Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Задава се биографичен филм за Стийв Маккуин

Задава се биографичен филм за Стийв Маккуин
Photo of Steve McQueen as Josh Randall from an episode of the television program Wanted: Dead or Alive dated 21 August 1959
Cinefish.bg

Артисти
Задава се биографичен филм за Стийв Маккуин

09.09.2019, 09:49  |   Видяна: 268  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Той е една от легендите на Холивуд, абсолютна звезда през 60-те и 70-те години с поредица класически филми. Сега ни предстои да видим биографичен филм за бурния живот на Стийв Маккуин. Той ще се основава на книгата на Маршал Терил „Steve McQueen: The Life and Legend of a Hollywood Icon“.

В продължение на 10 години Терил проучва всички детайли за живота на Маккуин, започнал скромно в Средния Запад и отвел го до върховете на Холивуд, до неочакваната му смърт на едва 50-годишна възраст в Мексико. Той е известен като „кралят на хладнокръвието“ и се снима в култови филми като „Великолепната седморка“, „Аферата Томас Краун“, „Булит“, „Бягството“, „Пеперудата“ и „Ад под небето“.

Задава се биографичен филм за Стийв Маккуин

Книгата на Терил е публикувана през 2010 г. и оттогава предизвиква интереса на топ режисьори като Стивън Содърбърг и Джеймс Грей, както и на звезди като Райън Гослинг, Джеръми Ренър и Чанинг Тейтъм. Wonderfilm Media се сдоби с правата върху нея и подготвя биографичния филм, на който Терил ще е изпълнителен продуцент и творчески консултант.

Един от най-интригуващите моменти в книгата е срещата на Маккуин с Чарлс Менсън. Това е факт, който не е толкова известен, но пък Куентин Тарантино е добре запознат с него. Неслучайно това са двама персонажи от последния му шедьовър „Имало едно време в... Холивуд“.

В книгата Терил разказва, че Маккуин е получил сценарий от Менсън, но не го е харесал. Това го е поставило начело в списъка на убиеца, което признава и Сюзан Аткинс от неговата секта. Предполага се, че Менсън е знаел, че Маккуин ще бъде на партито на Шарън Тейт и затова е пратил там своите убийци. 


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg