Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Всичко ще бъде наред” – новият 3D шедьовър на Вим Вендерс ще има специална премиера на 20-ия София Филм Фест

„Всичко ще бъде наред” – новият 3D шедьовър на Вим Вендерс ще има специална премиера на 20-ия София Филм Фест
„Всичко ще бъде наред” – новият 3D шедьовър на Вим Вендерс ще има специална премиера на 20-ия София Филм Фест
Cinefish.bg

Теми
„Всичко ще бъде наред” – новият 3D шедьовър на Вим Вендерс ще има специална премиера на 20-ия София Филм Фест

08.02.2016, 10:48  |   Видяна: 710  |   Press Release  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Филмът е част от специалната програма от 3D филми на Вендерс, посветена на неговата 70-годишнина

Вендерс лично ще представи всеки филм в ексклузивни видеообръщения към публиката на София Филм Фест

След като приложи по брилянтен начин триизмерната технология в поетичното есе, посветено на Пина Бауш, и филмът му „Пина” беше номиниран за документален „Оскар”, един от най-големите новатори в световното кино Вим Вендерс направи и първия си игрален 3D филм „Всичко ще бъде наред”. Световната му премиера беше на „Берлинале” миналата година, където режисьорът получи „Златна мечка” за цялостен принос към киноизкуството.

В програмата на юбилейния 20-и София Филм Фест е предвиден троен 3D Вендерс-акцент – публиката ще може да види „Пина”, изключителния документален филм „Катедрали на културата” и най-новия му филм.


„Всичко ще бъде наред”

Всичко ще бъде наред” проследява последствията върху живота на писателя Томас (в ролята Джеймс Франко), който неволно убива дете в автомобилна катастрофа. Ще съумее ли той да превъзмогне случилото се? Ще може ли някога отново да погледне в огледалото, и да види там обикновен човек, а не убиец? Травмиращата случка оставя траен белег в съзнанието на Томас, а играе и важна роля в развитието му като писател.

Вендерс описва филма като „съкровена драма, разказваща историята на един човек, който след като преживява травматичен шок, поглежда на живота с други очи”. Словото и магията на техническото съвършенство в кинотворбата са сляти в едно. Писателят създава свят, белязан от собствената му трагедия, която непрестанно извиква незаличимите спомени от миналото.


„Всичко ще бъде наред”

„В началото проектът може да ви изглежда парадоксален, понеже все още 3D-киното силно се идентифицира с екшън, дандания и екстремност, - обяснява Вим Вендерс. -  Аз обаче разказвам интимна история, в която много от нещата се случват в главите на изпълнителите, а 3D-камерите въздействат като увеличително стъкло. Те буквално надничат в хората, създават рентгенови снимки на душите. Когато толкова много неща се случват в душата, както в случая с писателя Томас, тогава една 3D-камера може да види още по-точно реалността на вътрешния свят на този човек. Тази техника има способността да изостри визуалното и ние бяхме пионери в използането ѝ за история, лишена от екшън сцени.


„Всичко ще бъде наред”

Тук динамиката не е буквална, а психологическа. Сигурен съм, че когато подобни технологии се включат при засилването на символи в интимната драма, филмите ще придобият друго измерение, ще докоснат публиката по различен начин, като я приближат съвсем реално до персонажите.”

„Всичко ще бъде наред” е амбициозна продукция, зад която застават Германия, Швеция, Норвегия, Канада, Америка и Франция. Драматичната 3D история на Вендерс е по сценарий на Бьорн Олаф Йоханесен, с когото режисьорът се запознава на фестивала в Сънданс преди години. Снимките на филма започват през август 2013 в Монреал, Канада, а освен Джеймс Франко, Вендерс кани за главна роля в него и Шарлот Генсбур („Нимфоманка”, „Меланхолия”, „Антихрист” на Ларс фон Триер).


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg