Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Темата на Нова тази събота и неделя

Темата на Нова тази събота и неделя
Темата на Нова тази събота и неделя
Cinefish.bg

Тв новини
Темата на Нова тази събота и неделя

11.05.2012, 14:43  |   Видяна: 1050  |   Press Release  |   ТВ

Тема: Астронавт за един ден

Откривателският дух живее във всеки от нас. На неговата искра се крепи цялата ни цивилизация. Космосът. Понятие толкова обширно и безгранично, колкото нашето въображение. Границите на Вселената не са там, докъдето проникват очите на астрономическите телескопи, а там, където свършва човешкото любопитство. И дори някой ден да стигнем до предполагаемия край на нашия свят – това, което знаем за него пак ще е нищожно в сравнение с това, което не знаем.

Какъв искам да стана като порасна? Уместен въпрос, който всеки от нас си е задавал в определен момент от живота. Проучванията при децата до 15 години показват, че 7 от първите 10 мечтани професии са свързани с науката и технологиите. Под една или друга форма в десятката задължително присъства професията "астронавт". Бъдещите откриватели. Ще ги намерим там, където започва пътят към звездите. В един от трите в света технологични комплекси „Space Camp”. Открит през лятото на 2000 година този уникален парк на мечтите в турския град Измир е инкубатор на откриватели. До този момент това място е запечатало амбициите на над 100 хиляди деца и възрастни от близо 55 държави да полетят към необятното небе.

Събота, 12 май, 19:30 ч.
автор: Николай Василковски
оператор: Росен Илиев

Тема: Невинни престъпници

На пръв поглед той е един нормален човек, спретнато облечен, интелигентен и с хубаво семейство. Може да е ваш съсед, колега или приятел. Неговият ден минава като на всички нас – работа, почивка, време, прекарано с близките. Може обаче да се окаже, че всъщност този човек е престъпник, способен на чудовищни постъпки.

Днес, 67 години след освобождението на Аушвиц, репортерът на Нова ТВ Марина Цекова разказва за невинните престъпници. Но те тези, които натискат спусъка, а тези, способни да участват в едно от най-масовите убийства в историята на човечеството. Кои са невинните престъпници? Научили ли сме уроците на историята? Кой е виновен и къде да търсим отговорността – у лидерите, които дават заповедите, у неизбежността на ситуацията или в полето на собствения ни морал?

Неделя, 13 май, 19:30 ч.
автор: Марина Цекова
оператор: Андрей Стоилов

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg