Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Всичко за премиерата Love.net

Всичко за премиерата Love.net
Действието в LOVE.NET се развива през 2010 г. в София. Това е позитивен и ведър филм, в който няма кръв и наркотици, няма мутри и пласьори, патриархална идилия и връщане към соца. Това е филм за любовта, която се случва благодарение на Интернет или въпрек
Cinefish.bg

Филми
Всичко за премиерата Love.net

28.03.2011, 18:26  |   Видяна: 9738  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В деня на лъжата идва филмът за истинската любов
Филмът тръгва по екраните на 1 април 2011 г., а официалната премиера ще бъде няколко дни по-рано в Кино Арена Младост. Филмът ще стартира на над 25 екрана в цялата страна, подкрепен от мащабна рекламна кампания.


Действието в LOVE.NET се развива през 2010 г. в София. Това е позитивен и ведър филм, в който няма кръв и наркотици, няма мутри и пласьори, патриархална идилия и връщане към соца. Това е филм за любовта, която се случва благодарение на Интернет или въпреки Интернет. С избора на общочовешка модерна тема и съвременния подход към проблемите, този филм почти не е български и същевременно е най-българският филм на годината! Защото се случва днес и тук, разказва за хора, които обичат, изневеряват, прощават и наказват тъкмо тук.

Българската публика свикна да гледа кино в Интернет. Но този филм разказва за Интернет и продуцентите се надяват зрителите да го гледат на кино.

Love.net, Диляна Попова, Захари Бахаров

Предистория
Идеята за филма LOVE.NET е на Илиян Джевелеков и датира от 2004 г. Това е време, в което все още няма фейсбук, туитър и активни социални мрежи. През 2007 г. проектът LOVE.NET печели субсидия от Националния филмов център за развитие на сценария. Преди да започне работата по сценария, продуцентите се свързват със собствениците на най-големия български сайт за запознанства www.elmaz.com и се договарят за сътрудничество по време на всички етапи от създаването и промоцията на филма. На 03.12.2007 г. в сайта www.elmaz.com администраторът оповестява на своите потребители стартирането на подготовката за игрален филм LOVE.NET. Основното послание е: “Да направим заедно този филм…” В продължение на два месеца всеки участник в сайта има възможността да изпрати кратко описание на най-интересната любовна история, която е преживял чрез интернет. Получават се 7346 истории, а профилът на
LOVE.NET регистрира над 50 000 посещения и повежда в рейтинговите класации на сайта.

Получените разкази потвърждават, че историите, замислени от сценарния екип, се случват нерядко и в действителността. Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Александра Фучанска работят по сценария от началото на 2008 до септември 2009 г. Технологичната динамика и взривните промени в компютърния свят налагат непрекъснати корекции в създавания сценарий. Така много от персонажите и половината от разработваните сюжетни линии отпадат още в първите пет драфта на сценария. По някои от линиите, които в крайна сметка са заснети, съществуват четири или пет пълноценни варианта. Налага се на снимачната площадка да се коригират цели пасажи и епизоди, а след завършването на снимачния период, вече в монтажния департамент, отпадат над 60 минути от заснетия по сценарий материал, както и цяла една основна сюжетна линия.

Love.net, Лора Чешмеджиева

Кастингът
за филма започва в Интернет. Тъкмо в сайтовете за запознанства стартира набирането на второстопенни герои и специфчни статисти.

Естествено, кастинг за основните роли е проведен сред професионалните актьори и артисти в по-широкия смисъл на думата. Христо Шопов и Захари Бахаров са избрани още преди сценарият да е окончателно завършен и авторите са имали пред вид точно тях, когато са създавали героите им. Лилия Маравиля и Койна Русева влизат във филма след кастинг, но се справят така добре, все едно ролите им са написани специално за тях. Моделът Диляна Попова и музикантите Джон Лоутън и Мик Бокс участват за първи път във филм, но с се справят със задачата си с вродена лекота. Тъй като снимките на «английската линия» във филма се случват 2 месеца след основните снимки, сценарият се променя до последния момент и постепенно героите заприличват все повече на актьорите: Джон Лоутън играе музикант, а героинята на Диана Добрева е театрален режисьор. Специално за филма за заснети кадри от авторския спектакъл «Казанова» на Диана Добрева. Откритие за кастнинга е и 16-годишната хазирматична дебютантка Лора Чешмеджиева.

ХРИСТО ШОПОВ
Здвездата от култовия български филм „Вчера”, през последните 20 години се снима предимно в чуждестнанни продукции с актьори като Рутгер Хауер и Вал Килмър. Сред най-престижните е участието му във филма на Мел Гибсън „Страстите Христови” в ролята на Пилат Понтийски. Ролята на хирурга Филип в LOVE.NET е първата главна роля, която Христо Шопов приема в българското кино от 1990 г. насам.

ЗАХАРИ БАХАРОВ
Доскоро младият талант бе популярен предимно като театрален актьор, но след участието в култовия „Дзифт” (също продуциран от Мирамар Филм), Захари Бахаров стана един от най-търсените киноизпълнители. Първият му филм го превръна в национална звезда и му донесе Награда за мъжка роля на Годишни награди за българско киноизкуство (2009) и Награда за най-добър актьор на Международния филмов фестивал Чунгмуро, Сеул (2009). Ролята му в LOVE.NET му дава възможност да влезе под кожата на един типичен градски мачо, който вилнее из мрежата със странна мисия...

ЛИЛИЯ МАРАВИЛЯ

Екзотичната фамилия на Лилия напълно се покрива с отношението й към професията и живота. В последно време красивата варненка се e превъплащавала в Мадмоазел Лулу, в Мадам де Лакло, мадам Д’Олбак, мадам Турвал и много други дами от класически и съвременни пиеси. Но също толкова убедително стои и в главните роли на пиеси като „Албена” „Три сестри”, „Ромео и Жулиета”.

Вдъхновяващата роля, която Маравиля прави в LOVE.NET, отваря нови хоризонти пред кариерата й в киното. Филмът я среща отново с първия й филмов партньор Христо Шопов. След „Индиански игри”, където играят влюбени, които не могат да бъдат заедно, в LOVE.NET те са уморени от брака съпрузи, които намират странни пътища да излязат от приспивното благоденствие на семейния живот...

КОЙНА РУСЕВА
Койна Русева е една от най-известните съвременни български актриси с активно присъствие както в театъра, така и в киното. В градската култура вече битува изразът: „Тая мадама гледа като Койна Русева...” Българската Марлене Дитрих излъчва изключителна виталност и експресивност както в живота така и на сцената. Майката на три деца натрупа десетки роли в киното и театъра от дебюта си през 90-та в „Индиански игри” на Иван Андонов. Както обикновено, Койна така уплътнява ролята си в LOVE.NET, като че е писана специално за нея...

ДИАНА ДОБРЕВА

Първо успешна театрална актриса в Сфумато, сетне театрален режисьор, впоследствие успешна киноактриса, напоследък кинорежисьор, разнопосочната Диана Добрева не може да развали магията и живее непрекъснато в някаква роля- обречена на визуалните изкуства. През последните години Диана Добрева е предимно театрален режисьор. През 2006 г. поставя в Сфумато спектакъла „Медея”, за който получава награда Аскеер за режсьорски дебют и номинация за награда Икар. Следващият й режисьорски спектакъл е „Макбет” (награди Аскеер 2008 за костюми и музика). През 2009 г. в театър „Сълза и смях” поставя авторския спектакъл „Казанова”, с който участва на престижния театрален фестивал в Авиньон, Франция, където представлението се играе всеки ден в продължение на месец. Героинята на Диана в
LOVE.NET също е театрален режисьор и във филма са включени кадри от спектакъла „Казанова”.

ДИЛЯНА ПОПОВА

Диляна Попова е един от най-известните български топ модели. Участвала е в десетки реклами и музикални видеоклипове. Появявала се е на корицата на почти всички модни списания, била е лице на големи рекламни кампании. След десетгодишна кариера като модел, възнамерява да разреди участията си и да се посвети на дизайна. Завършва Моден дизайн в Нов Български Университет и през 2010 г. отваря собствено студио, в което развива модна линия за Т-шърти и ърбан стил. Ролята на Ники в LOVE.NET e нейният дебют в киното.

ДЖОН ЛОУТЪН

Вокалистът от легендарната банда ЮРАЯ ХИЙП е популярен в България най-вече като изпълнител на парчетата “July Morning”, “Free me” и „Easy Living”. От 2004 г. той ежегодно изпълнява песните си на концертите в Каварна, които се състоят на зазоряване на 1 юли. Той често дава и други концерти в страната. Неговият глас вдига адреналина и от други култови парчета на групата – “Fallen Angel”, “Illusion”, “Come Back to Me”. През дългата си кариера Джон е работил с някои от най-големите имена на рока, включително с Роджър Гловър – "Butterfly Ball" на живо в Роял Албърт Хол през 1975 г. с Дейвид Ковърдейл, Глен Хюс, Иан Гилън и Туиги.
„LOVE.NET” е актьорски дебют на Джон Лоутън.

МИК БОКС е роден през1947 в източен Лондон. Влюбен във футбола и музиката, той избира музиката за своя професия. Скоро Мик става изтъкнат китарист, автор на песни и вокалист и твори в сформирани от него групи. Първата му група е “Stalkers”, след която през 1970 г. професионално твори в “Spice” (първият формат на групата “Uriah Heep”), с която записва първия си албум „Very ‘Eavy, Very ‘Umble”. Мик е член на Юрая Хийп от 40 години – годишнина, която групата понастоящем отбелязва със световно турне. Юрая Хийп продават повече от 30 милиона копия от албумите си и изнасят концерти в над 53 държави. Последният студиен албум на групата “Wake the Sleeper” е възторжено посрещнат както от почитателите, така и от медиите, а групата беше определена като най-упорито работещата рок група за всички времена.

ЛОРА ЧЕШМЕДЖИЕВА е родена през 1994 г. От малка се занимава с балет и различни спортове – художествена гимнастика, таекуондо, модерни танци, плуване, езда. През 2007 г. в училището й идват представители на кастинг агенцията Wеb Models и подписват договор с нея. Следват участия в много реклами – предимно на мобилния оператор М-тел. През 2009 г. е избрана за ролята на Девора в LOVE.NET. Междуврвеменно семейството й се премества в Швейцария и Лора остава сама в България до края на 2009, за да довърши снимките във филма. В момента е концентрирана върху образованието си и изучаването на езици.Снимачен период
Филмът е заснет на два периода за общо десет седмици. От 29 октомври до БЪДНИ ВЕЧЕР на 2009 г. в България и от 5 март до ВЕЛИКДЕН 2010 г. в Англия.

Снимачните терени са в София /25 терена/ и Пловдив /1/. През март 2010 г. екипът снима «английската линия» във филма за две седмици в имението Лискомб парк край Лондон и по удивителните улички на градчето Сейнт Олбънс. Тъкмо тогава са заснети епизодите с легендарните музиканти Джон Лоутън и Мик Бокс в автентичното «звукозаписно имение» на Мартин Дарвил, където в същото време записват нови албуми музикантите от Йес, както и млади рокаджии. Екипът работи заобиколен от провинциалната идилия на местните ферми и хай-тек оборудването на звукозаписното студио.

По време на 10 снимачни седмици е използвана снимачна техника от няколко европейски държави, употребени са 36 328 метра лента, изядени са 21 000 кебапчета, и още толкова пити хляб.

Общо във филма са участвали над 250 кино-професионалисти и още толкова актьори и статисти. Създадени са повече от 10 декора в специални сетове, цяла дузина FX специалисти работят по филма след монтажа в продължение на седмици. Така LOVE.NET се превръща в един от най-мащабните кино-проекти за последните 20 години. Монтажът на
LOVE.NET продължава от април до септември 2010 г. Първата версия на монтажа е 184 минути, а финалната – 109 минути, което обещава едно много атрактивно и пълно с изненади DVD издание.

ИЛИЯН ДЖЕВЕЛЕКОВ започва режисьорската си кариера с филма „Искам да съм свободен”, който му носи „Златна роза” за най-добър късометражен филм през 1993 г. През следващите 6 години работи в Ку-ку филм като продуцент и режисьор. Той е един от основателите на продуцентска компания Мирамар филм, където създава десетки рекламни клипове и редица документални филми. През 2008 г. продуцира игралния филм „Дзифт” (реж. Явор Гърдев), който получава награди от престижни международни фестивали, достига рекорден бокс офис за България и е продаден в САЩ и много европейски държави. С LOVE.NET Илиян прави режисьорския си дебют в игралното кино. Той участва в сценарния екип на филма и е продуцент заедно със съдружнците си в Мирамар филм – Матей Константинов и Георги Димитров.

МАТЕЙ КОНСТАНТИНОВ
е сценарист и продуцент на множество спектакли, концерти, рекламни клипове, телевизионни предавания и документални филми, сред които “Етиопия 13 месеца слънце”, “Перу - непознатата планета на инките”, “Скобелев - Белият генерал”, „Куба е музика”. През 2001 г. заедно с Илиян Джевелеков и Георги Димитров създава продуцентска компания Мирамар Филм, която днес се нарежда сред водещите производители на документални и игрални филми, както и на ТВ реклами в България. “Дзифт” (2008) на режисьора Явор Гърдев е продуцентски дебют на Матей Константинов в пълнометражното игрално кино. Матей Константинов е сценарист и продуцент на LOVE.NET.

ГЕОРГИ ДИМИТРОВ
завършва Пловдивското средно художествено училище за сценични кадри и анимационна режисура в НАТФИЗ. През 1998 г. филмът му “Невероятните приключения на Синбад мореплавателя” печели наградата “Златен Ритон”. През 2000 г. създава продуцентска компания “Мултфилм”, с която продуцира телевизионната новела “Грешница” по едноименния роман на Йордан Йовков. Година по-късно заедно с Илиян Джевелеков и Матей Константинов създава продуцентска компания Мирамар Филм. През последните десет години Георги Димитров е художник на десетки рекламни, телевизионни и филмови продукции. В момента е режисьор и продуцент на анимационния 3D филм „Вълшебният сладкиш на Лелка Брелка”. Освен художник и един от продуцентите на LOVE.NET, Георги Димитров е и супервайзър на специалните ефекти във филма.

НЕЛИ ДИМИТРОВА е сценарист на множество церемонии за връчване на музикални и корпоративни награди по bTV и Нова Телевизия в периода 2001-2008, както и съсценарист на няколко анимационни филма, сред които „Невероятните приключения на Синбад Мореплавателя” и „Любовна история”. Тя е сценарист и режисьор на документалния филм „Тату в България” (2002), а през 2004 г. е ръководител на сценарния екип на сериала „Хотел България” по Нова Телевизия. Нели Димитрова е сценарист на 3D анимационния филм „Вълшебният сладкиш на Лелка Брелка”, който в момента е в етап на продукция. Съвместната й работа с Мирамар филм датира от самото основаване на компанията и включването й в творчестия екип на LOVE.NET е съвсем естествено.

ЕМИЛ ХРИСТОВ е един от водещите български оператори. Заснел е повече от петдесет документални и двадесет игрални филма, сто рекламни видеоклипа и повече от двадесет музикални видео клипа. Сред най-известните и награждавани негови филми са “Аз Графинята” (1989, реж. Петър Попзлатев), „Шивачки” (2007, реж. Людмил Тодоров), „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” (2008, реж. Стефан Командарев), „Дзифт” (2008, реж. Явор Гърдев), „Стъпки в пясъка” (2010, реж. Ивайло Христов).

ПЕТКО МАНЧЕВ завършва Българската държавна консерватория „Панчо Владигеров” и режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. През 1994 г. създава звукозаписно студио БГАрт и специализира в производството на аудио и музикална продукция. Автор е на музика за повече от 30 куклени и театрални спектакли. Неговият мюзикъл “Cats in Prague” се играе вече 8 години с голям успех в Прага. Композирал е музиката за много анимационни, телевизионни и игрални филми. С филма LOVE.NET продължава дългогодишното си сътрудничество с Мирамар филм и режисьора Илиян Джевелеков. Петко Манчев е и копродуцент на LOVE.NET чрез компанията си „Зуум Медиа”.

В саундтрака се ползват три от песните на популярния вече в Европа български музикант Котарашки, както и подарените от Джон Лоутън парчета от времето на Юрая Хийп „Tonight” и „I’ll Be Your Man”

Музика
Киномузиката е душата на един филм и тъй като в LOVE.NET живеят няколко сюжетни линии – естествено е и типовете музика да са различни. Специални парчета за филма създават популярни български групи. Д2 се включва с парчето “Cherry Tree”, а Акага свирят специално за филма своя нова композиция с гост певец от Куба. В саундтрака се ползват три от песните на популярния вече в Европа български музикант Котарашки, както и подарените от Джон Лоутън парчета от времето на Юрая Хийп „Tonight” и „I’ll Be Your Man”. Освен нарочните записи на Филхармонията за основните мотиви на филма, в мелодиите ще разпознаем и португалските майстори на фадо Мадредеуш. Като един съвременен филм LOVE.NET, няма как да подмине и музикални стилове като рап и хип-хоп. Младите варненци Melf МС и Mr. LM изпълниха две от най-новите си песни за филма. А популярната и любима на много тийнейджъри поп-фолк певица Елена Паришева предостави хита си „Още” за сцена от филма. Композитор на лентата е Петко Манчев, чийто екип сглобява и цялостния саунд дизайн в LOVE.NET. Звукът във филма трябва да е перфектен поне колкото този в предишния филм на продуцентите от Мирамар, „Дзифт”, когато на терен върху записа отново се трудеше популярният френски перфекционист Пиер-Ив Лавуе.

Постпродукция
Част от действието на филма на практика се развива в компютърния екран. Случващото се на мониторите е изцяло създадено по време на постпродукцията от екипа на Мирамар FX. Използван е интерфейсът на реално съществуващи сайтове, но всички движения в екраните са изработени чрез специални ефекти.

Партньори
LOVE.NET e продукция на Мирамар филм, създадена с подкрепата на Националния Филмов Център. Копродуценти са Нова Телевизия и студиото Зуум Медиа, където се прави звуковата постпродукция на филма.

Допълнително финансиране е осигурено чрез партньорства с водещи български и чуждестранни корпорации.

Александра филмс се включва като разпространител още преди завършването на филма. Участието на киноразпространител и копродуцент от частна национална ефирна телевизия в такъв ранен етап от произвоството на игрален филм е прецедент в българското кино.

Александра филмс: “LOVE.NET e модерен, интригуващ, изключително професионално заснет филм. Тематиката и стилът са отлична възможност за реализирането му и на международния пазар. Това е един български филм с универсално звучене, в чийто успех сме уверени.”

Рекламна кампания
Продуцентите от Мирамар филм са убедени, че добрата рекламна кампания е важна част от разпространението на филма. Маркетингът не е мръсна дума и демонстрира уважение към продукта и към потребителя. Рекламната кампания на LOVE.NET e амбициозна и се стреми да покрие максимален брой комуникационни канали. Тийзър на филма се върти в кината половин година преди премиерата, а трейлърът тръгна преди Коледа. Мултиплексите са брандирани с рекламни материали от 14 февруари, а от 21 март стартира аутдор кампанията с билбордове, ситилайт и метрореклама. Гигантски лаптопи красят кината и две от основните метростанции на София.

Освен на традиционните телевизионни и радиоспотове, LOVE.NET разчита и на сериозна интертен кампания чрез банери и „тапети”, както и на интернет страницата www.themovielove.net и профила в социалната мрежа Фейсбук www.facebook.com/love.net , където освен информация тече конкурс за снимка на тема „Аз и компютъра”, има снимки и различни видеа.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg