Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Започнаха снимките на дълго подготвяната втора част на “Град на греха”

Започнаха снимките на дълго подготвяната втора част на “Град на греха”
Световната премиера на “Град на греха: Жена, за която да убиваш” ще бъде на 4-ти октомври, 2013-та година.
Cinefish.bg

Филми
Започнаха снимките на дълго подготвяната втора част на “Град на греха”

30.10.2012, 14:07  |   Видяна: 2068  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През 2005-та година, веднага след премиерата на стилизирания криминален трилър “Град на греха”, продуцент-режисьора Робърт Родригес оповести, че планира да заснеме продължение на филма. Подготвителната работа по втората част започна една година след премиерата на оригинала, но по все още неясни причини от студиото Dimension Films не успяха да осигурят нужния бюджет за снимки и това, в комбинация с несъответствията в графиците на членовете на екипа, принуди Родригес да се оттегли от проекта и да насочи вниманието си към други филми.

Едва през 2011-та година беше официално потвърдено, че втория “Град на греха” е получил зелена светлина от студиото. О
фициалното заглавие на продукцията е “Град на греха: Жена, за която да убиваш” и в него ще участват актрисите от първата част Джесика Алба и Росарио Доусън. Робърт Родригес даде съгласието си отново да седне на режисьорския стол, а сценария на лентата е вдъхновен от публикувания през 1993-та година едноименен графичен роман на Франк Милър, който е съставен от пет различни, но преплитащи се истории.

Джейми Кинг и Джейми Чънг се присъединиха към Град на греха 2Жена, за която да убиваш” беше в период на пре-продукция в продължение на повече от шест месеца, но сега, седем години след премиерата на оригинала, представител на Dimension Films оповести пред Hollywood Reporter, че снимките на филма са стартирали преди един ден в град Остин, щата Тексас. Освен тази информация, от студиото разкриха, че към актьорския състав на лентата са се присъединили и актрисите Джейми Кинг (“Пърл Харбър”) и Джейми Чънг (“Sucker Punch: Измислен свят”).

В оригиналния филм Джейми Кинг изпълни две роли – на проститутката Голди и на нейната сестра Уенди. В продължението Кинг ще изпълни отново ролята на Уенди (Голди бе убита в началото на първата лента). От своя страна Джейми Чънг ще заеме мястото на Девън Аоки и ще се превъплъти в образа на познатата от първата част “смъртоносната Михо”.

Голяма част от действието на “Град на греха: Жена, за която да убиваш” се развива пред случилото се в оригинала и затова още в самото начало намерението на режисьора Робърт Родригес бе да привлече отново по-голямата част от актьорите присъствали в първата част. Освен вече споменатите Росарио Доусън, Джесика Алба и Джейми Кинг към продукцията са се присъедини Майкъл Медсън и Мики Рурк, който за втори път ще бъде в ролята на белязания беглец Марвин.

Започнаха снимките на дълго подготвяната втора част на “Град на греха”Брус Уилис, чиито персонаж бе една от основните движещи сили в първия филм, няма да участва в продължението, но за сметка на това Клайв Оуен най-вероятно отново ще подпише договор за участие. От Hollywood Reporter уточняват, че въпреки дадения старт на снимките, кастингите все още не са приключили и тепърва предстоят да бъдат оповестени имената на нови актьори, които ще се присъединят към криминалната лента. Има слухове, че персонажа на Клайв Оуен, полицая Дуайт МакКарти, ще бъде изигран от различен актьор (а самия Оуен ще изиграе друг герой), но за момента няма официално потвърждение от Dimension Films.

Именно Дуайт и героите на Джесика Алба и Мики Рурк ще бъдат в центъра на преплитащите се истории на “Град на греха: Жена, за която да убиваш”. Сред новите персонажи се отличава фаталната жена Ава Лорд, която се превръща в един от основните катализатори на действието в лентата. За момента все още не се знае коя актриса ще изпълни тази роля.

Жена, за която да убиваш” ще притежава стилистичната нео-ноар визия на оригинала, а за снимките режисьора Робърт Родригес използва триизмерни камери. Самият Родригес заяви по-рано тази година, че дългогодишния му приятел и колега Куентин Тарантино, който режисира няколко сцени в оригиналния “Град на греха”, този път няма да бъде “гост-режисьор” поради ангажиментите си с филма “Джанго без окови”.

Триизмерният “Жена, за която да убиваш” е с бюджет от 50 милиона долара, а снимките ще приключат в края на тази година. Както и при предишните си филми Робърт Родригес отново заема няколко позиции - на режисьор, продуцент, оператор, монтажист и композитор на лентата.

Световната премиера на “Град на греха: Жена, за която да убиваш” ще бъде на 4-ти октомври, 2013-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg