Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Вин Дизел

Вин Дизел
При Вин Дизел обикновено няма драма и сълзи, но пък има много тестостерон и ние затова го харесваме. Почерпете се с поредната доза от него в „Бърз и яростен”!
Cinefish.bg

Артисти
Вин Дизел

06.04.2009, 11:20  |   Видяна: 2446  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
При Вин Дизел обикновено няма драма и сълзи, но пък има много тестостерон и ние затова го харесваме. Почерпете се с поредната доза от него в „Бърз и яростен”!

Марк Синклер Винсънт е роден на 18 юли 1967 г. в Ню Йорк, САЩ. Баща му, който е негов осиновител, ръководи театрална трупа, а майка му е психолог и астролог.

Първата среща на Марк с актьорската игра се осъществява когато е на седем години. С група приятели влизат в храм на Мелпомена и започват да се държат вандалски. Една жена ги спира, дава им по един сценарий и по 20 долара при условие, че идват всеки ден след училище. Така започва кариерата на Винсънт, който тръгва от театъра на баща си и стига до оф-Бродуейското обкръжение. На 17 вече с добра физика, започва да работи като охрана, за да увеличи доходите си.

По това време си променя името на Вин Дизел. През 1990 дебютира в киното с незначителна роля в „Пробуждане” (1990) с Робърт Де Ниро и Робин Уилямс. Шест години по-късно снима, пише сценария и играе главната роля в „Strays” (1996). Само след 24 месеца е забелязан от Спилбърг, който го кани в „Спасяването на редник Райън” (1998).

Година по-късно снима втория си авторски проект, този път късометражен, който се казва „Multi - Facial” (1999). 2000 е годината на успеха на „Пълен мрак”, чиято тъмнина е осветена от Рада Мичъл. Оттук нататък всеки филм, в който се снима гологлавият симпатяга се превръща в хит. През 2001 Вин снима „Бързи и яростни” с Мишел Родригес и Пол Уокър и „Рекетьори” (2001), в който има щастието да партнира на Джон Малкович и Денис Хопър. Дизел продължава с поредния хит „Трите хикса” (2002). В него отново показва мускули на поредната красива дама - Азия Ардженто.

След „Кървав прах” (2003), Вин се заема с „Хрониките на Ридик” (2004) с участието на Рон Пърлман и Майкъл Рукър. През 2005 сменя жанра като се появява в комедията „Умиротворителят”. Дизел приема роля във „Find Me Guilty”, отново различен филм от тези, в които сме свикнали да го гледаме. В съдебната драма на Сидни Лъмет става дума за най-дълго продължилия процес срещу мафията в САЩ. Пропускайки продължението на „Бързи и яростни”, той за малко се появява в третата част, в който якото състезание е в Токио.

След като го гледахме в „Мисия Вавилон” (2008) ще му се радваме в „Бърз и яростен” и ще го чакаме във вторите „Хроники на Ридик” (2009).
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg