Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Тимъти Спол в биографичен филм за художника Уилям Търнър

Тимъти Спол в биографичен филм за художника Уилям Търнър
Актьорът Тимъти Спол ще се превъплъти в образа на художника Джоузеф Уилям Търнър
Cinefish.bg

Филми
Тимъти Спол в биографичен филм за художника Уилям Търнър

25.10.2012, 19:15  |   Видяна: 2617  |   stand.bg  |   ФИЛМ

Актьорът Тимъти Спол („Речта на Краля") ще се превъплъти в образа на художника Джоузеф Уилям Търнър.

Актьорът Тимъти Спол („Речта на Краля") ще се превъплъти в образа на художника Джоузеф Уилям Търнър.Режисьор на лентата ще бъде Майк Лей. Самият Лей оповести намерението си за филм, посветен на великия художник, още преди няколко години, но детайли около него излизат едва сега. Характерно за британеца е, че работи винаги тихо и в тайна.

Лей, който оглави журито на тазгодишния фестивал Берлинале, е споделял публично, че за него Търнър е изключителен „кинематографичен обект". „Става дума за много интересен характер. Лондончанин, говорещ с акцента кокни, който се завръзва за корабна мачта (вероятно анекдот), само за да може да изобрази върху платното бурята.. Начинът, по който той е виждал света, по който го е възпиремал и увековечавал, е много вдъхновяващ за тема на филм" - разказва актьорът Тимъти Спол.

От The Playlist предполагат, че лентата ще се снима частично в Италия и ще разказва основно за депресията, в която изпада художникът след смъртта на баща си, който е бил бръснар. По това време „художникът на светлината", както го наричат, е на 54 години (самият Спол е на 55 години).

Животът на художника не е бил тема на пълнометражен филм досега, въпреки че през 1974 г. Thames Television излъчват лиричен документален разказ за него, озаглавен с последните думи, които се предполага, че е изрекъл, преди да издъхне: "The Sun Is God."

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg