Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Триизмерният “Титаник” тръгва по световните киноекрани от 6-ти април, 2012-та година

Триизмерният “Титаник” тръгва по световните киноекрани от 6-ти април, 2012-та година
Триизмерният “Титаник” тръгва по световните киноекрани от 6-ти април, 2012-та година
Cinefish.bg

Филми
Триизмерният “Титаник” тръгва по световните киноекрани от 6-ти април, 2012-та година

20.05.2011, 10:29  |   Видяна: 4372  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В средата на миналата година бе разпространена новината, че продуцент-режисьора Джеймс Камерън планира да пусне отново по кината грандиозната си продукция “Титаник”, но с тази разлика, че филма ще се прожектира единствено в триизмерен формат. Тогава режисьора сподели, че ако процеса на превръщането на тричасовия епос в триизмерна продукция върви по план, премиерата ще се състои през първата половина на 2012-та година.

След тази новина, последваха няколко месеца в които не се разкриваше никаква информация относно статута на “Титаник 3D” и дори се смяташе, че Камерън може би се е отказал от намерението си да преиздаде филма.

В средата на миналата година бе разпространена новината, че продуцент-режисьора Джеймс Камерън планира да пусне отново по кината грандиозната си продукция “Титаник”, но с тази разлика, че филма ще се прожектира единствено в триизмерен формат. Но във вчерашен разговор с Hollywood Reporter относно предстоящите си филмови проекти, Джеймс Камерън разкри, че на 6-ти април, 2012-та година, “Титаник” отново ще тръгне по световните киносалони, но този път в триизмерен формат. Изборът на тази дата не е случаен, защото само четири дни след като филма тръгне по кината, ще се навършат 100 години от отплаването на огромния кораб от Саутхемптън, Англия.

Заснет с бюджет надвишаващ 200 милиона долара, “Титаник” бе не само най-мащабната продукция на 1997-а година, но и се превърна в най-успешния игрален филм на всички времена, със световни приходи, надвишаващи 1.8 милиарда долара – рекорд, който бе подобрен едва през 2009-та година от фантастичния 3D-екшън “Аватар”, отново режисиран от Джеймс Камерън. Освен че спечели 11 награди “Оскар”, включително за “Най-добър филм”, “Титаник” превърна младите актьори Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет в международни суперзвезди.

Заснет с бюджет надвишаващ 200 милиона долара, “Титаник” бе не само най-мащабната продукция на 1997-а година, но и се превърна в най-успешния игрален филм на всички времена, със световни приходи, надвишаващи 1.8 милиарда долараИмайки в предвид този огромен успех и множеството почитатели на филма по света, не е изненадващо, че от 20th Century Fox са решили да го преиздадат отново в триизмерен формат. По време на разговора си с Hollywood Reporter, Джеймс Камерън увери, че процеса на конвертиране в 3D формат, контролиран лично от него, протича напълно според очакванията, и по думите му, филма ще изглежда “феноменално” когато тръгне по кината следващата година.

Камерън: “Има цяло ново поколение, което не имало възможност да гледа “Титаник” по начина по който този филм трябва да бъде гледан – в киносалон. В триизмерен формат, филма ще бъде едно наистина уникално преживяване. Всеки индивидуален кадър е дигитално преработен в 3D-формат. В този си вариант, “Титаник” ще бъде едно епично преживяване както за феновете, така и за тези, които ще го гледат за първи път.”

на премиерата догодина ще присъстват почти всички актьори, които участваха в “Титаник”, включително и двете звезди, Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет . Въпреки любопитството от страна на журналистите, режисьора не разкри дали ще бъдат прибавени нови сцени в триизмерния вариант на филма.

Но за сметка на това той сподели, че на премиерата догодина ще присъстват почти всички актьори, които участваха в “Титаник”, включително и двете звезди, Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет .

От своя страна, президента на 20th Century Fox, Том Ротман, не крие възторга си, и определи хитовата продукция като “едно от най-големите постижения на студиото”.

Ротман: “Този филм вече е част от кино историята, и всички от студиото очакваме с нетърпение да го гледаме отново на голям екран.”

hollywoodreporter.com
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg