Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Вина

Вина

Guilt 2022
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 Гледайте втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Повторенията на епизодите се излъчват в събота от 16:00 ч. по БНТ 1

12 януари 2024 г. (петък)

След впечатляващия старт на втория сезон на сериала на БНТ – „Вина“, гледан от 430 000 зрители, любимата телевизионна история за виното и винàта продължава. Епизодите от „Вина 2“ се излъчват в неделя от 21:00 ч. по БНТ 1, с повторение в събота от 16:00 ч. по БНТ 1. Повторението на първи епизод от втори сезон е тази събота, 13 януари, от 16:00 ч. по БНТ 1.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

В ролите са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева и др.

Сред изненадите е участието на Юлиан Вергов в първия епизод на „Вина 2“. В предстоящите серии зрителите на Българската национална телевизия ще видят Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска.

Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия

ГЛЕДАЙТЕ ВТОРИ СЕЗОН НА СЕРИАЛА „ВИНА“ ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 21:00 ПО БНТ 1Сериалът „Вина“ на БНТ с лидерска позиция в неделната вечер

8 януари 2024 г. (понеделник)

Излъчването на първи епизод от втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – е гледано от 430 000 зрители в неделната вечер на 7 януари. Това го поставя на първо място в телевизионния ефир с аудиторен дял от 19,6% (целева група възраст 4+). Младата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното програмно съдържание от останалите телевизии, като 18,9% от зрителите на възраст между 18 и 34 години избраха да гледат БНТ 1.

Преди многоочакваното начало на „Вина 2“, специално телевизионно предаване, излъчвано пряко в ефира на БНТ 1, събра звездите от актьорския състав и творческия екип на сериала начело с режисьора и креативен продуцент Виктор Божинов, изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, актьорите Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Кристина Верославова, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Роберт Янакиев и много др.

„За да направиш успешен сериал, са необходими три съставки – звезден актьорски екип, фантастично добър режисьор и брилянтни сценаристи“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по време на бляскавата премиера в Студио 1 на обществената телевизия.

Специални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на културата Кръстю Кръстев и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, както и директорът на Националния филмов център Петър Тодоров.

Епизодите от втория сезон на „Вина“ се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.


БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия

ГЛЕДАЙТЕ ВТОРИ СЕЗОН НА СЕРИАЛА „ВИНА“ ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 21:00 ПО БНТ 1


Вторият сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – с премиера на 7 януари 2024 г.

Новите епизоди ще се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

7 декември 2023 г. (четвъртък)

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“ – започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

„Първият сезон на „Вина“ се превърна в един от любимите български сериали, произведени в последните години. Обществената телевизия отново затвърди позицията си на водещ фактор във филмопроизводството у нас.

Надяваме се, че с продължението ще удовлетворим високите изисквания на аудиторията. За БНТ е важно да предоставя на зрителите качествени продукции, които да отговарят на съвременните художествени и кинематографични стандарти. Творческият екип и актьорският състав на „Вина“ работи усърдно за това и вярваме в успеха на втория сезон на сериала“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е участието на още любими актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните роли в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

„Вина“, сезон 2: Ако искаш миналото да е различно от бъдещето, не забравяй миналото… На хълма, от другата страна на „Маркова изба“, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните собственици имат стара семейна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря предприемач Марко Велчев. Но кой в действителност е Марко и как са се пресекли пътищата на тези две фамилии, които съдбата разпилява по различните краища на света, за да ги събере отново около един-единствен хълм?

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия

ГЛЕДАЙТЕ ВТОРИ СЕЗОН НА СЕРИАЛА „ВИНА“ ОТ 7 ЯНУАРИ 2024 г. ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 21:00 ЧАСА ПО БНТ 1


***

Започнаха снимките на втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“


Две нови звезди влизат в актьорския състав

На 15 август във винарска изба „Вила Мелник“ в с. Хърсово, Мелник започнаха снимките на многоочаквания втори сезон на сериала, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“. БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

„Успехът на първия сезон на „Вина“ беше категоричен и БНТ отново доказа, че е водещият фактор във филмопроизводството у нас. Първият сезон на „Вина“ привлече огромен зрителски интерес с безусловните си художествени и кинематографични качества, с великолепния творчески екип и актьорски състав. Една силна и завладяваща история, която бе разказана по възможно най-добрия начин.

Този сериал влезе в домовете на българите, през традицията на винарството разказа за миналото и настоящето, актьорите изградиха силни и запомнящи се образи. Затова от БНТ решихме без никакво колебание, че е задължително „Вина“ да има втори сезон. Ние сме телевизията, която поддържа българските култура и традиции. Сериалът е част от тази мисия, той зарежда и вдъхновява.

Искам да пожелая на Виктор Божинов и на целия екип на „Вина“ на добър час със снимките на втория сезон на сериала“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.
    
Сериалът „Вина“ е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и креативен продуцент е Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божинов и Георги Гвоздев, изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова, винен консултант е Вили Гълъбова.

„Започваме снимките с ентусиазъм, защото сме сигурни в начина, по който историята се разви на сценарно ниво. Зрителите реагираха изключително въодушевено на Сезон 1 и това изисква високо ниво на професионална отговорност, която сме готови да поемем.

Благодарни сме за доверието на аудиторията и на ръководството на БНТ, която затвърждава традицията да бъде лидер в създаването на качествена игрална продукция, като го прави с уважение към творческото начало и професионализма“, каза Виктор Божинов.

Главните роли се изпълняват от Михаил Билалов, Владимир Зомбори, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Кристина Верославова, Силвия Лулчева, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и др. Сред изненадите във втори сезон на „Вина“ е участието на още две любими български актриси – Лилия Маравиля и Мая Бежанска.

***

Хитовият сериал на БНТ „Вина“ продължава с втори сезон


Завладяващият сериал на Българската национална телевизия „Вина“ продължава с втори сезон. Новината съобщи генералният директор Емил Кошлуков по време на специалната прожекция на финалния епизод в град Сандански.

„Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни. Така че имаме решение за втори сезон на сериала „Вина“.“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Стотици туристи и местни зрители гледаха финала на първия сезон под звездите в центъра на Сандански и дегустираха вино на производители от региона.

„Благодаря на Българската национална телевизия за гласуваното доверие. След реакцията на зрителите и достигнатия успех, с екипа ще се постараем да създадем още по-вълнуващ втори сезон!“, каза режисьорът Виктор Божинов.

С интригуващ сюжет и актуални проблеми, сериалът „Вина“ се нарежда сред водещите програми в ефира на БНТ 1. По данни на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria), за периода на своето излъчване (5 януари 2023 г. до 23 март 2023 г.), сериалът е достигнал до два милиона и триста хиляди зрители. Интерес към поредицата са проявили високо образовани и икономически активни хора.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.


***

12-серийният филм с режисьор Виктор Божинов е част от филмопроизводството на обществената телевизия

На 9 април (събота) започнаха снимките на новия сериал на БНТ - „Вина“. Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия и се очаква да е готова през есента на 2022 г.

Първият снимачен ден на „Вина“ беше заснет в с. Хърсово, Мелник, Вила Мелник, а локацията се превърна във важен акцент и допълнителен „участник“ в лентата. Магнетичното действие на района и тероара носи духа на винарството и метафорично говори за конфликтите и взаимоотношенията на персонажите.

В семейната драма „Вина“ се преплитат две основни теми – виното и вината, която човек изпитва в своя живот. 12-серийният филм се развива около винена индустрия. Разказва за млад мъж, принуден след смъртта на вуйчо си да загърби привидно подредения си живот в САЩ и да възроди винарната му. Желанието му е силно, опитът – нулев, а наследството отчайващо – залежали бъчви, дългове и работници, които скоро ще останат на улицата. Само своенравната еноложка на избата може да го измъкне от кашата, но баща ѝ се оказва скрит съдружник в бизнеса, чиито планове не съвпадат с тези на „натрапника“. Тайни и вина от миналото са на път да провалят всичко.

Режисьор на сериала „Вина“ е Виктор Божинов, а сценаристи са Нели Димитрова, Ваня Николова и Катя Николова. В ролите зрителите ще видят актьорите Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро и други.

 „Нашият екип реши да подпомогне и да разкаже една история, която е свързана с проблемите на хората, които се занимават  с производство на българско вино“, сподели Виктор Божинов на пресконференцията във вила Мелник, с. Хърсово.

„За първи път стъпваме на това място, моят герой не трябваше да бъде запознат със света на виното. Тоест всички ме пазеха от това да знам разни термини и ще ми е изключително любопитно да навляза в този непознат за мен свят. Аз самият не съм човек, който пие вино, но навлизайки в тази тематика нещата започнаха да ми се yслаждат.“, каза и актьорът Владимир Зомбори.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а сериалът „Вина“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.
Коментари (0)
|
Коментирай »


Световна премиера: 04.01.2023
Жанр: Сериал, Драма
България / 2022 / 0 минути
Сценарист: Нели Димитрова, Ваня Николова, Катя Николова
Режисьор: Виктор Божинов
В ролите: Герасим Георгиев - Геро, Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Кристина Верославова
Разпространител:
БНТ
РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
160
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Вина (2022)

Guilt
 
 

Трейлъри

 

Капитан Америка: Нов свят,Captain America: Brave New World - Капитан Америка: Нов свят Гладиатор II,Gladiator II - Гладиатор II Грейси и Педро: Пухкаво приключение,Grace and Pedro: Not so awesome adventure - Грейси и Педро: Пухкаво приключение
Panda Bear in Africa,Panda Bear in Africa - Panda Bear in Africa Усмивка 2,Smile 2 - Усмивка 2 10 живота,10 lives - 10 живота
Благи деяния,Kinds of Kindness - Благи деяния Аз, проклетникът 4,Despicable Me 4 - Аз, проклетникът 4 Дедпул & Върколака,Deadpool & Wolverine - Дедпул & Върколака

  1. 4.
    Венсан трябва да умре,Vincent Must Die - Венсан трябва да умреВенсан трябва да умре Случайни непознати, както и хора, ко...
  2. 5.
    F1,F1 - F1F1 Има ли фенове на Формула 1? 🏎...
  3. 6.
    F1,F1 - F1F1 Тийзър трейлър с Брад Пит и режисьор... 
Cinefish.bg Cinefish.bg