Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис Трилърът “Съквартирантката” зае лидерската позиция в американския бокс офис

Трилърът “Съквартирантката” зае лидерската позиция в американския бокс офис
Изненадващо, младежкия трилър “Съквартирантката” зае първото място в американската бокс офис класация.
Cinefish.bg

Бокс офис
Трилърът “Съквартирантката” зае лидерската позиция в американския бокс офис

07.02.2011, 16:56  |   Видяна: 2645  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Изненадващо, младежкия трилър “Съквартирантката” успя да се пребори с продуцирания от Джеймс Камерън триизмерен приключенски екшън “Sanctum” и зае първото място в американската бокс офис класация.

Съквартирантката
Премиерното заглавие, в което участват Кам Гигандет и Нина Добрев, успя да спечели 15,600,000 долара.

Като се има в предвид, че “Съквартирантката” е заснет с бюджет от едва 16 милиона долара, приходите до момента се повече от прилични и, въпреки че филма няма да се превърне в голям хит от ранга на “Знам какво направи миналото лято” или “Писък”, представянето му без съмнение ще се счита за успешно.SanctumВтора в класацията е 3D-продукцията “Sanctum”, на режисьора Алистър Гриерсън и продуцента Джеймс Камерън. Второто премиерно заглавие тази седмица, “Sanctum” спечели едва 9,225,000 долара, и според бокс офис анализаторите, това е един от най-слабите премиерни уикенди за триизмерна продукция досега.

Въпреки това, лентата има шансове не само да покрие бюджета си от 30 милиона долара, но и да достигне сумата от 50 милиона долара само в САЩ. Това ще се случи само ако през следващите две седмици филма получи нужния тласък от американската публика. Както много други продукции в подобна ситуация, следващата седмица ще е особено важна за общото представяне на “Sanctum”.


Просто сексНа трето място застава комедията с Аштън Къчър и Натали Портман, “Просто секс”. За три седмици в кината, филма е донесъл приходи от 51,788,000 долара. Както се очакваше, “Просто секс” сравнително бързо надмина границата от 50 милиона долара и вече се нареди сред най-успешните романтични комедии излезли в последната година и половина.

Изглежда че конкуренцията от страна на “Съквартирантката” не пречи на режисираната от Айвън Райтман продукция да продължава да привлича младата публика.


Речта на краля
Тазгодишния претендент за "Оскар" “Речта на краля” е на четвърта позиция, като за единадесет седмици е спечелил общо 84,125,000 долара. Благодарение на шума, който се вдигна покрай множеството номинации за наградата “Оскар”, “Речта на краля” се превърна в истински хит сред публиката.

Филмът е с бюджет от 15 милиона долара и освен признанието от страна на Американската академия за филмово изкуство и наука, създателите ще могат да се похвалят и със стабилни приходи.


Зеленият стършелТриизмерната екшън-комедия “Зеленият стършел” е на пето място. За един месец в кината, филма е натрупал приходи от 87,222,000 долара. Изглежда че както и в останалата част от света, така и в Америка, лентата с участието на Сет Роугън и Камерън Диас не успя да се представи според очакванията.

Зеленият стършел” ще достигне границата от 100 милиона долара, но имайки в предвид бюджета от 120 милиона долара и огромните разходи за рекламна кампания, филма няма де се нареди сред успешните заглавия като “Железният човек” и “Спайдър-мен”.


РитуалътТрилърът “Ритуалът” застава на шеста позиция със спечелени 23,677,000 долара за близо две седмици по американските кина. След премиерата си, филма с участието на носителя на “Оскар” Антъни Хопкинс, изненадващо зае първата позиция в класацията, но изглежда че не е успял да привлече по-голяма публика през следващата седмица.

Ритуалът” няма да се запомни с големи приходи, но поне има шанс в следващите две седмици да покрие бюджета си от 37 милиона долара.


МеханикътНа седмо място е екшънът на Саймън Уест, “Механикът”. За две седмици, лентата с Джейсън Стейтъм е спечелила 20,080,000 долара – сума, която не може да се нарече впечатляваща, но и лентата не е типа филми които имат претенции за лидерски позиции. Филмите с Джейсън Стейтъм не се радват на огромен успех в САЩ  и затова продуцентите на “Механикът” трябва да разчитат на по-добро представяне в Европа и Австралия, където актьора е много по-популярен.НепреклоннитеРежисираният от братя Коен, “Непреклонните”, е на осма позиция със спечелени за седем седмици, 155,012,000 долара. Неочаквано за много наблюдатели, филма с Мат Деймън и Джеф Бриджис не само се радва на успех сред публиката, но и вече се нареди на второ място в класацията за най-печелившите уестърни на всички времена.

Според източници от няколко холивудски студия, големия успех на “Непреклонните” е накарал много продуценти и режисьори да се насочат отново към филмите за Дивия Запад и в бъдеще могат да се очакват много подобни на “Непреклонните” продукции.


Да кажа или да не кажаНа предпоследната девета позиция се намира комедията “Да кажа или да не кажа?” на режисьора Рон Хауърд. Филмът стартира с доста слаб премиерен уикенд, но все пак успя да намери публика и за четири седмици е натрупал приходи от 45,740,000 долара.

Да кажа или да не кажа?” няма да се счита за един от хитовите филми на актьорите Винс Вон и Кевин Джеймс, но независимо от това ще успее да покрие вложения бюджет.Черен лебедЧерен лебед”, с участието на Натали Портман, е на десето място. За десет седмици, продукцията на Дарън Аронофски е спечелила напълно задоволителните 95,888,000 долара и е въпрос на време преди филма да надмине границата от 100 милиона долара.

Заедно с “Речта на краля”, “Черен лебед” вече се превърна в един от най-успешните независими филми.

Бокс офис класация на Северна Америка за периода
04 февруари - 06 февруари
1 The Roommate - $15.6M / $15.6M
2 Sanctum - $9.22M / $9.22M
3 No Strings Attached - $8.4M / $51.8M
4 The King's Speech - $8.31M / $84.1M
5 The Green Hornet - $6.1M / $87.2M
6 The Rite - $5.57M / $23.7M
7 The Mechanic - $5.37M / $20.1M
8 True Grit - $4.75M / $155M
9 The Dilemma - $3.45M / $45.7M
10 Black Swan - $3.4M / $95.9M

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg