Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Трейлър на документален филм за Брус Лий

Трейлър на документален филм за Брус Лий
Трейлър на документален филм за Брус Лий
Cinefish.bg

Филми
Трейлър на документален филм за Брус Лий

29.05.2020, 02:39  |   Видяна: 866  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Той е една от екшън иконите в киното, припомнен и от Куентин Тарантино в последния му шедьовър „Имало едно време... в Холивуд“. Ще си спомним за Брус Лий и с документалния филм „Be Water“, който ще бъде излъчен по ESPN на 7 юни. Вече можем да видим и официалния му трейлър.

Филмът, чиято премиера бе на тазгодишния фестивал в Сънданс, пожъна хвалебствени отзиви от страна на критиците. Заглавието му е вдъхновено от цитат на самия Брус Лий, който може да чуем и в трейлъра. Режисьорът Бао Нгуен ни представя неговата история не като холивудската легенда, за която всички го смятат, а като уязвим човек, като всички нас.

Филм за живота на Брус Лий

Исках филмът да покаже, че дори някой с толкова необикновен талант и на пръв поглед непобедим като Брус Лий е трябвало да преодолее много откази и вътрешни борби само заради това как изглежда и откъде идва. Дори изправен пред лицето на една расистка система, изградена върху векове на ксенофобски нагласи и унижаващи стереотипи, той беше решен да промени порядките и да изгради този нов мит за азиатския герой“, споделя Нгуен.

Той допълва, че „Be Water“ е особено актуален днес. Основната цел на филма е да покаже не колко сме различни, а да се опитаме да изградим мост между отделните общества и да се учим един от друг, точно както прави Лий през целия си живот.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg