Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Впечатляващите малки филми от изминалата година, които си заслужава да видите през 2019 г.

Впечатляващите малки филми от изминалата година, които си заслужава да видите през 2019 г.
Впечатляващите малки филми от изминалата година, които си заслужава да видите през 2019 г.
Cinefish.bg

Теми
Впечатляващите малки филми от изминалата година, които си заслужава да видите през 2019 г.

04.01.2019, 11:20  |   Видяна: 1083  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Големите филми винаги са придружени от много маркетинг. Поради цялото оживление около бокс офис хитовете,  които бяха безкрайно много през изминалата година, е лесно да пропуснете по-малко забележимите, но все пак добри и впечатляващи филми. Много от тях са наградени с престижни награди, но са добре познати на малко хора. Ето някои от скритите богатства на изминалата година, в случай че са останали незабелязани от вас…

In the Aisles
 
In the Aisles

Този филм от немския режисьор Томас Стубер беше много харесан от публиката на Берлинския международен филмов фестивал. Филмът изглежда прост, но никак не е. Той повдига важни въпроси за самотата, пречките, които хората създават сами за себе си, и крайната формула на щастието: тя всъщност е еднаква за всички.

Без последна спирка
 
Без последна спирка

Когато Лиъм Нийсън се появи на големия екран, това е знак за добър холивудски екшън. „Без последна спирка“ е поредният филм, който доказва това. Това е стабилен френско-американски филм, който няма най-оригиналната сюжетна линия, но пък тя е проста и логична. И образът на Нийсън не е на супергерой този път - той е обикновен човек в трудна ситуация.

The Pig
 
The Pig

Това е още един филм от Берлинския международен филмов фестивал и един от номинираните за Златната мечка. Лентата е гротескна история за един забравен режисьор, и разказва за серия от убийства, които сполитат колегите му. Този филм има ироничен поглед към света и отново събужда интереса към ирански филми, за които знаем, че винаги са добри.

Крадци от магазини
 
Крадци от магазини

Критиците наистина харесаха този филм, а в Кан той получи Златната плама. Това е емоционална история за семейство, което е принудено да оцелее. Филмът кара зрителите да преосмислят възгледите си за добро и лошо и да разберат, че животът не е толкова черно-бял, колкото си мислят всички, че изглежда.

Търсене
 
Търсене

Това е още един филм от американското студио на Тимур Бекмамбетов, заснет в живия формат на екрана (действието се развива изцяло на екраните на телефони и компютри). И според критиците, това е един от най-добрите филми в този жанр. Това е страхотна история с чудесна актьорска игра за взаимоотношенията между бащи и синове. И тъй като сюжетът се случва в днешно време - наистина те кара да мислиш.

Наследствено
 
Наследствено

Това е наистина велика мистериозна хорър драма за едно семейство. За разлика от повечето продукции от този жанр обаче, тази не е пълна с триковете, с които сме до болка запознати. Още от самото начало, сюжетът ни въвежда в страховита атмосфера, която все повече се влошава. Филмът е динамичен, никога не става скучен, а и фабулата е добра. Така че, това е интересен филм на ужасите, ако сте фенове на този жанр.

Braven
 
Braven

Канадски град, планини и Коледни празници, които наближават... Горски рейнджър и семейството му водят съвсем нормален живот, докато в града им се появява опасна банда от наркодилъри. Главният герой е готов да направи всичко, за да защити семейството си. Операторската работа е абсолютно невероятна и снежните пейзажи са част от сюжета и са впечатляващи в това екшън бижу.

The Extraordinary Journey of the Fakir
 
The Extraordinary Journey of the Fakir

Това е филм, който трябва да гледате, за да повишите настроението си. Всъщност става дума за сладка романтична история, която понякога даже е малко наивна. Филмът е направен от международен екип от Франция, Белгия, Индия, Сингапур и САЩ. Така че не е чудно, че той пропагандира идеята за любов към всичко.

В мрака
 
В мрака

Талантлива пианистка е сляпа, но има уникален слух: когато се случва убийство в съседния апартамент, тя успява да чуе всичко до най-малкия детайл. От този момент опасността е неизбежна, но това момиче не е толкова безнадеждно, колкото изглежда. Между другото, този филм е написан от актрисата Натали Дормер, която е и в главната роля, и с него тя постига голям успех, имайки предвид, че това е първият ѝ филм като автор.

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg