 долара.

На фона на спечеленото от “Запознай се с малките” тази сума не е толкова впечатляваща, но е напълно прилична за подобен род нискобюджетни филми, които не могат да разчитат на масивна рекламна кампания.
Пътешествията на ГъливерПътешествията на Гъливер”, с участието на комика Джак Блек, е на осмо място с приходи за две седмици от 27,229,000 долара.

Точно както “Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване", създателите на филма ще трябва да разчитат на по-добро представяне в останалата част от света. Според анализатори, “Гъливер” ще се представи много по добре в Европа, отколкото в САЩ.Черен лебедНа девета позиция е “Черен лебед”, в който участват Натали Портман и Мила Кунис. Лентата се върти по американските кина от пет седмици и до момента е спечелила 47,370,000 долара.

Имайки в предвид трудностите през които филма трябваше да премине за да стигне да масовите киносалони, тези приходи са повече от задоволителни и за радост на създателите, малкия бюджет от 13 милиона долара е вече покрит.The King's Speech”, който е един от основните кандидати за предстоящите награди “Златен глобус”, е на десето място с приходи от 22,807,000 долара за шест седмици.

Скромната сума не е изненада, защото филми от този жанр много трудно успяват да привлекат съвременната публика.
Но самото присъствие на “The King's Speech” в класацията е постижение и спечеленото до момента е повече от достатъчно, за да бъде покрит вложения бюджет.Бокс офис класация на Северна Америка за периода
31 декември - 02 януари

1 Little Fockers - $26.3M / $103M
2 True Grit - $24.5M / $86.8M
3 TRON: Legacy - $18.3M / $131M
4 Yogi Bear - $13M / $66.1M
5 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - $10.5M / $87.1M
6 Tangled - $10M / $168M
7 The Fighter - $10M / $46.4M
8 Gulliver's Travels - $9.1M / $27.2M
9 Black Swan - $8.45M / $47.4M
10 The King's Speech - $7.65M / $22.8M

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

3 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
juliaz Неутрално
1 09.01.2011, 10:20
Оценка: 0
0 гласа

Ами вероятно ще има. Американците умеят да вземат максималното от всяка тема, а тази беше доста успешна, така, че най-вероятно ще гледаме Де Ниро как жени внуците.

 
 
 
netfocus Положително
2 05.01.2011, 02:20
Оценка: 1
1 гласа

моя любима поредица, дали ще има четвърта част

 
 
 
juliaz Неутрално
3 05.01.2011, 02:19
Оценка: -1
3 гласа

Тандемът Де Ниро-Стилър е заявка наистина за успешна комедия. Поне предните 2 части бяха много добри.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg