Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Уил Смит - Артист

Артист - Уил Смит, Will Smith
Уил Смит се отказва от главната роля в Матрицата, за да участва в провалилата се с гръм и трясък уестърн-комедия Този див,

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
27
Гласувай:
Среден резултат: 89/100

Уил Смит - Артист

Will Smith
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
15.05.2019  |   синефиш.бгУилард Кристофър Смит-Младши се ражда на 25 септември 1968 година във Филаделфия, САЩ. Расте в семейство от средната класа и още като ученик получава прозвището "Принц", защото благодарение на обаянието си ловко се измъква от всякакви неприятни ситуации. Като много добър ученик Уил получава предложение за стипендия от Масачузетския технически университет, но вместо да учи, решава да се отдаде на шоубизнеса.

Увлечен по съвременната музика, още от 12-годишен Смит започва да изпълнява рап и на един купон се среща с ДжефТаунс. Скоро двамата  започват да се представят заедно като DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince, заедно издават и два платинени албума, единият от които получава първата награда „Грами” за рап-музика. Но популярността на дуета намалява и Уил започва да търси ново приложение на талантите си.

През 1989 среща Бени Медина от WB, който има идея за ситуационна комедия, в чиято основа е животът на Смит в Бевърли Хилс. Смит харесва замисъла, харесват го и в NBC, където през 1990 година тръгва сериалът "Свежият принц от Бел Еър", който бързо го прави още по-популярен. В тези ранни години от кариерата си Уил използва сценичния псевдоним „the Fresh Prince”.

Сюжетът на сериала е прост: в основни линии Уил играе себе си - съобразителен младеж от Филаделфия, преместил се в Бевърли Хилс. Сериалът, продуциран от Куинси Джоунс, съществува 6 години и успехът му позволява на Смит да се разплати с данъчните служби (макар и да е станал милионер още на 18 години) и да влезе в професионалните холивудски кръгове, където други афроамериканци като Бил Козби, Упи Голдбърг и Дензъл Уошингтън го приемат като свой.

В средата на 90-те години кариерата на Уил Смит като идол на тийънейджърската публика е към края си, но актьорът съумява да си върне популярността и да спечели нови почитатели от други възрастови групи. Успехът на големия екран идва с екшъна "Лоши момчета" (1995). Кариерата на Уил отново тръгва рязко нагоре и засипан от предложения, той започва да иска по 5 милиона за участието си във филм. През 1996 Смит играе в "Денят на независмостта" като героичен пилот, сражаващ се с извънземни.  Актьорът вече е станал несъмнена звезда, но тригодишният му брак с Шери Зампино завършва през 1995 год. с развод, а синът им остава с майка си.

През лятото на 1997 Смит се връща към рапа и научно-фантастичния жанр с блокбъстъра „Мъже в черно”. Успехът на заглавната песен от филма го вдъхновява да се върне в музикалното студио и през ноември 1997 по магазините излиза първият му албум от 4 години. В края на същата година Уил и актрисата Джейда Пинкет, с която имат връзка от 2 години, сключват брак.

Уил Смит се отказва от главната роля в „Матрицата”, за да участва в провалилата се с гръм и трясък уестърн-комедия „Този див, див Запад”. Все пак музикалната тема към филма отново оглавява американските чартове.

В самия край на хилядолетието Уил Смит насочва вниманието си към по-сериозно кино. За ролята на световния шампион по бокс Мохамед Али в едноименния биографичен филм от 2001 г. актьорът получава номинация за „Оскар”. Втората му номинация за наградата на Академията идва през 2006 г за играта му в „Преследване на щастието”.

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Юни
1. Боряна Семерджиева
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
2. Майкъл Фасбендер
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
3. Скот Истууд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
20/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg