Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Започна подготвителната работа по продължението на “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”

Започна подготвителната работа по продължението на “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”
Започна подготвителната работа по продължението на “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”
Cinefish.bg

Филми
Започна подготвителната работа по продължението на “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”

10.06.2013, 10:34  |   Видяна: 1592  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Тазгодишното триизмерно фентъзи “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” изненада със силното си представяне както в България, така и в останалата част от света. Българските приходи надминаха границата от един милион лева, а общо по света лентата донесе на студиото Парамаунт Пикчърс над 225 милиона долара. Резултатите бяха напълно задоволителни за продуцентите и още преди филма да бъде свален от екран бе оповестено, че ще бъде направено директно продължение в което Джеръми Ренър и Джема Артертън най-вероятно отново ще изпълнят двете главни роли.

Започна подготвителната работа по продължението на “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”Все още няма подписани договори за участие, но от Парамаунт Пикчърс вече потвърдиха, че на режисьорския стол на “Ловци на вещици 2” ще седне за втори път норвежеца Томи Уиркола. Освен Уиркола за подготвяното продължение се завръщат отново Адам Маккей и Уил Фарел в ролите си на продуценти.

До момента не се знаеше точния статут на втората част, но преди броени часове от студиото обявиха, че проекта е в период на пре-продукция и работата по сценария вече е започнала. Все още е прекалено рано и не се разкриват конкретни детайли за сюжета на “Ловци на вещици 2”, но за сметка на това продуцента Адам Маккей уверява, че филма ще бъде “много по-голям и екстравагантен” от предшественика си.

Ето какво сподели Маккей по време на интервю за предстоящата DVD и Blu-ray премиера на първата част:

Адам Макей-продуцент“Вече имах възможност да чуя някои от идеите на Томи Уиркола за продължението и наистина съм възхитен. Филмът ще бъде ненормален. Ако си мислехте, че сме показали всичко в първата част само изчакайте да видите продължението. Това което мога да ви кажа е, че ще научите повече за Хензел и Гретел и за техниките им с които убиват вещици. Ще има няколко нови герои и бих казал, че филма ще бъде от този тип продължения, които надминават във всяко отношение първата част. Ще бъде по-голям, по-екстравагантен и по-добър. Томи създаде невероятна атмосфера в първия филм и знам, че в това отношение няма да има никакви промени.”

Очакванията са, че до края на лятото Джеръми Ренър и Джема Артъртън ще бъдат потвърдени за участие от студиото. Все още не се знае кога ще приключи работата по сценария, но Адам Маккей заяви, че се надява снимките да започнат до една година. Маккей допълни, че от студиото имат известни резервации по отношение на насилието, което ще присъства във филма, но по думите му “в момента се водят дискусии по този въпрос”.

Точно както предшественика си “Хензел и Гретел: Ловци на вещици 2” ще се разпространява в триизмерен формат, а бюджета за снимки няма да надвишава сумата от 60 милиона долара (за сравнение първата част бе заснета за 50 милиона долара).

В най-добрия случай до края на годината ще стане ясно кога ще започнат снимките на филма и кога ще бъде световната му премиера.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg