Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Втори фестивал на индийското кино „Намасте България” отбелязва 100 години от създаването на Боливуд

Втори фестивал на индийското кино „Намасте България” отбелязва 100 години от създаването на Боливуд
Втори фестивал на индийското кино „Намасте България” отбелязва 100 години от създаването на Боливуд
Cinefish.bg

Теми
Втори фестивал на индийското кино „Намасте България” отбелязва 100 години от създаването на Боливуд

27.05.2013, 10:02  |   Видяна: 2015  |   Press Release  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Второто издание на фестивала Намасте България отбелязва 100 години от създаването на индийската филмова индустрия с 9 филма от последните 5 години.

Тази година домакин е Домът на Киното в София. Гостите ще могат да гледат най-известните съвременни звезди на индийското кино като Шарух Кхан, Хритик Рошан, Карина Капур, Катрина Кайф, Приянка Чопра и Абишек Бачан.

Филмовата програма включва романтични комедии, трилър в стила на Агата Кристи, училищен мюзикъл, най-добрият филм за Индия за 2012 и няколко впечатляващи ленти печелили награди на международни фестивали.“В България има много позитивно отношение към индийското кино още от 70-те и 80-те години. Филми като „Слонът моя приятел” и „Нури”, известният индийски актьор на всички времена Радж Капур са оставили трайни следи в съзнанието на българската публика” – обясни Кристина Влахова, управител на фондация „Намасте България” организатор на фестивала. В последните няколко години се работи за завръщането на индийската култура и кинематография в България. Индия понастоящем е най-големият производител на филми в света – с 1 250 филма произведени само през 2011, което е 3 пъти повече от производството на Холивуд. Тази година целта на фестивала, е да отбележи 100 години от създаването на Боливуд и да даде възможност на всички, които харесват индийското кино, да гледат едни от най-добрите, романтични, цветни, позитивни и весели филми от последните 5 години=

„Намасте България” се подкрепя от Посолството на Индия в България. За откриването на фестивала,  Негово Превъзходителство Дивиаб Манчанда – посланик на Индия в България ще говори за присъствието на индийското кино в страната и възможността за развитие на културните и кинематографични взаимоотношения между България и Индия.

100 годишнината от създаването на индийската филмова индустрия беше отбелязана и на фестивалът в Кан, с богата филмова програма и присъствие на много Боливудски звезди.

Фестивалът открива на 30 май в Дома на киното в София от 20 часа. Билети могат да се резервират онлайн на сайта на киното: http://services1.ibs.bg/DK/online/

Програмата на фестивала, както и информация за всеки един от деветте филма можете да намерите на:
www.bulgarianamaste.comСподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg