Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Ярост и зрелища с „Гладиатор II“ през ноември само в кината

Ярост и зрелища с „Гладиатор II“ през ноември само в кината
Ярост и зрелища с „Гладиатор II“ през ноември само в кината
Cinefish.bg

Филми
Ярост и зрелища с „Гладиатор II“ през ноември само в кината

09.07.2024, 16:41  |   Видяна: 541  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
ЯРОСТ И ЗРЕЛИЩА С ГЛАДИАТОР II
ПРЕЗ НОЕМВРИ САМО В КИНАТА


Това, което правим приживе, отеква във вечността

Чувате ли тълпата? Вълнението е огромно, защото този ноември, Колизеят, най-великият храм, съграден от Рим, отново отваря врати за най-грандиозното киносъбитие на годината – Гладиатор II.

През 2000 г. колосалният режисьор Ридли Скот покори света с мегахита Гладиатор, който отекна във вечността, като стана вторият най-касов филми за годината, получи дванадесет номинации за „Оскар“ (от които спечели пет, включително за най-добър филм и най-добра мъжка роля на Ръсел Кроу), еднолично възроди жанра на историческия епос и остави трайна следа в киното и световната попкултура. На 15 ноември Скот отново „надява туниката“ и се завръща на територията на Рим и арената на Колизея със зрелищната мегапродукция 
Гладиатор II.

Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и вдъхновен от историята на Максим, той се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управлението на младите императори Каракала и Гета.

В главната роля на Луций влиза една от най-горещите млади звезди – номинираният за „Оскар“ Пол Мескал (Под слънцето), а редом до него застават виртуозният двукратен носител на „Оскар“ Дензъл Уошингтън като Макрин, Педро Паскал като генерал Акаций, Колин Куин и Фред Хекинджър като Гета и Каракала, както и Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в образите си на Луцила и сенатор Гракх.

Първият трейлър на Гладиатор II ни пренася право в центъра на тънещата в корупция Римска империя, където войната се е превърнала в единствената форма на прехрана, а кървавите схватки в Колизея са малкото отдушници за народа и възможност за робите да се превърнат в свободни хора. Видеото разкрива впечатляващия размах на продукцията и безкомпромисната визия на сър Ридли Скот, запознавайки ни с основните действащи лица и множеството опасности, които очакват гладиаторите – както на арената, така и извън нея. Жажда за власт, сила и чест, прах, пот, кръв и стомана, режеща плът и кости. Това е светът на Рим и на киноспектакъла Гладиатор II, който изглежда, че по нищо няма да отстъпва на своя бележит предшественик. Нима не се забавлявате?Режисьор на 
Гладиатор II е Ридли Скот (Гладиатор, Небесно царство, Робин Худ, Изход: Богове и царе, Последният дуел, Наполеон), сценарият е дело на Дейвид Скарпа (Всичките пари на света, Наполеон). В ролите са Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Колин Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби, Фред Хекинджър, Лиор Раз, Питър Менза, Мат Лукас и др.

Бунтът започва с 
Гладиатор II от 15 ноември само в кината и IMAX.

Ярост и зрелища с „Гладиатор II“ през ноември само в кината

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg