Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис Величествени рекорди за „Цар Лъв“

Величествени рекорди за „Цар Лъв“
Cinefish.bg

Бокс офис
Величествени рекорди за „Цар Лъв“

22.07.2019, 09:22  |   Видяна: 498  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
Цар ЛъвОчакванията напълно се оправдаха. Игралната версия на „Цар Лъв“ отбеляза няколко рекорда още в първия си уикенд на екран в САЩ. С този пореден успех „Дисни“ доказаха, че никое друго студио не може да оспори господството им в боксофиса.

Римейкът на Джон Фавро спечели 185 милиона долара за изминалия уикенд. Така се превърна в най-успешната игрална версия по анимациите на „Дисни“, изпреварвайки досегашният рекордьор „Красавицата и Звяра“ (174,7 милиона). Освен това постигна най-силния резултат сред всички юлски премиери и задмина постижението на „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“ от 2011 г. (169 милиона).

В останалата част от света новият хит стартира с впечатляващите 269,4 милиона долара. Най-голям е интересът към него в Китай, където премиерата му беше миналия уикенд и вече има 98 милиона. Общите приходи на новата версия са 531 милиона долара и е съвсем сигурно, че тя ще стане поредния хит на „Дисни“, преминал бариерата от 1 милиард долара.

Спайдър-мен: Далече от домаВече втори е бившият шампион „Спайдър-мен: Далече от дома. Новият филм с Том Холанд спечели 21 милиона за уикенда в САЩ и вече има общо 319,6 милиона долара. Така за по-малко от три седмици успя да изпревари финалните резултати на „Железният човек“ (318 милиона) и „Тор: Рагнарок“ (315 милиона). С приходите от останалата част от света дългоочакваното продължение има до момента 970,8 милиона долара и съвсем скоро ще стане първия филм за Спайдър-мен с приходи над 1 милиард долара.

На трето място е друго продължение – „Играта на играчките: Пътешествието“. За този уикенд новата анимация спечели 14,6 милиона долара и вече има 375,5 милиона в САЩ и общо 859,4 милиона с приходите от останалия свят.

Toy Story 4 2019
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg